Nyereményjáték-nyertesek

Nyereményjáték-nyertesek

2015. június 17. 17:15

Sorozatunkban időről időre bemutatjuk a Félegyházi Közlöny olvasóinak a Róna Kincse fürdőben rendelkezésre álló kezelési formákat. Minden TAJ-számmal rendelkező magyar állampolgár beutaló mellett évente kétszer igénybe veheti a fürdőgyógyászatot, a fizikoterápiát és a gyógytornát akár megelőzésképpen, vagy már kialakult krónikus mozgásszervi betegség esetén.

Részletek
Négy méter magas kerítést emelnek a magyar-szerb határra

Négy méter magas kerítést emelnek a magyar-szerb határra

2015. június 17. 18:25

A kormány utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy jövő szerdáig készítse elő a magyar-szerb határ lezárását, amely egy négy méter magas kerítéssel történhet meg - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, sajtótájékoztatón. A belügyminiszter egy hetet kapott, hogy előkészítse a szerb-magyar határ 175 kilométer hosszú kerítéssel való lezárását.

Részletek
Idén is rotyog a halászlé

Idén is rotyog a halászlé

2015. június 17. 16:00

Hagyományteremtő célzattal immár második alkalommal rendeznek halászlé főzőversenyt június 27-én, szombaton a Bajcsy utca 49. számnál, a Szil- Coop üzlettel szemben. A verseny fővédnöke Balla László alpolgármester. Nevezni június 25-ig lehet Somogyi Gábornál a 70/258- 0279-es telefonszámon, vagy e-mailben [email protected] címen.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. június 17. 11:00

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon gazdához juttatható.

Részletek
Torna a víz alatt

Torna a víz alatt

2015. június 17. 07:30

A víz alatti gyógytorna jótékony hatásait korra, nemre való tekintet nélkül gyakorlatilag bárki élvezheti. Előnyei többek között abból adódnak, hogy a vízben a szárazföldhöz képest lényegesen kisebb gravitációs erő érvényesül, így a beteg mozgását a víz fizikai tulajdonságai – mint például a felhajtóerő, a hidrosztatikai nyomás – is segítik, a víz ellenállása pedig hozzájárul az izmok erősítéséhez. Többek között e kedvező hatások miatt alkalmazzák a fizikoterápiás kezelések kiegészítéseként a félegyházi Róna Kincse gyógyfürdőben is a víz alatti gyógytornát.

Részletek
Félegyházán szeretik a virágokat

Félegyházán szeretik a virágokat

2015. június 17. 09:00

Pompázzanak városszerte ezer színben az előkertek, nyíljanak tarka virágok az udvarokon, gyönyörködjön a szem, derüljön a lélek az erkélyek láttán! Ezt szeretnék elérni a Virágos Félegyházáért felhívás kiírói: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület.

Részletek
Kiengedték a kórházból a kecskeméti Gripen-pilótát

Kiengedték a kórházból a kecskeméti Gripen-pilótát

2015. június 16. 08:25

Hétfő délután kiengedték a kórházból Kádár Sándor őrnagyot, aki múlt szerda délelőtt a Magyar Honvédség meghibásodott Gripenjével kényszerleszállást hajtott végre, majd katapultált a kecskeméti repülőtéren - közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az MTI-vel.

Részletek
A holokauszt félegyházi áldozataira emlékeztek

A holokauszt félegyházi áldozataira emlékeztek

2015. június 16. 11:00

A 71 évvel ezelőtt, 1944. június 15-én számolták fel a félegyházi gettót és kezdetét vette a 352 félegyházi család - 269 férfi, 341 nő és 373 gyermek – elhurcolása, bevagonírozása és útnak indítása Auschwitz-Brikenau felé. A zsidó áldozatok emlékét őrzik azok az emléktáblák, amelyeknél holokauszt megemlékezést tartott a városi MSZP és a Societas.

Részletek
15. tanévét zárta a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola

15. tanévét zárta a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola

2015. június 16. 09:45

Ahhoz, hogy a gyermek a szépséget felfogja, megértse, nem elég csak a tehetség. Tanulással kell a fogékonyságot megszerezni, tökéletesíteni. Az így megszerzett, és idővel kialakult szépérzéket méltán nevezhetjük ízlésnek. Az ízlésnevelés a tanár egyik fő feladata a művészetoktatásban. Iskolánkban jól felkészült pedagógusok mindent megtesznek ezért a különböző tanszakokon – mondta Jankovszki Zoltán, a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola vezetője a tanévzárón.

Részletek