Helyismereti tábort szervezett a Kiskun Múzeum

Helyismereti tábort szervezett a Kiskun Múzeum

2021. július 27. 14:00

Visszapillantó – legyél te is időutazó! – címmel hirdetett helyismereti tábort a Kiskun Múzeum. A Borsihalmon megrendezett tábor célcsoportja a kiskunfélegyházi általános iskolás diákság volt. A résztvevő táborlakókból a legfiatalabb 8, a legidősebb 12 esztendős volt. – Igyekeztünk egy olyan ötnapos nyári kikapcsolódást összeállítani a gyerekeknek, amelyek a korosztályos különbségeket jól áthidalva, vonzó programot kínáltak – tájékoztatta lapunkat Mészáros Márta igazgató.

Részletek
Augusztus 1-jétől hatályba lép az új bortörvény

Augusztus 1-jétől hatályba lép az új bortörvény

2021. július 27. 16:00

2021 decemberében megszavazta az országgyűlés az új bortörvényt (2020. Évi CLXIII Törvény A Szőlészetről És Borászatról), ami augusztus 1-jén lép hatályba, ezzel egy időben hatályát veszti a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény. A lényeges, a termelőket is érintő változások 2022-ben kezdődnek.

Részletek
Napóleon a kocsmában

Napóleon a kocsmában

2021. július 25. 08:00

Bátyi Zoltán szegedi író-újságíró újabb történetében megismerhetjük Demetert, akit épp eléggé megkaristolt már a vaskörmű élet.

Részletek
Művészpalánták nyári tábora

Művészpalánták nyári tábora

2021. július 19. 08:00

Felszínre hozó alkotótábort szervezett a félegyházi gyermekeknek Tarjányi Xénia művésztanár. A kéthetes tábor ideje alatt az alkotni vágyó gyerekek sok festészeti technikával ismerkedtek meg. Festettek farostlemezre akrilfestékkel, betekintést nyertek az akvarell világába, kipróbálták a különböző díszítőeljárásokat. Az első nap elkészített alkotásukkal díszített öko- vászontáskát is hazavihették a gyerekek.

Részletek
Meghalt Ráday Mihály

Meghalt Ráday Mihály

2021. július 18. 11:00

Hetvenkilenc éves korában meghalt Ráday Mihály Kossuth-díjas filmoperatőr, televíziós rendező, szerkesztő, városvédő – tájékoztatta a család az ATV-t.

Részletek
Reggeli gondolatok a hőségben

Reggeli gondolatok a hőségben

2021. július 3. 08:00

Olvasóink már többször találkozhattak Salánki Anikó nevével. A mezőtúri származású írónő kedves humort csempészve kalauzolja olvasóit a kortárs irodalom szelíd, általában a kisemberekről szóló történeteibe. Műveit számos alkalommal ismerték el, legutóbb tavaly év elején vehette át a Faludy György Irodalmi Műhely különdíját, gazdag prózaíró tevékenységéért.

Részletek