Petőfi nyomában: barangold be Bács-Kiskunt a költővel!

Petőfi nyomában: barangold be Bács-Kiskunt a költővel!

2024. április 4. 18:00

Petőfivel utazom – Barangolj a költővel Bács-Kiskunban! – az a címe annak a kiadványnak, amely a 10-14 év közötti fiatalokat – valamint szüleiket és tanáraikat – hívja egy nagyszerű kalandra. A költő életében fontos szerepet játszó Bács-Kiskun vármegyei településeket bejárva számos érdekességet tudhatunk meg Petőfi Sándorról – és még ajándékot is kaphatunk.   

Részletek
Győriné Farkas Anna különleges rajzai

Győriné Farkas Anna különleges rajzai

2024. március 17. 12:00

Győriné Farkas Anna nyugdíjas pedagógus különleges rajzai a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tekinthetők meg. A tárlat március 28-áig színesíti az intézmény kölcsönzői terét. A zentagle, vagy más néven firkarajz technikával készült képek a nyugalom világába kalauzolják a látogatókat, amiben a szabályt a fantázia szabja meg. Anna megkeresésünkre szívesen mesélt új hobbijáról és a technika egyediségéről.

Részletek
A „Holló-háromszög”

A „Holló-háromszög”

2024. március 11. 08:00

„Ünnep ez a nap” Tiszadada életében – e Márai-idézettel kezdte dr. Vinnay Gyöző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye országgyűlési képviselője gondolatait, amikor átadta a településen megnyílt Holló László Emlékházat. A Kossuth-, Munkácsy- és Szinyei-díjas érdemes és kiváló festőművész 1928-1968-ig töltötte nyarait a Tokaj melletti Tiszadadán.

Részletek
Könyvtársarok – Folyóirat-ajánló

Könyvtársarok – Folyóirat-ajánló

2024. március 15. 10:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nemcsak a 82 ezres könyvállományával, hanem a mintegy 110-féle folyóiratával is várja látogatóit. A lapok egy részét előfizetik, vásárolják, más részét ajándékba kapják a Nemzeti Kulturális Alaptól. A városunkban ingyenesen megjelenő újságokat is őrzik a helyismereti gyűjteményben.

Részletek
Könyv született városunk lenyűgöző büszkeségéről

Könyv született városunk lenyűgöző büszkeségéről

2024. március 8. 08:00

Bizonyára jól emlékszik még a kedves Olvasó a Petőfi-emlékévek rendezvényei között egy nagyszabású megemlékezésre, amikor szeretett Petőfi-szobrunk felállításának és leleplezésének 100. évfordulóját ünnepeltük 2022-ben. A nap során koszorúzással egybekötött ünnepség, illetve kerekasztal-beszélgetés várta az érdeklődőket. A sikeres megemlékezés után született meg az elhatározás, hogy a jeles évfordulón elhangzott ünnepi beszédeket egy kötetbe rendezve közzétesszük, megőrizve az utókornak.

Részletek