A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

2014. december 21. 07:15

Advent negyedik vasárnapjával magunk mögött hagyjuk az adventi szent időt, véget ér a karácsonyt megelőző készülődési időszak. A küszöbön álló karácsonyi ünnepkör előtt számba vehetjük a megtett lelki utat, ugyanakkor lehetőségünk van kijavítani a készülődés folyamán előfordult mulasztásainkat.

Részletek
Sikeres évzárás, reményteli évkezdés

Sikeres évzárás, reményteli évkezdés

2014. december 21. 09:40

Annak ellenére, hogy sok nehézséggel kellett megküzdeni, sikeresen zárja a 2014-es évet az Integrál Zrt. a baromfi ágazatban és a kereskedelmi hálózatában egyaránt. Dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató arról számolt be, hogy árbevételük remélhetően eléri a nettó 11 milliárd forintot, ami azt jelenti, hogy eredményesebbek lesznek, mint az előző évben.

Részletek
Ünnepi előadást tartottak a Kiskun Művészeti Iskola növendékei

Ünnepi előadást tartottak a Kiskun Művészeti Iskola növendékei

2014. december 20. 18:40

A drámatagozatosok előadásával kezdődött a Kiskun Művészeti Iskola karácsonyi előadása az Ótemplomban. Az évzáró produkción bemutatkoztak a szólóénekesek és hangszeresek is. Hangulatos adventi zenével állt a közönség elé a népzenei tagozat, a Bugaci Furulya Együttes és a Fülöpjakabi Rézfúvós Kvartett. Az ünnepi előadást az ének tanszak kórusa zárta a Fehér karácsony című művel.

Részletek
Adventi forgatag a könyvtár mellett

Adventi forgatag a könyvtár mellett

2014. december 20. 17:20

Szombaton kezdetét vette az adventi forgatag Kiskunfélegyházán a Gorkij utcában. A könyvtár melletti sétálón kézművesek kínálják portékáikat. A járókelőket karácsonyi versekkel és énekekkel ajándékozták meg a helyi előadók. A gyerekek kézműves foglalkozáson készítettek karácsonyi díszeket, de akinek kedve támadt rá ,a tűzzománc készítésének fortélyait is megtanulhatta. Az adventi forgatag mellett már áll a jégpálya, bár még kásás a jég, egy-két nap múlva az ajándékvásárlás és kézműveskedés után korizni is lehet.

Részletek