Elhunyt Tompos Kátya

Elhunyt Tompos Kátya

2024. május 31. 13:00

Hosszú küzdelmet folytatott a rákkal a pénteken elhunyt Tompos Kátya. A 41 éves színésznő gyógykezelésére éppen egy nappal halála előtt gyűlt össze a pénz.

Részletek
Országos elismerést kapott a Kiskun Múzeum

Országos elismerést kapott a Kiskun Múzeum

2024. május 26. 17:30

Több év után, a hagyományhoz visszatérve a Pulszky Társaság az újra megrendezett Múzeumok Majálisa megnyitó ünnepségén adta át Az Év Múzeuma 2024 pályázaton részt vett intézmények elismeréseit: az okleveleket, a szakmai szervezetek díjait, valamit két kategóriában Az Év Múzeuma címet. A „nagy múzeum” kategóriában a miskolci Herman Ottó Múzeum, a ”kis múzeum” kategóriában a Soproni Múzeum nyerte el Az Év Múzeuma 2024 díjat május 25-én. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a solymári Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Kiskun Múzeuma vehette át.

Részletek
Padkaporos gála – a néptánc ünnepe

Padkaporos gála – a néptánc ünnepe

2024. május 27. 12:00

A Padkaporos táncegyüttes és a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc tagozatának közös évzáró gálaműsorát rendezték meg Járd ki lábam, járd ki most… címmel május 25-én, szombaton a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. 

Részletek
Grafikák az Ágyúban

Grafikák az Ágyúban

2024. május 18. 12:00

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg kapuit május 17-én, pénteken, az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

Részletek