XXII. Szállási Napok Petőfiszálláson

XXII. Szállási Napok Petőfiszálláson

2021. augusztus 23. 15:00

Augusztus 20-a államalapító Szent István király ünnepe, Magyarország hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyér ünnepe. A keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Petőfiszállás is méltóképpen ünnepelte augusztus 20-át a Petőfi Emlékparkban.

Részletek
Önkormányzati zöldségtermesztés

Önkormányzati zöldségtermesztés

2021. augusztus 2. 10:00

Petőfiszállás önkormányzata minden évben termel zöldséget az önkormányzati konyha és szociálisan rászoruló lakosok részére. Ebben az évben nagyjából 1 hektáron gazdálkodott Fődi József és Bense Zsolt, akiknek segítségükre voltak a közfoglalkoztatottak, és így burgonyát, főzőtököt, sárgadinnyét és kanadai, sütnivaló tököt termesztettek. A zöldségtermesztést az önkormányzat a mintaprogramok keretében és saját forrásból végzi a mai termesztéshez szükséges korszerű gépi és öntözési lehetőségekkel együtt, vegyszermentesen.

Részletek
Egyházi népénekek, népzene és táncház Pálosszentkúton

Egyházi népénekek, népzene és táncház Pálosszentkúton

2021. augusztus 1. 12:00

Régi egyházi népénekek és népzene csendült fel Pálosszentkúton, a kegyhelyen, július 24-én. Vas László, Ónodi András Máté, a Borsa Együttes, Nemcsics Kinga, Gál János, a szentkúti szkóla és a Ritka Zenekar előadását hallhatták az érdeklődők a koncerten. Medgyesy Norbert, a PPKE docense történelmi és művészeti hátterét kommentálta az elhangzottaknak.

Részletek
Egyházi beruházásokat adtak át Pálosszentkúton

Egyházi beruházásokat adtak át Pálosszentkúton

2021. június 28. 14:00

– A pálosok életerejének titka a hit valóságteremtő erejében gyökerezik – mondta a pálosszentkúti felújított kolostorépület és kegyhely, a kibővített zarándokház, a petőfiszállási felújított kápolna és a megépült ásványvíz-palackozó üzem átadásán a Magyar Országgyűlés elnöke Petőfiszállás-Pálosszentkúton szombaton.

Részletek
Pünkösd Pálosszentkúton

Pünkösd Pálosszentkúton

2021. május 25. 17:00

Pünkösdi búcsúra várta a háromnapos ünnepen az atyákat, a híveket és a fiatalokat a Magyar Pálos Rend és a Pálosszentkúti Plébánia. A húsvéti időszak zárásaként, az azt követő 50. napon az isteni Szentlélek kiáradását ünneplő Pünkösd alkalomból mintegy ezer látogató érkezett az Alföld egyik legismertebb Mária kegyhelyére.

Részletek
Hétvégén lesz a pünkösdi búcsú Pálosszentkúton

Hétvégén lesz a pünkösdi búcsú Pálosszentkúton

2021. május 20. 13:00

A hagyományos pünkösdi búcsú várja a közelről és távolról érkezőket május 22-e és 24-e között Petőfiszállás-Pálosszentkúton. Az eseményre szeretettel hívják és várják a híveket, az atyákat és a fiatalokat a Magyar Pálos Rend és a Pálosszentkúti Plébánia szervezésében. A járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad a kirakodóvásár.

Részletek
Két kezükkel építik a falut Petőfiszálláson

Két kezükkel építik a falut Petőfiszálláson

2021. május 10. 14:00

Finisbe ért a petőfiszállási idősek nappali klubjának kialakítása. A Magyar Falu Program keretében elnyert 8 millió forint pályázati forrást az önkormányzat 5 millió forinttal egészítette ki saját forrásból. Így vált valóra az egykori óvoda épület átalakítása. A munkálatok befejezéseképpen Szász János polgármester és az önkormányzati képviselők a közfoglalkoztatottakkal közösen építették meg az akadálymentes járdát.

Részletek