Az idén hatezer órát járőröztek a polgárőrök

Az idén hatezer órát járőröztek a polgárőrök

2014. december 2. 20:00

Ebben az évben eddig közel hatezer óra szolgálatot teljesítettek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület tagjai. Az önkéntesek ellátták az önkormányzati rendezvények őrző-, védő és rendezői feladatait, de részt vettek az egyházi rendezvények biztosításában is. Szolgálati idejük nagy részét azonban a város közbiztonságának őrzésére használták. Erről Marcényi Csaba elnök számolt be az egyesület évzáró közgyűlésén.

Részletek
A Télapóval is találkoztak az ovisok a moziban

A Télapóval is találkoztak az ovisok a moziban

2014. december 2. 17:40

A Bogyó és Babóca film vetítésével kedveskedik a Petőfi Mozi a város óvodásainak az ünnepek előtt. A mai filmvetítés után a város mikulása is meglátogatta az apróságokat, hogy egy kis szaloncukorral és csokimikulással ajándékozza meg őket. Krampuszok híján a város polgármestere is segédkezett az ajándékozásban a megfáradt télapónak. Azok az óvodások, akik nem jutottak el ma a moziba, nem maradtak le semmiről. Holnap és szerdán ismét lesz filmvetítés, és a mikulás azt is megígérte, hogy minden gyermek - egy kis közös éneklés és versmondás után – kap apró ajándékot. A nagyszakállú pénteken 17 órakor pedig mindenkit szeretettel vár a Petőfi téren a város karácsonyfája alatt.

Részletek
Változott a leletkiadás időpontja

Változott a leletkiadás időpontja

2014. december 2. 12:30

December 1-jétől megváltozott a félegyházi városi kórházban a laborleletek kiadásának időpontja – tájékoztatta a Közlönyt dr. Körtvélyessy András igazgató. Hétfőnként 14-17, kedden és szerdán 14-15, csütörtökön 14-17, pénteken 11-13 óra között vehetik át a betegek laborleleteiket.

Részletek
2 kuka a szemétnek

2 kuka a szemétnek

2014. december 12. 09:00

2 kukás gyűjtési rendszert vezetett be december 5-étől Kiskunfélegyháza egyes körzeteiben a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, az FBH-NP Nonprofit Kft. A részletekről Balla Lászlót kérdeztük.

Részletek
70 éve hunyt el Móra László író, költő, Móra István fia

70 éve hunyt el Móra László író, költő, Móra István fia

2014. december 29. 07:30

Móra László (1890. október 20. – 1944. december 29.) író, költő verseket és ifjúsági műveket írt. Művei: Álmok szekerén (versek), Sír egy ország (versek), Így jó (versek), Három borsó, három korsó és egyéb mesék, XX. század (versek), Szobor az utcasarkon (regény), Nyolcévesek szövetsége (regény).

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2014. december 2. 07:30

Új rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon gazdához juttatható.

Részletek