Megszállott makettezők a művelődési központban

Megszállott makettezők a művelődési központban

2014. november 28. 14:45

Megszállott makettezőink tartanak ma és holnap látványmakett kiállítást a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör tagjai a Vajdaságból, Zentáról és Újvidékről érkezett barátaikkal közösen állítják ki kedvenceiket, díjazott munkáikat. De nemcsak láthatóak az űrhajók, repülők és különféle harci járművek, hanem azt is bemutatják a látogatóknak, hogy miként készül el egy-egy modell.

Részletek
Téli tüzek megelőzése 

Téli tüzek megelőzése 

2014. november 29. 13:05

Az égő gyertyával felügyelet nélkül hagyott adventi koszorú tüzet okozhat, mert a gyertya könnyen meggyújthatja az éghető anyagból készült koszorút, a közelben tartott éghető anyagokat, például papírt, lakástextíliát, bútorokat. Fontos, hogy csak nem éghető alátétre helyezett gyertyát gyújtsunk meg, ezzel ugyanis megakadályozható, hogy a mécses vagy a gyertya átforrósítsa a környezetét.

Részletek
Az ország élvonalában a mezgés cukrászok

Az ország élvonalában a mezgés cukrászok

2014. november 28. 11:25

A második helyezést szerezte meg Marton Dávid és Répás Ákos a Cukrász Hagyományőrző Országos Versenyen. A mezgés diákok tanárnője Nagy Melinda és szakoktatójuk, Nagy Csaba együtt örültek a sikernek. Elmondták, hogy mindkét diákjuk jól felkészült és birtokában van azoknak a készségeknek, képességeknek, amire a legjobb cukrászmestereknek szükségük van.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2014. november 27. 21:25

A Kiskunfélegyházán és környékén 2014. 47. hetében házasságot kötöttek és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Korisoké lesz a parkoló decemberben

Korisoké lesz a parkoló decemberben

2014. november 26. 18:20

Ma még autók és taxik parkolnak a városi könyvtár mögötti parkolóban. December közepétől azonban a korisok vehetik birtokba a teret, mivel jégpályát építenek ide a téli időszakra. A város diákjai, iskolai közösségei - bejelentkezés szerint - ingyen korcsolyázhatnak majd. A gyerekeiket a szülők is elkísérhetik. Az sem baj, ha nincs a családnak korcsolya felszerelése, hiszen a helyszínen kölcsönözhető lesz a sporteszköz.

Részletek