Az alkotás élménye által a lélek is felszabadul

Az alkotás élménye által a lélek is felszabadul

2022. július 4. 10:00

Újra reneszánszát éli hazánkban a kézművesség. Talán ma már sokkal jobban értékeljük azokat a termékeket, amiket saját magunk készítünk, hiszen érezzük, tapasztaljuk, hogy milyen sok munka és szeretet van egy-egy tárgy elkészítésében.

Részletek
1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja

1965-től napjainkig, avagy egy művész életútja

2022. június 17. 12:00

Június 16-án, délután nyitotta meg kapuit Bajzák Lajosné Szabó Magdolna gyűjteményes kiállítása, amelyet a látogatók július 22-éig tekinthetnek meg a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárában. Magdolna a Holló László Képzőművész Kör megbecsült tagja, ezt mi sem mutatta jobban, mint a megnyitóra érkező nagyszámú vendégsereg.

Részletek
Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

Sikeres tanévet zárt a művészeti iskola

2022. június 18. 11:00

„Sikeres tanévet zárt a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola.” Ezzel a mondattal kezdte Kis-Fekete Vilmos igazgató, a június 15-én megrendezett tanévzáró beszédét. A továbbiakban részletesen felsorolta azokat az elért eredményeket, amelyek ennek az erőteljes erejű mondatnak a megfogalmazására sarkallták. Az eseményre nagyon sok szülő ellátogatott, akik a diákokból és tanárokból álló formációk műsorát hallgathatták meg az esemény zárásaként.

Részletek
Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

Péntektől Kolimpia Kiskunfélegyházán

2022. június 8. 17:00

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ez évben 12. alkalommal rendezi meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók Arany János Kollégiumi Programjában részt vevő kollégiumok diákjai számára az országos sporttehetség-találkozóját, a kollégiumok olimpiáját, a Kolimpiát június 10. és 12. között Kiskunfélegyházán. 11 város, mintegy 250 kollégistája mérheti össze tudását és ügyességét 6 sportágban (kosárlabda, íjászat, asztalitenisz, futsal, zenés gimnasztika és sorverseny).

Részletek
Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

Újabb helyi értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár

2022. június 17. 08:00

A Hungarikum törvényben foglaltak szerint minden település önkormányzatának lehetősége van létrehozni egy helyi értéktár bizottságot, amelynek feladata egyebek mellett a helyi közösségre jellemző népszokások, ételek, rendezvények megóvása, életben tartása, a szakmájukban kiválóan teljesítő helyi személyek munkásságának ápolása. Idén többek között orvosokra, edzőkre, sportolókra, mesteremberekre érkeztek ajánlások a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottsághoz, amelynek döntése értelmében tovább bővült a helyi értékek köre.

Részletek
Rendhagyó levél az év 6. hónapjához

Rendhagyó levél az év 6. hónapjához

2022. június 4. 13:00

Kedves Június! Még találkozol a májussal, amikor átveszed tőle a stafétát. Kérlek, add át neki az üzenetemet, mert technikai okok miatt nem kapta meg az őt megillető soraimat, elnézést. Utólag megköszönöm az ezerféle, csodaszép, illatos tavaszi virágot, amivel köszöntött bennünket, és kedvenc gyümölcsömet, az epret is. (Az árát most hagyjuk.)

Részletek