Megreformált közétkeztetés

Megreformált közétkeztetés

2014. május 10. 10:05

Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos lesz többek között a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény, s rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót. Előírták továbbá, hogy a közétkeztetésben fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét.

Részletek
Bringások figyelem! Ezt még ti sem tudtátok!

Bringások figyelem! Ezt még ti sem tudtátok!

2014. május 9. 07:05

Itt a jó idő, elő a bringákkal! Ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk közlekedni, néhány fontos szabályt kötelező betartanunk, különben kemény büntetéseket is fizethetünk. Változtak ugyanis a KRESZ előírásai a kerékpáros közlekedésre vonatkozóan! Ismered ezeket?

Részletek
Orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ünnepelt Bács-Kiskun megye

Orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ünnepelt Bács-Kiskun megye

2014. május 9. 06:28

Az Astellas-díjhoz kapcsolódó pályázatok történetében már eddig is számos, rendkívüli teljesítményt nyújtó Bács-Kiskun megyei orvos és egészségügyi szakdolgozó került a nyilvánosság fókuszába. Közülük többen az élmezőnyben végeztek, hatan pedig a legjobbaknak járó díjat is elnyerték. Emberségük és példamutató szakmai teljesítményük elismeréseként a pályázatokat gondozó Astellas Pharma, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kórház május 8-án, a megyei Katona József Könyvtár dísztermébe hívta a megye és Kecskemét város elöljáróit, valamint az egészségügyi intézmények vezetőit, hogy a pályázatokon sikeresen szerepelt egészségügyi szakembereken keresztül a megye valamennyi orvos- és szakdolgozó kiválósága előtt közösen hajtsanak főt.

Részletek
Megkezdődnek a magyar írásbelik

Megkezdődnek a magyar írásbelik

2014. május 5. 07:20

Ma reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgákkal kezdődnek meg a tavaszi érettségik. Az idei matúrán összesen közel 118 ezer diák ad majd számot tudásáról.

Részletek

Módosított árfolyamgáttal mentenék a devizahiteleseket

2014. április 28. 06:23

Az árfolyamgát módosítása jelenthetné a megoldást a devizahitelesek problémáira – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Azenpenzem.hu portál kérdésére a bank közgyűlését követő sajtótájékoztatón. Idén a várakozások szerint a fogyasztási és a lakáshitelek kihelyezése is nőni fog.

Részletek