Terike néni kiskertje

Terike néni kiskertje

2022. január 29. 12:00

Katona Andrásné, Terike nénit nagyon régóta ismerem. Minden sejtjéből árad a tenni akarás, a munka, az élet szeretete. Kiskertjét folyamatosan gondozza, háztartást vezet, nyugdíjasklubot látogat, főz, az unokáknak hetente süteményeket készít, és mindig mosolyog. Terike néni, aki idén tölti 85. születésnapját, soha nem unatkozik, napjait nem tudja elképzelni semmittevéssel. Tudása, tapasztalása a kerti munkákat illetően is páratlan. Ismereteit szüleitől, nagyszüleitől szerezte és szívesen átadja nekünk is.

Részletek
Tovább bővült Gátéron a csapadékvíz-hálózat kiépítése

Tovább bővült Gátéron a csapadékvíz-hálózat kiépítése

2021. november 6. 14:00

Pályázatot nyújtott be Gátér Község Önkormányzata a TOP-2.1.3-16-BK1 – Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések című felhívásra. A mintegy 40,07 millió forintos, vissza nem térítendő Európai Uniós forrás keretében a településen a csapadékvíz-hálózat részbeni fejlesztése, kiépítése történt meg. A projekt célja a káros vízelöntések megakadályozása, ugyanakkor szükség esetén víz-helybentartás lehetősége volt.

Részletek
Szüreti ünnep volt Gátéron

Szüreti ünnep volt Gátéron

2021. szeptember 28. 14:00

Hosszú évek hagyományát követve idén is megrendezték a szüreti ünnepet Gátéron. A községi önkormányzat és a Faluház közös rendezvényét szeptember 25-én tartották meg.

Részletek
Szüreti ünnep Gátéron

Szüreti ünnep Gátéron

2021. szeptember 23. 17:00

Szüreti ünnep lesz Gátéron szeptember 25-én, szombaton. Minden érdeklődőt szeretettel vár a település önkormányzata a Faluházzal közös programon.

Részletek
Gátér község büszke értékeire

Gátér község büszke értékeire

2021. augusztus 27. 12:00

Gátéron megnyitották a községháza udvarán, a régi orvosi rendelőből kialakított bemutatótermet, amelyben ízelítőt kapnak a látogatók, milyen gazdag értékekben Gátér. Gellér Csaba fafaragó munkái 2018-ban kerültek a helyi értékek közé. Munkáját dicséri a központi parkban felállított Árpád-szobor is.

Részletek
Elszármazottak találkozója és falunap Gátéron

Elszármazottak találkozója és falunap Gátéron

2021. július 5. 10:00

Elszármazottak találkozója és falunap volt július 3-án, Gátéron. A délelőtt folyamán a településen vendégül látták és műsorral kedveskedtek az egykori gátéri lakosoknak, akiknek ma már felmenőik sem élnek a településen. Köszöntőt mondott Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester és dr. Szegesdi Henrietta, a Gátér Községért Egyesület elnöke. A helyi kulturális csoportok bemutatója és versek után finom ebédre invitálták a vendégeket.

Részletek
Állandó kiállítás nyílt Gátéron

Állandó kiállítás nyílt Gátéron

2021. május 28. 14:00

A gátéri helyi értékek bemutatását teszi lehetővé az a kiállítóterem, amelyet május 27-én, csütörtökön délután ünnepélyes keretek között adtak át rendeltetésének. Az eseményen megjelent Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Varga Ferencné, Szank polgármestere, Szász János, Petőfiszállás polgármestere, Cseszkó László, Pálmonostora polgármestere, Tajti László, a Kiskunsági Nemzeti Park területkezelési igazgatóhelyettese, Tamás Sándor atya, a község lelkipásztora, dr. Toldi Zsolt jegyző, valamint a helyi képviselő-testület tagjai és az értékőrzők.

Részletek
Hamarosan állandó kiállítás nyílik Gátéron

Hamarosan állandó kiállítás nyílik Gátéron

2021. április 6. 12:00

A 2020-as hungarikum pályázat jóvoltából elkészült Gátéron egy állandó kiállító terem, ahol a helyi értékek megtekinthetők, megismerhetők, a következő generációk számára elérhetők. A járványügyi helyzet miatt elrendelt korlátozások feloldását követően – amennyiben a gyülekezés megengedett lesz – sor kerül az ünnepélyes megnyitóra és átadóra – tudtuk meg Jánosiné Gyermán Erzsébettől, a település polgármesterétől.

Részletek