További telkeket alakítanak ki Petőfiszálláson

További telkeket alakítanak ki Petőfiszálláson

2022. január 27. 16:00

Csaknem 2 hektáron alakított ki részben közművesített telkeket a múlt évben Petőfiszállás önkormányzata a településen, amelyeket értékesítettek is. A további igényekre reagálva további, mintegy másfél hektár terület rendezését kezdték meg telek kialakítás céljából. Így szeretnék támogatni az örvendetes jelenséget, amelynek köszönhetően egyre több fiatal tér vissza, vagy telepszik le Petőfiszálláson. 

Részletek
Ezt jól kifőzik...

Ezt jól kifőzik...

2022. január 22. 16:00

Az új év sok feladatot tartogat a petőfiszállási főzőkonyha számára, ugyanis az előzetes tervek  szerint várhatóan több rendezvényt szerveznek a településen, mint tavaly. Jelenleg naponta több mint 500 adag meleg ételt szállítanak ki, emellett 55 óvodásnak, 102 diáknak és 85  szociális étkezőnek főznek. 

Részletek
70 éve önálló település Petőfiszállás

70 éve önálló település Petőfiszállás

2022. január 3. 17:00

Petőfiszállás /Ferencszállás/ legrégibb történetéről meglehetősen keveset tudunk, de a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum több bronzkori edényt és szerszámot gyűjtött erről a területről. Az ásatások során több vaskori leletet is találtak, illetve fény derült arra is, hogy a szarmata területek határán itt húzódott a Csörsz-árok – írja a település honlapja bemutatkozójában.

Részletek
XXII. Szállási Napok Petőfiszálláson

XXII. Szállási Napok Petőfiszálláson

2021. augusztus 23. 15:00

Augusztus 20-a államalapító Szent István király ünnepe, Magyarország hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyér ünnepe. A keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Petőfiszállás is méltóképpen ünnepelte augusztus 20-át a Petőfi Emlékparkban.

Részletek
Önkormányzati zöldségtermesztés

Önkormányzati zöldségtermesztés

2021. augusztus 2. 10:00

Petőfiszállás önkormányzata minden évben termel zöldséget az önkormányzati konyha és szociálisan rászoruló lakosok részére. Ebben az évben nagyjából 1 hektáron gazdálkodott Fődi József és Bense Zsolt, akiknek segítségükre voltak a közfoglalkoztatottak, és így burgonyát, főzőtököt, sárgadinnyét és kanadai, sütnivaló tököt termesztettek. A zöldségtermesztést az önkormányzat a mintaprogramok keretében és saját forrásból végzi a mai termesztéshez szükséges korszerű gépi és öntözési lehetőségekkel együtt, vegyszermentesen.

Részletek
Egyházi népénekek, népzene és táncház Pálosszentkúton

Egyházi népénekek, népzene és táncház Pálosszentkúton

2021. augusztus 1. 12:00

Régi egyházi népénekek és népzene csendült fel Pálosszentkúton, a kegyhelyen, július 24-én. Vas László, Ónodi András Máté, a Borsa Együttes, Nemcsics Kinga, Gál János, a szentkúti szkóla és a Ritka Zenekar előadását hallhatták az érdeklődők a koncerten. Medgyesy Norbert, a PPKE docense történelmi és művészeti hátterét kommentálta az elhangzottaknak.

Részletek