Javult a magyar légierő helyzete

Javult a magyar légierő helyzete

2015. június 26. 16:25

Az elmúlt öt évben nőtt a kiképzett pilóták és a műszaki személyzet létszáma, több és jobb kiképzést valósult meg, jelentősen nőtt az illetmény, és új képességek megszerzésével nagy mértékben javult a magyar légierő helyzete - mondta a honvédelmi miniszter pénteken Kecskeméten, a légibázison tartott sajtótájékoztatón.

Részletek
Átfogó változások indulnak a VSZKSZ-nél

Átfogó változások indulnak a VSZKSZ-nél

2015. június 26. 12:00

A június 25-i képviselő-testületi ülés egyik legrészletesebben átbeszélt napirendi pontja a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet átvilágításáról készült jelentésben feltárt hiányosságok felszámolására született intézkedési terv elfogadása volt.

Részletek
Platános diákok sikere

Platános diákok sikere

2015. június 26. 14:00

Kiemelkedő eredményt értek el két országos természettudományos versenyen a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai Tagintézményének tanulói.

Részletek
Új rend az ügyfélfogadásban

Új rend az ügyfélfogadásban

2015. július 3. 09:00

Módosul a félegyházi önkormányzat ügyfélfogadási rendje. Erről június 25-i ülésén döntött a képviselő-testület. Az eddigi korábbi gyakorlat szerinti reggel 7.30-as kezdés helyett 8 órától, délután pedig 12.30 helyett 13 órától kezdődik a jövőben az ügyfélfogadás, a befejezési idő változatlanul hagyása mellett. Megszűnik továbbá szerdai napokon a 16 órától 18 óráig tartó ügyelet.

Részletek
Új kézműves generáció készülődik a művelődési központban

Új kézműves generáció készülődik a művelődési központban

2015. június 26. 13:00

Bőrművességgel, üveg- és selyemfestéssel töltik az idejüket a Móra Ferenc Művelődési Központ kézműves táborában a gyerekek. A tábor ideje alatt a maguk festette poharakból isznak, az elkészült alkotásokat pedig hazaviszik. A fiatal kézművesek szinte mindegyike úgy nyilatkozott, hogy ajándékot is készít. Legtöbben anyukájukat szeretnék meglepni egy szép tárggyal, de többen vannak olyanok is, akik kisebb testvérüknek szeretnének kedveskedni egy apró, de szép munkával. A tábor lakói a tanulás és a munka mellett kikapcsolódásként játszanak, társasjátékoznak és filmeket néznek.

Részletek
Az állandó tevékenykedés élteti Veronka nénit

Az állandó tevékenykedés élteti Veronka nénit

2015. június 25. 19:45

Mindig tevékenykedek, hobbim pedig az olvasás. Rendszeresen látogatom a nyugdíjas klubomat. Egész nap aktív vagyok, főzök, rendbe teszem a lakást és dolgozgatok kicsit a kertben is – mondta bemutatkozásként Halla Ferencné, amikor 90. születésnapján a város nevében felköszöntötte Balla László alpolgármester és Gyenes Attila a körzet önkormányzati képviselője. Veronka néni előhozta és büszkén mutatta a vendégeknek azokat a kalocsai mintázatú futókat és terítőket, amelyeket ő hímzett.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. június 25. 15:05

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 25. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
„Rossz cica” olvasótábor a könyvtárban

„Rossz cica” olvasótábor a könyvtárban

2015. június 25. 16:05

Könyvet olvasunk egy rossz cicáról. A cica nem akar megfürödni, és tippeket kapunk arra, hogyan lehetne megfürdetni. Nagyon vicces a könyv minden oldala. Mindennap beszélgetünk róla és olvasónaplót is vezetünk. Szoktunk kézműveskedni, sétálni, játszótérre menni is. Nagyon jó! - sorolja táborbeli élményeit Pintér Réka a könyvtárban.

Részletek