Elszármazottak találkozója és falunap Gátéron

Elszármazottak találkozója és falunap Gátéron

2021. július 5. 10:00

Elszármazottak találkozója és falunap volt július 3-án, Gátéron. A délelőtt folyamán a településen vendégül látták és műsorral kedveskedtek az egykori gátéri lakosoknak, akiknek ma már felmenőik sem élnek a településen. Köszöntőt mondott Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester és dr. Szegesdi Henrietta, a Gátér Községért Egyesület elnöke. A helyi kulturális csoportok bemutatója és versek után finom ebédre invitálták a vendégeket.

Részletek
Állandó kiállítás nyílt Gátéron

Állandó kiállítás nyílt Gátéron

2021. május 28. 14:00

A gátéri helyi értékek bemutatását teszi lehetővé az a kiállítóterem, amelyet május 27-én, csütörtökön délután ünnepélyes keretek között adtak át rendeltetésének. Az eseményen megjelent Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Varga Ferencné, Szank polgármestere, Szász János, Petőfiszállás polgármestere, Cseszkó László, Pálmonostora polgármestere, Tajti László, a Kiskunsági Nemzeti Park területkezelési igazgatóhelyettese, Tamás Sándor atya, a község lelkipásztora, dr. Toldi Zsolt jegyző, valamint a helyi képviselő-testület tagjai és az értékőrzők.

Részletek
Hamarosan állandó kiállítás nyílik Gátéron

Hamarosan állandó kiállítás nyílik Gátéron

2021. április 6. 12:00

A 2020-as hungarikum pályázat jóvoltából elkészült Gátéron egy állandó kiállító terem, ahol a helyi értékek megtekinthetők, megismerhetők, a következő generációk számára elérhetők. A járványügyi helyzet miatt elrendelt korlátozások feloldását követően – amennyiben a gyülekezés megengedett lesz – sor kerül az ünnepélyes megnyitóra és átadóra – tudtuk meg Jánosiné Gyermán Erzsébettől, a település polgármesterétől.

Részletek
Falukönyv Gátérról

Falukönyv Gátérról

2021. április 3. 10:00

A gátéri önkormányzat még 2019-ben sikerrel pályázott a Helyi identitás és kohézió erősítése című kiírás keretében elnyert TOP-forrásra. Ennek részeként elkészült a Falukönyv, amit minden helyi család megkap – tudtuk meg Rádi Józsefnétől, a Faluház vezetőjétől, aki azt is elmondta, hogy a Falukönyv tartalmát egy módszertani útmutató alapján kellett összeállítaniuk.

Részletek