Lelki nap Petőfiszállás–Pálosszentkúton

Lelki nap Petőfiszállás–Pálosszentkúton

2023. március 6. 13:00

Március 4-én, szombat délelőtt Geszler Péter esperes atya a Félegyházi Sarlós Boldogasszony Plébánia képviselő-testületének tagjaival érkezett Petőfiszállás-Pálosszentkútra, hogy az idei nagyböjti szent időben az esperesi körzethez tartozó plébániák, egyházi képviselők számára lelki napot szervezzen a pálos testvérekkel.

Részletek
Mi napunk – A megye ünnepe Petőfiszállás-Pálosszentkúton

Mi napunk – A megye ünnepe Petőfiszállás-Pálosszentkúton

2022. augusztus 22. 12:00

Magyarországot esővel áztatták az égiek születésnapján. Petőfiszállás-Pálosszentkúton – ahol a Mi Napunk programjai is zajlottak –, a délelőtti szabadtérre tervezett ünnepi szentmisét a templomban tartotta meg Marian Waligóra, a czestochowai Jasna Góra Pálos Kolostor házfőnöke, aki magyar nyelven celebrálta a szertartást és hirdetett igét. Örökérvényű gondolatai üzenetként is hatottak.

Részletek
Petőfiszálláson szentelték meg a megye kenyerét

Petőfiszálláson szentelték meg a megye kenyerét

2022. augusztus 20. 17:30

A huszonharmadik Szállási Napok és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Mi napunk elnevezésű rendezvény keretében szentelték meg Bács-Kiskun megye kenyerét szombaton, a szentkúti kegyhelyen. A megye 42 településének búzájából készült kenyeret Marian Waligóra lengyel pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra Pálos Kolostor házfőnöke áldotta meg. A megyei ünnepen a Mi Petőfink is megjelent és mesélt Petőfiszálláshoz kötődő gyermekkori emlékeiről.

Részletek
A vadállatok is szenvednek az aszálytól – galériával

A vadállatok is szenvednek az aszálytól – galériával

2022. július 26. 20:00

Súlyosan veszélyezteti az aszály a vadállatokat is. Mivel a természetes itatóhelyek kiszáradtak nem tudnak hol vízhez jutni. A vadak most csak emberi segítséggel élhetik túl a szárazságot. Ezt felismerve a petőfiszállási önkormányzat és a helyi vadásztársaság közösen kezdte el itatni az állatokat, több új itató is kihelyeztek a napokban.

Részletek
Búcsú Pálosszentkúton

Búcsú Pálosszentkúton

2022. június 5. 16:35

A Magyar Pálos Rend és a Pálosszentkúti Plébánia pünkösdi búcsújára várják a híveket, a zarándokokat, az érdeklődőket. A pünkösdvasárnapi szentmisét P. Puskás Antal OSPPE, tartományfőnök vezetésével láthatták a hívek, majd ünnepi köszöntők és nagy körmenet következett. Június 6-án, pünkösdhétfőn is 10 órakor kezdődik a szentmise, amelynek végén körmenettel zárul a program. A misét P. Bocsa József piarista atya celebrálja.

Részletek
Fákat ültettek Petőfiszálláson

Fákat ültettek Petőfiszálláson

2022. április 7. 10:00

2020-ban hirdette meg az Agrárminisztérium a településfásítási programot az országfásítási program részeként, amelynek célja a vidéki települések zöldítése és környezeti állapotának javítása mellett, hogy népszerűsítse a Vidékfejlesztési Program erdősítési támogatásait. A kormányzat célja ugyanis az, hogy 2030-ra 24-ről 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe.

Részletek
Megáldották a felújított pálosszentkúti templomot

Megáldották a felújított pálosszentkúti templomot

2022. március 19. 17:00

Szentmise keretében megáldották a felújított pálosszentkúti templomot március 19-én, szombaton. Az eseményen megjelent és ünnepi köszöntőt mondott Soltész Miklós, a miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szász János polgármester. Az ünneplőket Puskás Antal tartományfőnök köszöntötte, a templomáldást elvégezte és a misét celebrálta Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek.

Részletek
Közös képviselő-testületi ülés

Közös képviselő-testületi ülés

2022. március 1. 10:00

Február 24-én tartotta közös képviselő-testületi ülését Petőfiszállás, Pálmonostora, Gátér Önkormányzata, amelynek helyszíne a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal díszterme volt. A testületi ülésen a települések polgármesterei, alpolgármesterei, jegyzői és képviselői voltak jelen. A napirendi pontok közül a 2022-es évi költségvetés elfogadásának megtárgyalására került sor, amit a képviselőtestület elfogadott.

Részletek