Egy családias sziget kialakítása a cél

Egy családias sziget kialakítása a cél

2015. június 24. 20:45

Van a félegyházi „ligetös utca” mentén, a Hősök parkja mellet egy mini lakótelep. Az itt élők mindenben segítenek egymásnak, és környezetük szépítésében alakításában is szívesen közreműködnek – mondta Kiss Ákos Csaba a térség önkormányzati képviselője, amikor június 24-én átadták a lakóközösségnek az új parkolókat.

Részletek
Erdélyben jártak a szentkirályi diákok

Erdélyben jártak a szentkirályi diákok

2015. június 25. 09:00

Három napot tölthetett el délnyugat Erdélyben a szentkirályi általános iskola tizennyolc hetedik osztályos tanulója és két kísérő tanára a Határtalanul! - pályázat keretében. Felkeresték több város nevezetességeit, és közös programokban vettek részt kint élő magyar fiatalokkal, akik segítettek megismerni az ott élők mindennapjait, értékeit, hagyományait. A történelmi helyszíneken tanulmányaikhoz kapcsolódó anyagokat dolgoztak fel élményszerűen.

Részletek
Az ajándékozás öröme

Az ajándékozás öröme

2015. június 25. 07:30

Az ajándékozást két nagyszerű dolog jellemzi. Az egyik maga az ajándék, a másik az az őszinte öröm, amely az ajándékozó és a megajándékozott lelkét elönti.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2015. június 26. 09:00

Tapasztalatból mondom: a Mihály Zoltán savanyú káposztájából készült töltött káposzta párját ritkítja. A félegyházi piacon találtam rá hófehér köpenyében, sárga vödröcskéi mögött a savanyúságok mesterére. Az egyikből kovászos uborkát, a másikból céklát, csalamádét, cukkinit, karfiolt, vagy éppen csillagtököt varázsol elő. Persze mindegyiket savanyítva.

Részletek
180 éve született Herman Ottó

180 éve született Herman Ottó

2015. június 26. 07:30

180 éve, 1835. június 26-án született Herman Ottó természettudós, néprajzkutató, számos alapvető szakkönyv szerzője (†1914). Sokoldalúsága előtt tisztelegve az utolsó magyar polihisztornak és a madarak atyjának is nevezték.

Részletek
Felhívás parlagfű elleni védekezésre

Felhívás parlagfű elleni védekezésre

2015. június 29. 15:30

Az egészséghez való alapjog és az egészséges környezet biztosítása érdekében közös cél, hogy a parlagfű elszaporodását és terjedését allergén pollentermelése miatt megakadályozzuk. A parlagfű Magyarországon, a legnagyobb területen előforduló és legelterjedtebb gyomnövény, melynek egészségügyi és gazdasági károsító hatása rendkívül jelentős.

Részletek
Költséghatékony megoldásokkal újul meg a sportcsarnok

Költséghatékony megoldásokkal újul meg a sportcsarnok

2015. június 25. 18:35

Az állagmegóvást és a fenntartási költségek csökkentését szem előtt tartva karbantartási, felújítási munkálatokat tartanak a Kész Aréna városi sportcsarnokban június 10-e és július 19-e között. A közel 20 millió forintnyi beruházást a sportcsarnok tulajdonosa, a Kész Építő Zrt. finanszírozza. Ennek keretében többek között a parketta újracsiszolása, újralakkozása valósul meg és kicserélik a kazánégőfejeket, aminek a modernizálásával Fekete László üzemeltetési vezető szerint közel 30 százalékos fűtéscsökkenés érhető el.

Részletek
Személyre szabott cipők a Derby Kft-től

Személyre szabott cipők a Derby Kft-től

2015. június 24. 07:30

A legtöbb ember a konfekció cipők közül is ki tudja választani a számára megfelelőt. Vannak azonban, akiknek ez a megoldás nem kielégítő, mert például a szokottnál kisebb, vagy nagyobb a lábuk, esetleg széles a lábfejük, vagy lábdeformitástól – például bütyök, kalapácsujj – szenvednek.

Részletek