A vadállatok is szenvednek az aszálytól – galériával

A vadállatok is szenvednek az aszálytól – galériával

2022. július 26. 20:00

Súlyosan veszélyezteti az aszály a vadállatokat is. Mivel a természetes itatóhelyek kiszáradtak nem tudnak hol vízhez jutni. A vadak most csak emberi segítséggel élhetik túl a szárazságot. Ezt felismerve a petőfiszállási önkormányzat és a helyi vadásztársaság közösen kezdte el itatni az állatokat, több új itató is kihelyeztek a napokban.

Részletek
Búcsú Pálosszentkúton

Búcsú Pálosszentkúton

2022. június 5. 16:35

A Magyar Pálos Rend és a Pálosszentkúti Plébánia pünkösdi búcsújára várják a híveket, a zarándokokat, az érdeklődőket. A pünkösdvasárnapi szentmisét P. Puskás Antal OSPPE, tartományfőnök vezetésével láthatták a hívek, majd ünnepi köszöntők és nagy körmenet következett. Június 6-án, pünkösdhétfőn is 10 órakor kezdődik a szentmise, amelynek végén körmenettel zárul a program. A misét P. Bocsa József piarista atya celebrálja.

Részletek
Fákat ültettek Petőfiszálláson

Fákat ültettek Petőfiszálláson

2022. április 7. 10:00

2020-ban hirdette meg az Agrárminisztérium a településfásítási programot az országfásítási program részeként, amelynek célja a vidéki települések zöldítése és környezeti állapotának javítása mellett, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdősítési támogatásait. A kormányzat célja ugyanis az, hogy 2030-ra 24-ről 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe.

Részletek
Megáldották a felújított pálosszentkúti templomot

Megáldották a felújított pálosszentkúti templomot

2022. március 19. 17:00

Szentmise keretében megáldották a felújított pálosszentkúti templomot március 19-én, szombaton. Az eseményen megjelent és ünnepi köszöntőt mondott Soltész Miklós, a miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szász János polgármester. Az ünneplőket Puskás Antal tartományfőnök köszöntötte, a templomáldást elvégezte és a misét celebrálta Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek.

Részletek
Közös képviselő-testületi ülés

Közös képviselő-testületi ülés

2022. március 1. 10:00

Február 24-én tartotta közös képviselő-testületi ülését Petőfiszállás, Pálmonostora, Gátér Önkormányzata, amelynek helyszíne a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal díszterme volt. A testületi ülésen a települések polgármesterei, alpolgármesterei, jegyzői és képviselői voltak jelen. A napirendi pontok közül a 2022-es évi költségvetés elfogadásának megtárgyalására került sor, amit a képviselőtestület elfogadott.

Részletek
További telkeket alakítanak ki Petőfiszálláson

További telkeket alakítanak ki Petőfiszálláson

2022. január 27. 16:00

Csaknem 2 hektáron alakított ki részben közművesített telkeket a múlt évben Petőfiszállás önkormányzata a településen, amelyeket értékesítettek is. A további igényekre reagálva további, mintegy másfél hektár terület rendezését kezdték meg telek kialakítás céljából. Így szeretnék támogatni az örvendetes jelenséget, amelynek köszönhetően egyre több fiatal tér vissza, vagy telepszik le Petőfiszálláson. 

Részletek
Ezt jól kifőzik...

Ezt jól kifőzik...

2022. január 22. 16:00

Az új év sok feladatot tartogat a petőfiszállási főzőkonyha számára, ugyanis az előzetes tervek  szerint várhatóan több rendezvényt szerveznek a településen, mint tavaly. Jelenleg naponta több mint 500 adag meleg ételt szállítanak ki, emellett 55 óvodásnak, 102 diáknak és 85  szociális étkezőnek főznek. 

Részletek
70 éve önálló település Petőfiszállás

70 éve önálló település Petőfiszállás

2022. január 3. 17:00

Petőfiszállás /Ferencszállás/ legrégibb történetéről meglehetősen keveset tudunk, de a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum több bronzkori edényt és szerszámot gyűjtött erről a területről. Az ásatások során több vaskori leletet is találtak, illetve fény derült arra is, hogy a szarmata területek határán itt húzódott a Csörsz-árok – írja a település honlapja bemutatkozójában.

Részletek