Korszerű meteorológiai adatok az agrárium szolgálatában

Korszerű meteorológiai adatok az agrárium szolgálatában

2021. március 17. 14:00

A teljes magyar agrárium nyertese lehet annak az együttműködésnek, amely az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Macro cégcsoport két tagja között jött létre. A kutatók a legmodernebb meteorológiai adatokkal felvértezve immár jóval hatékonyabb munkát végezhetnek a klímaváltozás, a növényvédelem és az agrometeorológia területén, de az új eredmények javíthatják a hazai mezőgazdaság versenyképességét is.

Részletek
Átalakul a hazai dinnyetermesztés

Átalakul a hazai dinnyetermesztés

2021. március 16. 14:00

A tavalyi kedvezőtlen időjárás után sok kisebb, jellemzően melléktevékenységként dinnyét termelő hagyja abba a termelést, így várhatóan újabb 5 százalékkal csökkenhet idén hazánkban a görögdinnye termőterülete.  Ugyanakkor a nagyobb termelőknél még jobban előtérbe kerülnek a korszerűbb technológiák és a minőség, így egyelőre – ha az időjárás is kedvez – termésmennyiségben nem számítanak kiesésre a szakemberek. A vetőmageladásokból származó előrejelzések szerint idén még több magszegény görögdinnyére számíthatunk, melyek iránt folyamatosan nő a kereslet, a sárgadinnye esetében egyelőre nincsen számottevő változás.

Részletek
Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

2021. március 14. 16:00 | Koronavírus

Hasznos információkat osztott meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, arculatváltásról, újításokról, a Covid-hatásról Klemm Balázs, a turizmus véleményformáló szakembere. A magyarországi és székelyföldi érdekeltségű cég, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója beszélt a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.

Részletek
Ezer négyzetméteres csarnok épül Fülöpjakabon

Ezer négyzetméteres csarnok épül Fülöpjakabon

2021. március 10. 12:00

Egy március elején megszületett kormányhatározat értelmében 53 millió forintos többlettámogatásban részesült az Inkubátorház építése Fülöpjakabon elnevezésű projekt. A beruházásra még 2017-ben nyert 450 millió forint támogatást a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból a Fülöpjakabi Községgazdálkodási Kft., de a munkálatok tényleges megkezdésére a most elnyert többlettámogatással nyílik lehetőség – tudtuk meg Bodor Sándortól, Fülöpjakab polgármesterétől.

Részletek
Szürkevízzel öntöznék a mezőgazdasági földeket

Szürkevízzel öntöznék a mezőgazdasági földeket

2021. március 2. 12:00

Tiszaalpáron február 24-én kaptak tájékoztatást a meghívott helyi gazdák az UNIVER Zrt. és a Kecskeméti Konzervgyár Kft. közreműködésével megalakuló Lakitelek-Szentkirály- Nyárlőrinc-Tiszaalpár településeket érintő öntözési közösségek létrehozásáról.

Részletek
Gumikesztyűket gyártanak Kiskunfélegyházán

Gumikesztyűket gyártanak Kiskunfélegyházán

2021. február 26. 14:00

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak – mondta a pénzügyminiszter pénteken a Facebookra feltöltött videójában, miután aláírta a három érintett cég támogatási szerződését. Varga Mihály közölte, mindhárom cég magas hozzáadott értékű beruházást valósít meg.

Részletek
Félegyházi cég fejlesztette ki az okoszebrát

Félegyházi cég fejlesztette ki az okoszebrát

2021. február 22. 08:00

A kiskunfélegyházi Molnár Sándor és testvére, Molnár Csongor a világítástechnika fejlesztése és az alternatív energiafelhasználás mellett kötelezte el magát. Pályaválasztásukkor az apai mintát követték. Tőle hozták magukkal hitvallásukat is, miszerint megoldhatatlan probléma nem létezik. 2007-ben alapították meg közös családi cégüket, ILST-Hungary Kft. néven, amelyben Csongor elektrotechnikai fejlesztőként, Sándor pedig tervező- és fejlesztőmérnökként tevékenykedik. Ma már számos újítás köthető a cég nevéhez.

Részletek