Elhunyt Jankovics Marcell

Elhunyt Jankovics Marcell

2021. május 29. 17:00

Életének 80. évében elhunyt Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke, a nemzet művésze, rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, művelődéstörténész – közölte az MMA szombaton az MTI-vel.

Részletek
Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Budapesten koncertezik Hans Zimmer

2021. május 26. 17:00

Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé – jelentette be a Semmel Concerts és RCI Global. Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas zeneszerző 2022. március 3-án, csütörtökön ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A "Hans Zimmer Live – Europe Tour" koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik hozzá, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is.

Részletek
Táborokkal, foglalkozásokkal vár mindenkit a Holló Kör

Táborokkal, foglalkozásokkal vár mindenkit a Holló Kör

2021. május 27. 10:00

A Kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kör tagjai minden csütörtökön 17 és 20 óra között tartják összejövetelüket műterem-galériájukban, ahol rendszeres alkotómunka folyik vagy a közeli terveiket szövögetik, az előkészületeket végzik. Az utóbbi idők zárt ajtókra kényszerítették a csoportot, de eljött a szabad programtervezések ideje.

Részletek
Népi játékok a múlt században

Népi játékok a múlt században

2021. május 22. 08:00

Legkedvesebb gyermekkori emlékeink közé tartoznak a közösségi játékok. A kortársakkal együtt megélt élmények a szabadban focizva, az aszfaltra felrajzolt ugróiskola mellett meghatározták a gyermekéveinket. Ezek legtöbbje manapság már csak az idősebb generációk emlékeiben él, a gyerekek pedig a virtuális világban érzik jól magukat, a cyber térben játszanak egymással szabadidejükben. De vajon akkor is így lenne ez, ha jobban megismernék azokat a régi és jó játékokat, amikkel szüleik, nagyszüleik, dédszüleik ütötték el az időt? Ennek a dilemmának a megfejtésében Samu Csilla, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum munkatársa volt segítségünkre.

Részletek
Könyvtársarok – Gyermeknapra gyerekkönyvet!

Könyvtársarok – Gyermeknapra gyerekkönyvet!

2021. május 24. 12:00

Hazánkban 1954-től május utolsó vasárnapja a gyermekeké. Ez a nap kitűnő alkalom arra, hogy még jobban feléjük fordítsuk figyelmünket, és ne feledkezzünk meg a családi kapcsolatok fontosságáról sem. Gyermeknap alkalmából a Petőfi Sándor Városi Könyvtár GyermekBirodalmának legújabb könyveiből ajánlunk olvasnivalót.

Részletek
Látogatás Tiszadadán

Látogatás Tiszadadán

2021. május 11. 15:00

Vajon hányan tudják, hogy a térképen merre keressék a fent említett Tiszadadát? Aki a legmagyarabb folyónkat követi – igaz árral szemben – az előbb-utóbb célba ér. Közúton azonban több mint 300 kilométeres utazás vár ránk, ha erre az alig több mint 2000 fős lakosú kistelepülésre szeretnénk eljutni.

Részletek
Félegyházi fotóművész munkái a Műcsarnokban

Félegyházi fotóművész munkái a Műcsarnokban

2021. május 8. 16:00

Mezősi Ágnes félegyházi fotóművész munkái is helyet kaptak a Műcsarnok II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon kiállításán. A megnyitó április 24-én, még online módon valósult meg, azóta a nyitásoknak köszönhetően már személyesen is megtekinthetjük a tárlatot szeptember 26-áig.

Részletek