Milyen is volt Mezei Mária színésznő?

Milyen is volt Mezei Mária színésznő?

2023. április 19. 12:00

Hoztam valamit a hegyekből címmel Tóth Auguszta önálló esttel lépett fel április 18-án, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A bemutatott monodráma Mezei Mária színésznő életét dolgozta fel. Az előadás a Déryné Program támogatásával valósult meg.

Részletek
Elhunyt Török Ádám

Elhunyt Török Ádám

2023. április 18. 12:30

Török Ádám fuvolista, a Mini együttes alapítója és frontembere 75 éves volt. ​​​​​​​Halálának okát nem közölték.

Részletek
A könyvtárosok világnapján…

A könyvtárosok világnapján…

2023. április 14. 13:00

Újabb kedves világnapra ébredtünk, a – kiemelés tőlem! – KÖNYVTÁROSOKÉRA. A könyvtár – legyen az nemzeti, országos, megyei, városi, falusi, fiók, régen művelődési autóval úttalan utakon bukdácsoló mozgó, furának tűnő helyeken megnyitott, és az érdeklődők becsületességére építő, mint régi autóbusz megálló, kiszuperált vasúti kocsi vagy busz – a kultúra, az információszerzés, a szórakozás, keresgélés, böngészés, találkozások, felolvasások helye.

Részletek
Kaffka Margit élete a mórások szemével

Kaffka Margit élete a mórások szemével

2023. április 6. 16:00

Kaffka Margit író, költő életét dolgozták fel a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai színházi előadás formájában. A bemutatónak a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ adott helyet április 5-én. A Nyugat nemzedékének meghatározó női alakja inspirálta darabot a költészet napja alkalmából állította színpadra a mintegy negyven fős alkalmi társulat.

Részletek
Elhunyt Ragályi Elemér

Elhunyt Ragályi Elemér

2023. március 30. 20:25

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Ragályi Elemér Kossuth- és Emmy-díjas operatőr, filmrendező, érdemes és kiváló művész – erősítette meg Ragályi Márton. Mint arról a Telex a családra hivatkozva elsőként hírt adott, Ragályi Elemér rövid ideig tartó, méltósággal viselt betegségben csütörtökön hunyt el.

Részletek
Ikonikus fantáziák tárlata

Ikonikus fantáziák tárlata

2023. március 31. 15:00

Ruth Petra Galler festő műveiből nyílt tárlat március 30-án, csütörtökön a Holló László Képzőművész Kör galériájában. Az Ikonikus fantáziám címet viselő programon a vendégeket Rátkai Zsuzsanna köszöntötte, majd átadta a szót a kiállító alkotótársának, Bánkuti Emesének.

Részletek
Könyvtársarok – Újra nyitva az intézmény minden részlege

Könyvtársarok – Újra nyitva az intézmény minden részlege

2023. március 31. 12:00

Április 4-étől, kedden 8 órától Félegyháza lakói újra birtokba vehetik a Petőfi Sándor Városi Könyvtár teljes területét. Látogathatóvá válik az emeleten lévő GyermekBirodalom, a felnőttek válogathatnak a szabadpolcokon elhelyezett szépirodalmi és szakirodalmi művekből, a tanulni vágyók elvonulhatnak az épület legcsendesebb részébe, az olvasóterembe. Mindezzel együtt az intézmény nyitvatartása is visszaáll a korábban megszokottra, vagyis keddtől péntekig este 18 óráig és minden szombaton 8-tól 12 óráig vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

Részletek