Megvan, mi lesz a felcsúti stadion neve

2014. március 4. 15:08

A Puskás Akadémia labdarúgócsapata, amely a magyar élvonalban szerepel, már a tavasszal új stadionjában fogadja az ellenfeleket. A klub hivatalos honlapjának közleménye szerint 2014. április 21-én, hétfőn 18 órakor kezdődik majd az átadóünnepség, a „ministadion” centerpályáját a Puskás Suzuki Kupa döntőjével avatják fel. A találkozót a Sport Televízió, valamint minden bizonnyal a Duna TV is műsorára tűzi.

Részletek
Szavazzon az Év orvosára!

Szavazzon az Év orvosára!

2014. március 3. 21:46

Néhány napja elindult a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása. A zsűri döntése szerint idén minden korábbinál több, összesen 115 jelölt kap lehetőséget arra, hogy a nagyközönség szeretetével és támogatásával zajló nemes versengésen a legjobbak közé kerülhessen. Voksot beküldeni 2014. március 16. 22.00 óráig a www.astellasdij.hu/evorvosa/vote/ weboldalon lehet.

Részletek

Stadler József eltűnt a kórházból!

2014. március 3. 21:30

Saját lábán hagyta el szombaton az egyik fővárosi kórházat Stadler József (65), ezúttal azonban nem kellett rabomobillal visszazötykölődnie a börtönfalak közé. Az akasztói milliárdos pár napja szabad ember, úgy tudjuk, kórházi ágya mellett már február 25-e óta nem állt őr.

Részletek

Drága lesz a házi pálinka

2014. március 2. 17:34

Akár 80–100 milliárd forintnyi büntetést is fizethet Magyarország az Európai Uniónak, amennyiben az Európai Bíróság úgy dönt, hogy a 2010. szeptember 27-én életbe lépett házi párlatkészítéssel kapcsolatos hazai rendelkezés sérti az uniós jogot.

Részletek

Ötévente terveznek ellenőrizni egy pedagógust

2014. március 1. 19:14

„A tanfelügyeleti rendszer segíteni fogja a tanárok munkáját és nem a számonkérés vagy a szankcionálás lesz majd rá jellemző” – nyilatkozta lapunknak a köznevelésért felelős államtitkár. Hoffmann Rózsa egy fővárosi konferencián elmondta, felmérésük szerint a pedagógusok több mint 90 százaléka igényli a tanfelügyeletet. Ez a rendszerben abban különbözik majd az 1985-ben megszüntetett szakfelügyelettől, hogy lesz benne egységes képzés, s nem az iskolai tanítástól elszakadt szakemberek látják majd ezt a feladatot, hanem gyakorló tanárok. Ők heti egy napot a tanfelügyeletre szánhatnak majd, órakedvezményt kapnak, a pedagógus II. kategóriánál magasabb beosztásba kerülnek.

Részletek

Együttműködési megállapodás a Kecskemét és Szolnok közötti közúti kapcsolatok fejlesztésére

2014. február 28. 06:44

Kecskemét és Szolnok iparának fejlődésében egyaránt megteremtődtek azok az alapok, amelyek egy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új, kiemelt ipari övezetét hozhatják létre. A gazdasági régió kialakításánál az első lépés az infrastruktúra vizsgálata, a jó és gyors megközelíthetőség lehetőségeinek feltárása. Erről szól az a pályázat, amelyet a két város közösen nyújtott be, és amelyhez a szükséges konzorciumi megállapodást február 27-én, csütörtökön írták alá a polgármesterek.

Részletek