A Bács-Kiskun megyei határátkelőkön nem lehet belépni Szerbiába

2014. február 1. 16:50

A szerbiai hatóságok döntése alapján 2014. február 1-jén 14 óra 15 perctől a Bács-Kiskun megyei határátkelőkön sem lehet belépni az országukba. A tilalom a személy- és teherforgalmat egyaránt érinti. Az intézkedés visszavonásig érvényes - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Részletek
Közösen indít képzést a Kecskeméti Főiskola és az MNB

Közösen indít képzést a Kecskeméti Főiskola és az MNB

2014. január 30. 08:54

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Kecskeméti Főiskolával együttműködve duális rendszerű képzést indít a gépészmérnöki alapszak gazdasági gépészmérnök szakirányán - közölte Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora szerdán az intézmény nyílt napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Részletek

Februárban indulnak Kecskeméten a Mercedes buszok

2014. január 29. 11:27

Február 17-én kapcsolódnak be Kecskemét tömegközlekedésébe a Mercedes legmodernebb technológiával készült hibrid meghajtású buszai – közölte Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere keddi sajtótájékoztatóján, a városházán.

Részletek
A száz legjobb vidéki gimnázium és szakközépiskola között van a félegyházi Móra

A száz legjobb vidéki gimnázium és szakközépiskola között van a félegyházi Móra

2014. január 27. 06:24

A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium, valamint a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium vezeti a vidéki középiskolák HVG-rangsorát. A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium a 93-dik az ország száz legjobb vidéki gimnáziumát és szakközépiskoláját csokorba gyűjtő listán - írja az eduline.hu.

Részletek

Megyei szintű fejlesztési ügynökség jön létre

2014. január 24. 10:14

Megkezdte az egyeztetéseket a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (DARFÜ Nonprofit Kft.) jövőjéről a három Dél-alföldi megye vezetője. Ennek keretében Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megye közgyűlésének elnöke együttműködésük keretében 2014. január 21-én összdolgozói értekezletet tartottak a szervezet székhelyén, Szegeden. Összhangban a megyék területfejlesztési feladatkörével, a szervezet 2014. január 1-től került a három megyei önkormányzat irányítása alá.

Részletek

Több vasútvonalon nagyobb mértékű regionális vasúti tarifakedvezmény

2014. január 20. 15:41

Február közepétől újabb 15 mellékvonalon – többek között a Kunszentmárton–Kiskunfélegyháza szakaszokon - lesz elérhető a regionális vasúti tarifa, az ehhez kapcsolódó kedvezmény mértéke pedig 15-ről 25 százalékra emelkedik - jelentette be vasárnap Győrben sajtótájékoztatón Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Részletek

Kecskeméten 13 milliárd forint juthat fejlesztésekre

2014. január 20. 15:35

A 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban 13,2 milliárd forinthoz jut Kecskemét, amit városfejlesztési célokra lehet felhasználni - közölte az MTI-vel Zombor Gábor polgármester, aki szerint a szolnoki térséggel együttműködve új gazdasági központ jöhet létre.

Részletek