Gátéri harangok a Kossuth Rádióban

Gátéri harangok a Kossuth Rádióban

2023. január 7. 12:00

Régi hagyomány a Kossuth Rádióban, hogy délben minden nap másik település harangja szólal meg. A gátéri egyházközösség örömmel tudatja, hogy a Szent Anna római katolikus templom nagyharangja a hozzá kapcsolódó ismertetővel együtt január 9-én, hétfőn adásba kerül a Kossuth Rádióban, 11:56-kor. Aki lemarad, újból meghallgathatja január 15-én, vasárnap, szintén a Kossuth Rádióban, 11:56-kor.

Részletek
Tánccal az Alzheimer-kór ellen

Tánccal az Alzheimer-kór ellen

2022. szeptember 21. 17:00

Az Alzheimer-kór világnapja szeptember 21-e. Az időskori demencia egyik leggyakoribb oka az említett betegség, ami az idő múlásával egyre súlyosbodó agyi elváltozást takar. Egyes kutatások adatai szerint a betegség három másodpercenként szedi áldozatait, jelenleg több mint 50 millió ember él a világon demenciával. A megbetegedés során romlik a beteg memóriája, agyi képessége egészen addig, amíg a mindennapi feladatait sem képes elvégezni.

Részletek
Aszály sújtotta gátéri földek

Aszály sújtotta gátéri földek

2022. augusztus 22. 08:00

Európai szinten egyre nagyobb méreteket ölt az aszály. Az Alföld, ezen belül Bács-Kiskun megye hazánk egyik leginkább sújtott területe. A bajt már saját bőrünkön is tapasztaljuk, kertjeinkben a be nem érett, elszáradt zöldségek, gyümölcsök, növények látványa okoz szomorú látványt.

Részletek
Terike néni kiskertje

Terike néni kiskertje

2022. január 29. 12:00

Katona Andrásné, Terike nénit nagyon régóta ismerem. Minden sejtjéből árad a tenni akarás, a munka, az élet szeretete. Kiskertjét folyamatosan gondozza, háztartást vezet, nyugdíjasklubot látogat, főz, az unokáknak hetente süteményeket készít, és mindig mosolyog. Terike néni, aki idén tölti 85. születésnapját, soha nem unatkozik, napjait nem tudja elképzelni semmittevéssel. Tudása, tapasztalása a kerti munkákat illetően is páratlan. Ismereteit szüleitől, nagyszüleitől szerezte és szívesen átadja nekünk is.

Részletek
Tovább bővült Gátéron a csapadékvíz-hálózat kiépítése

Tovább bővült Gátéron a csapadékvíz-hálózat kiépítése

2021. november 6. 14:00

Pályázatot nyújtott be Gátér Község Önkormányzata a TOP-2.1.3-16-BK1 – Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések című felhívásra. A mintegy 40,07 millió forintos, vissza nem térítendő Európai Uniós forrás keretében a településen a csapadékvíz-hálózat részbeni fejlesztése, kiépítése történt meg. A projekt célja a káros vízelöntések megakadályozása, ugyanakkor szükség esetén víz-helybentartás lehetősége volt.

Részletek
Szüreti ünnep volt Gátéron

Szüreti ünnep volt Gátéron

2021. szeptember 28. 14:00

Hosszú évek hagyományát követve idén is megrendezték a szüreti ünnepet Gátéron. A községi önkormányzat és a Faluház közös rendezvényét szeptember 25-én tartották meg.

Részletek
Szüreti ünnep Gátéron

Szüreti ünnep Gátéron

2021. szeptember 23. 17:00

Szüreti ünnep lesz Gátéron szeptember 25-én, szombaton. Minden érdeklődőt szeretettel vár a település önkormányzata a Faluházzal közös programon.

Részletek
Gátér község büszke értékeire

Gátér község büszke értékeire

2021. augusztus 27. 12:00

Gátéron megnyitották a községháza udvarán, a régi orvosi rendelőből kialakított bemutatótermet, amelyben ízelítőt kapnak a látogatók, milyen gazdag értékekben Gátér. Gellér Csaba fafaragó munkái 2018-ban kerültek a helyi értékek közé. Munkáját dicséri a központi parkban felállított Árpád-szobor is.

Részletek