Mi szem - szájnak ingere...

Mi szem - szájnak ingere...

2014. június 9. 18:40

Kalandpark, ugrálóvár, népi játékok, íjászat, lovaglás és kocsikázás. Felsorolni is nehéz mennyiféle játék, kikapcsolódási lehetőség várta a gyerekeket és szüleiket Selymesben június 7-én a negyedik alkalommal megrendezett gyermeknapon.

Részletek
Öregember nem vén ember

Öregember nem vén ember

2014. június 9. 18:19

Szórakozásra, kikapcsolódásra invitálta tagjait június 6-án a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete. Az Ipartestület székházában megrendezett egész napos rendezvényre 110 szépkorú fogadta el a meghívást, és valamennyien aktívan, jó hangulatban töltötték a napot.

Részletek
Regisztrációval védekeznek a tolvajok ellen

Regisztrációval védekeznek a tolvajok ellen

2014. június 9. 16:53

Több mint százan regisztráltatták kerékpárjukat június 6-án a Petőfi téren. A rendőrség munkatársai adatlapon rögzítették a tulajdonosok és biciklijük adatait. Fotót is készítettek a kétkerekűekről és azonosító címkével látták el őket. Az adatok bekerülnek a rendőrségi nyilvántartásba. Ennek alapján lopás esetén sokkal könnyebb lesz megtalálni a járgányokat és lefülelni a tolvajokat. Kiskunfélegyházán eddig közel 400 kerékpárt regisztráltak.

Részletek
Elismerések és kitüntetések a pedagógusnap alkalmából

Elismerések és kitüntetések a pedagógusnap alkalmából

2014. június 9. 15:25

A kiskunfélegyházi tankerület pedagógusait, nevelőit köszöntötték május 6-án a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. A pedagógusnapi rendezvényen az óvodások és iskolások ünnepi műsorát követően Mayer Tamásné a tankerület vezetője és Balla László alpolgármester köszönte meg a pedagógusok áldozatos munkáját.

Részletek
Zenélő grafikák

Zenélő grafikák

2014. június 9. 11:00

A képzőművészet és a zene kapcsolata volt a fő témaköre az Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró kiállításának. A két művészeti ág közös jellemzőinek, a ritmusnak, az árnyalatoknak, hangulati játékoknak az ötvözése volt a feladatuk az ifjú alkotóknak. A művelődési központ aulájában kiállított képek azt bizonyítják, hogy a grafikus növendékek erős muzikalitással bírnak, alkotásaik érzékenyen láttatnak meg zenei elemeket.

Részletek
Indulhat a strandszezon

Indulhat a strandszezon

2014. június 6. 12:27

A szezon előtt ellenőrzött fürdők, strandok többsége megfelelt a közegészségügyi feltételeknek, az országban 88 esetben kellett intézkedni szabálytalanságok miatt, de csak egy alkalommal szabtak ki bírságot - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-vel.

Részletek