Sok idős ember él szinte remeteként

Sok idős ember él szinte remeteként

2014. december 24. 13:15

Az alföldi futóhomokon 1927-ben indult el hazánkban a bencés szerzetesség török időkben kiveszett női ága. A szerzet alapköveit Berecz Erzsébet Skolasztika nővér és Kühár Flóris bencés szerzetes rakták le.

Részletek
Az év vállalkozója elégedett ember

Az év vállalkozója elégedett ember

2014. december 23. 10:50

Magyarországon nagyjából 150 ezer érdemi vállalkozó van. Közülük minden kétezredik munkáját ismerték el valamilyen díjjal 2014-ben. Közöttük volt Pengő János, a kiskunfélegyházi Kunvill Kft. ügyvezető igazgatója, aki a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) által tizenhatodik alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján vehette át Az év vállalkozója díjat. A Kiskunfélegyházán élő cégvezetővel az idáig vezető útról beszélgettünk.

Részletek
Órákig zárva lesz  még Félegyházán a Halasi és a Majsai út kereszteződése

Órákig zárva lesz még Félegyházán a Halasi és a Majsai út kereszteződése

2014. december 22. 21:20

Este nyolc óra körül a Halasi út felől érkező fehér Volkswagen a Majsai úti kereszteződésen áthaladva kisodródott és villanyoszlopnak ütközött. Az oszlop kidőlt és a teljes úttestet elzárta. A helyszínelés még tart, az elektromos szakemberek ezt követően kezdik meg az áramtalanítást és az úttest szabaddá tételét. Aki Félegyházáról Kiskunmajsára tart, kerülőutat válasszon.

Részletek