Tízmilliárdot kapnak vissza a banki ügyfelek

2014. március 14. 08:41

A jegybank 33 pénzintézetet kötelezett, arra, hogy 2014. április 30-ig fizessék vissza a jogszerűtlenül felszámolt díjakat az ügyfeleiknek. Ennek teljesítéséről május 15-ig be is kell számolniuk. Az ügyfeleknek semmi tennivalójuk nincs, a pénzt automatikusan fogják visszakapni.

Részletek

A nyugdíjkorhatár további emelésére kell számítani

2014. március 14. 08:34

A nyugdíjrendszer finanszírozhatóságának nehézségei időről-időre felvetik azt a kérdést, hogy milyen eszközökkel lehet a problémán enyhíteni. Az egyik ilyen lehetséges eszköz a nyugdíjkorhatár emelése, amire az elmúlt években volt is már példa. Jelenleg Magyarországon éppen egy átmeneti helyzetben vagyunk: a korábbi 62 éves öregségi nyugdíjkorhatár néhány éven belül fokozatosan 65 évre emelkedik - írja a biztositasiszemle.hu.

Részletek
Ahol a legnagyobb a szeretet, ott mindig csodák történnek

Ahol a legnagyobb a szeretet, ott mindig csodák történnek

2014. március 12. 17:10

Már csak néhány napig tart a 2013-as Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségszavazása. Eddig csaknem 9500 szavazat érkezett a döntőbe került jelöltekre, de semmi nem dőlt még el! A listát vezető öt orvos között ott van a kecskeméti megyei kórház főorvosa, dr. Kelemen Edit is. Szavazzanak rá, hogy ő lehessen Az év orvosa! Az őt jelölő édesanya története is rámutat: megérdemli. 2014. március 16. 22:00 óráig lehet voksolni. A szavazás menetével kapcsolatos valamennyi információ a www.evorvosa.astellasdij.hu/vote oldalon olvasható.

Részletek

Életet menthet az autóban: mától fokozottan ellenőrzik mindenütt

2014. március 11. 07:25

Hétfőtől fokozottan ellenőrzik a gyereküléseket forgalmazó cégeket, hogy a szabványoknak megfelelő biztonsági eszközöket árulnak-e, illetve az autósokat is, hogy használják-e a gyermekbiztonsági rendszereket - erről a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársai számoltak be hétfői sajtótájékoztatójukon.

Részletek

Pályázatfigyelő

2014. március 10. 14:32

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása az alábbi pályázati lehetőségekre hívja fel a félegyháziak figyelmét.

Részletek

Megvan, mi lesz a felcsúti stadion neve

2014. március 4. 15:08

A Puskás Akadémia labdarúgócsapata, amely a magyar élvonalban szerepel, már a tavasszal új stadionjában fogadja az ellenfeleket. A klub hivatalos honlapjának közleménye szerint 2014. április 21-én, hétfőn 18 órakor kezdődik majd az átadóünnepség, a „ministadion” centerpályáját a Puskás Suzuki Kupa döntőjével avatják fel. A találkozót a Sport Televízió, valamint minden bizonnyal a Duna TV is műsorára tűzi.

Részletek