A szóbeliken izgulnak az érettségizők

A szóbeliken izgulnak az érettségizők

2015. június 10. 11:40

A szóbeli vizsgákon adnak számot tudásukról az idei érettségizők. Az emelt szintű vizsgák csütörtökön zárulnak, míg a közép szintű szóbeli vizsgák jövő hétfőtől kezdődnek a gimnáziumokban és középiskolákban.

Részletek
Táncgála

Táncgála

2015. június 11. 09:00

Idei, 15-dik tanévének zárásaként mintegy 250 diák részvételével rendezett táncgálát június 7-én, vasárnap a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola. A teltházas rendezvényen a néptáncosok, a társastáncosok és a modern-táncosok mutatkoztak be nagy sikerrel. Valamennyi csoport nagyon színvonalas műsorral készült.

Részletek
Mit tegyünk, ha rosszul leszünk?

Mit tegyünk, ha rosszul leszünk?

2015. június 11. 09:01

Erre a kérdésre szeretne választ adni a helyi Vöröskereszt által indított előadássorozat a Szakmaközi Művelődési Házban. Foglalkozásainkon arra szeretnénk felkészíteni mindenkit, hogy jól tudjon dönteni akkor, ha rosszul lesz, vagy a környezetében ér valakit baj – mondta a sorozat előadója, dr. Keserű Gabriella háziorvos.

Részletek
Jótékonysági Tattoo Fest lesz városunkban

Jótékonysági Tattoo Fest lesz városunkban

2015. június 10. 18:55

Jótékonysági családi Tattoo Festet rendez június 20-án szombaton az Angyalkéz Egészségvédő és Testkezelő Szalon a Zrínyi utcában. A bevételt a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítványának ajánlják fel. A kezdeményezéshez több támogató is csatlakozott, amihez 500 forintos „támogatói jegy” vásárlásával a résztvevők is kapcsolódhatnak. A gyermek- és sportprogramok mellett 14 órától a „tetováltak szépségversenyére” kerül sor, emellett lovas kocsikázásra, ingyenes koleszterin- és vércukorszint mérésre is lehetőség nyílik.

Részletek
Piknik a város szélén

Piknik a város szélén

2015. június 10. 12:20

Nem kell ahhoz világgá mennünk, hogy jól érezzük magunkat. Ezt a tényt ismerték fel a Dózsa iskola 1/a osztályos tanulói, amikor pedagógusaikkal és szüleikkel közösen a Mezőgazdasági Szakiskola tangazdaságában töltöttek el egy napot június 9-én. A gyerekek önfeledten játszottak, ismerkedtek a malackákkal, birkákkal és lovakkal. Az utóbbit természetesen meg is ülték, és tettek a hátukon néhány kört a gyakorlópályán. Mindeközben a szülők a bográcsok körül tüsténkedtek, hogy étel is jusson a megfáradt nebulóknak.

Részletek
Vége a dagonyázásnak a félegyházi vásárban

Vége a dagonyázásnak a félegyházi vásárban

2015. június 9. 15:45

A félegyházi vásárok még napjainkban is hasonlítanak egy népünnepélyhez. A vásározók és vásárlátogatók százai azonban mindig izgulva kémlelték az égboltot, mert ha eső volt, akkor bizony nehéz volt megközelíteni az árusító helyeket és végigjárni a bazárt. Nos, ennek vége. A vásárteret felújítják. Eső esetén sem a sárban kell kínálni portékájukat az árusoknak, a látogatók pedig gumicsizma nélkül is végigjárhatják útjaikat. Így a következő vásárkor eső esetén is elmarad a dagonyázás.

Részletek
Irigylésre méltó nyugdíjasaink aktivitása

Irigylésre méltó nyugdíjasaink aktivitása

2015. június 9. 12:20

A félegyházi nyugdíjasok aktív szervezői, segítői és résztvevői a város kulturális és közéleti rendezvényeinek. Sokat dolgoznak, szerveznek, mindent megtesznek az események sikeréért. Munkájukat a Kiskunfélegyházi Nyugdíjasok Egyesülete június 6-án egy játékos, műsoros találkozóval köszönte meg. A találkozó persze nem csak csevegéssel, barátkozással telt. Az elején egy kis tornával kellett átmozgatni az izmokat, majd a szellemi vetélkedővel az agyakat is. Ezután persze következhetett a finom ebéd, a barátkozás, a közös élmények feldolgozása.

Részletek
I. Félegyházi Mosolynap

I. Félegyházi Mosolynap

2015. június 8. 19:00

Amint arról már beszámoltunk, Surányi Orsolyát választották az I. Félegyházi Mosolynap hercegnőjének június 6-án a városi strandon. Az udvarhölgyei Doroghy Dóra és Budavári Evelin lettek. A képgalérián segítségével betekintést nyerhetnek olvasóink a verseny előkészületeibe, menetébe.

Részletek
Pályázat üzemvezetői álláshely betöltésére

Pályázat üzemvezetői álláshely betöltésére

2015. június 13. 14:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) pályázatot hirdet a Félegyházi Hangya – 2010. Termelőiskola – a Vidék Iskolája projekt keretében megépült (6100 Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 1.) Zöldség-, gyümölcsfeldolgozó Tanüzem üzemvezetői álláshelyének betöltésére.

Részletek