77 éve járt Félegyházán a Szent Jobb

77 éve járt Félegyházán a Szent Jobb

2015. június 28. 09:00

1938-ban a legnagyobb nemzeti szent, államalapító I. István király halálának 900. évfordulójára emlékezett Magyarország. A jubileumi év legfontosabb mozzanataként egy speciálisan kialakított vonatkocsiban, a püspöki kar által jóváhagyott útiterv szerint vasúton vitték körbe az országban István király épen maradt jobb kezét, az ereklyeként tisztelt Szent Jobbot.

Részletek
Augusztusban Hírös Hét Fesztivál

Augusztusban Hírös Hét Fesztivál

2015. június 19. 10:20

Idén újra augusztusban tartják meg a Hírös Hetet augusztus 13. és 20. között (csütörtöktől csütörtökig). A nagy múltra visszatekintő, először 1934-ben megrendezett esemény sokat formálódott az idők folyamán, de a célja ma is ugyanaz, azaz hogy Kecskemét megmutathassa értékeit az ideérkező vendégeknek.

Részletek
Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál

Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál

2015. június 19. 09:30

„Nyári diákmunka” elnevezéssel országos munkaerő-piaci program indul. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek 2015. július 1. és 2015. augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért.

Részletek
Megemlékezés Dr. Holló Lajosról

Megemlékezés Dr. Holló Lajosról

2015. június 18. 18:00

Dr. Holló Lajosról, az újságíróról, a neves politikusról emlékezett meg június 14-én, születésének 97. évfordulóján a helyi MSZP és a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom. Ebből az alkalomból beszédet mondott Horváth Tamás, a szocialista párt helyi szervezetének elnöke és Eszik Bence, a Societas alelnöke.

Részletek
Aratási tájékoztató

Aratási tájékoztató

2015. június 19. 08:25

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyesek is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása. Ezeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet tartalmazza.

Részletek
Félegyházán találkoznak Európa megszállott oldalkocsis motorosai

Félegyházán találkoznak Európa megszállott oldalkocsis motorosai

2015. június 18. 22:15

Európa megszállott oldalkocsis motorosai találkoznak Kiskunfélegyházán a városi Parkerdőben augusztus 13-a és 15-e között. Találkozójuk azonban nem öncélú. „Csodajárgányaikkal” ellátogatnak Tiszaalpárra és a Tőserdőbe is, szombaton a félegyházi” ligetős” utcát is végigjárják. Emellett a Parkerdőben a gyermekek mindennap kipróbálhatják nagyapáink luxus járművét. Délutánonként, illetve esténként pedig szórakoztató programok várják az érdeklődőket – mondta el a június 18-ai sajtótájékoztatón Ónodi Árpád főszervező.

Részletek
Szent István napja Félegyházán

Szent István napja Félegyházán

2015. július 25. 09:30

A Béke, a Petőfi és a Szent István téren rendezi meg idén a városi önkormányzat az augusztus 20-i ünnepségsorozatot. Mint azt Papp Viktória művelődési referenstől megtudtuk, mint hagyományosan, most is lesz szentmise, arató felvonulás és kenyérszentelés a délelőtti órákban, délutánra és estére pedig sokszínű kulturális programok sorát tervezik.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. június 18. 13:25

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 24. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek