Fiktív számlákat értékesítő férfit vettek őrizetbe Kecskeméten

2014. február 27. 07:43

Őrizetbe vettek Kecskeméten egy férfit, aki fizetésképtelen cégeket vett át, majd azok nevében nagy mennyiségű fiktív számlát állított ki és azokat értékesítette – tájékoztatta Barnáné Horváth Melinda, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Részletek

Mégsem lesz diplomamentés márciustól

2014. február 25. 18:50

Sokan várják a kormány által beígért, ingyenes nyelvtanfolyamokat azok közül, akiknek már csak a nyelvvizsga megszerzése hiányzik a diploma átvételéhez. Jövő hónaptól lehetett volna jelentkezni az államilag támogatott képzésekre, de az utolsó pillanatban változtattak a pályázati kiíráson.

Részletek
Történelmi pillanat Bugacon

Történelmi pillanat Bugacon

2014. február 25. 12:43

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szentmisét mutat be Bugacon, az egykori Pétermonostora romjainál február 23-án, vasárnap. A misén megszentelték a területet, ahol a 12-13. században fénykorát élt, a tatárjárásban elpusztult monostor helyén több ezer ember maradványait találták a három éve tartó régészeti feltárások során.

Részletek

Újabb béremelés jön az egészségügyben

2014. február 25. 12:00

Emelkedik a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a védőnők és az alapellátásban dolgozó fogorvosok finanszírozása és bére; a költségvetésben szereplő összesen tízmilliárd forint többletforrást áprilistól kapják meg a szolgáltatók - jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn Budapesten.

Részletek

Pályázatfigyelő

2014. február 24. 14:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása jóvoltából az alábbi pályázati lehetőségekre hívjuk fel olvasóink figyelmét.

Részletek

Érdemes lehet teletankolni szerdáig

2014. február 24. 14:28

Az átlagos piaci árváltozást, illetve a február 21-i gázolaj-áremelést figyelembe véve február 26-án, szerdán a benzin ára körülbelül 3 forinttal emelkedhet, a gázolaj ára várhatóan nem változik – írta előrejelzésében a GKI Energiakutató. A benzin kiskereskedelmi átlagára várhatóan 415 forint körül alakulhat, a gázolaj kiskereskedelmi átlagára 428 forint körül maradhat.

Részletek