Együttműködési megállapodás a Kecskemét és Szolnok közötti közúti kapcsolatok fejlesztésére

2014. február 28. 06:44

Kecskemét és Szolnok iparának fejlődésében egyaránt megteremtődtek azok az alapok, amelyek egy hosszabb távú együttműködés keretében az ország egy új, kiemelt ipari övezetét hozhatják létre. A gazdasági régió kialakításánál az első lépés az infrastruktúra vizsgálata, a jó és gyors megközelíthetőség lehetőségeinek feltárása. Erről szól az a pályázat, amelyet a két város közösen nyújtott be, és amelyhez a szükséges konzorciumi megállapodást február 27-én, csütörtökön írták alá a polgármesterek.

Részletek

Fiktív számlákat értékesítő férfit vettek őrizetbe Kecskeméten

2014. február 27. 07:43

Őrizetbe vettek Kecskeméten egy férfit, aki fizetésképtelen cégeket vett át, majd azok nevében nagy mennyiségű fiktív számlát állított ki és azokat értékesítette – tájékoztatta Barnáné Horváth Melinda, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Részletek

Mégsem lesz diplomamentés márciustól

2014. február 25. 18:50

Sokan várják a kormány által beígért, ingyenes nyelvtanfolyamokat azok közül, akiknek már csak a nyelvvizsga megszerzése hiányzik a diploma átvételéhez. Jövő hónaptól lehetett volna jelentkezni az államilag támogatott képzésekre, de az utolsó pillanatban változtattak a pályázati kiíráson.

Részletek
Történelmi pillanat Bugacon

Történelmi pillanat Bugacon

2014. február 25. 12:43

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szentmisét mutat be Bugacon, az egykori Pétermonostora romjainál február 23-án, vasárnap. A misén megszentelték a területet, ahol a 12-13. században fénykorát élt, a tatárjárásban elpusztult monostor helyén több ezer ember maradványait találták a három éve tartó régészeti feltárások során.

Részletek

Újabb béremelés jön az egészségügyben

2014. február 25. 12:00

Emelkedik a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a védőnők és az alapellátásban dolgozó fogorvosok finanszírozása és bére; a költségvetésben szereplő összesen tízmilliárd forint többletforrást áprilistól kapják meg a szolgáltatók - jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn Budapesten.

Részletek