Megyei szintű fejlesztési ügynökség jön létre

2014. január 24. 10:14

Megkezdte az egyeztetéseket a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (DARFÜ Nonprofit Kft.) jövőjéről a három Dél-alföldi megye vezetője. Ennek keretében Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megye közgyűlésének elnöke együttműködésük keretében 2014. január 21-én összdolgozói értekezletet tartottak a szervezet székhelyén, Szegeden. Összhangban a megyék területfejlesztési feladatkörével, a szervezet 2014. január 1-től került a három megyei önkormányzat irányítása alá.

Részletek

Több vasútvonalon nagyobb mértékű regionális vasúti tarifakedvezmény

2014. január 20. 15:41

Február közepétől újabb 15 mellékvonalon – többek között a Kunszentmárton–Kiskunfélegyháza szakaszokon - lesz elérhető a regionális vasúti tarifa, az ehhez kapcsolódó kedvezmény mértéke pedig 15-ről 25 százalékra emelkedik - jelentette be vasárnap Győrben sajtótájékoztatón Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Részletek

Kecskeméten 13 milliárd forint juthat fejlesztésekre

2014. január 20. 15:35

A 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban 13,2 milliárd forinthoz jut Kecskemét, amit városfejlesztési célokra lehet felhasználni - közölte az MTI-vel Zombor Gábor polgármester, aki szerint a szolnoki térséggel együttműködve új gazdasági központ jöhet létre.

Részletek
Biocentrum épül a Lakiteleki Népfőiskolán

Biocentrum épül a Lakiteleki Népfőiskolán

2014. január 16. 07:29

Nemrégiben egy nagy teljesítményű termálkutat fúrtak a Lakiteleki Népfőiskolán. A meleg vizet az épületegyüttes fűtésére hasznosítják, ami jelentős anyagi megtakarítással jár. Wellness fürdőt is kialakítanak, amely bővíti a szolgáltatások körét. Mindemellett a közelmúltban a Népfőiskola tulajdonába került elhagyatott kertészet üvegházait is felújítják, ahol biogazdálkodást folytatnak. Az üvegházak téli fűtését is termálvízzel oldják meg.

Részletek

Kecskeméti összefogásé az első Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj

2014. január 16. 07:24

A város és a vállalkozások összefogása egy új gazdasági központot épített fel Kecskeméten – ezt díjazta a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjjal a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont és a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal. Az Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. (AIPA) pályázata az országban elsőként nyerte el a nagydíjat.

Részletek
Az élmezőnyben végeztek

Az élmezőnyben végeztek

2014. január 15. 13:35

Az ORFK Rendészeti Szervek Kiképzőközpontja által szervezett Országos Meghívásos Pisztoly Felmérő versenyen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály állományába tartozó rendőrök a dobogó csúcsáig jutottak.

Részletek

Közepes és kisprojektek 2014

2014. január 15. 10:17

Február 27-én, 18 óráig, elektronikus úton lehet benyújtani a közepes és kisprojektek felhívásra a pályázatokat. Ajánljuk minden félegyházi civil szervezet figyelmébe a lehetőséget!

Részletek

Saját kutyája támadta meg

2014. január 15. 08:22

Saját kutyája támadott meg egy asszonyt, akit a mentők csak a rendőrök segítségével tudtak kimenteni lakásából kedden Csengődön - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Részletek

Tisztújítást tartanak idén a református egyházban

2014. január 15. 08:10

Tisztújítást tartanak az idén a Magyarországi Református Egyházban (MRE), mert december 31-én lejár valamennyi választott egyházmegyei, egyházkerületi, zsinati testület és tisztségviselő hatéves megbízatása - közölte az MRE kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Részletek