Egyre népszerűbb a koripálya

Egyre népszerűbb a koripálya

2014. december 28. 13:50

Vasárnap dél van, a korcsolyapálya azonban még mindig népes. Ráér a vasárnapi ebéd, inkább a játék, a sport! – gondolják sokan. Vannak, akik professzionális módon karistolják a jeget, mások esnek kelnek, a legkisebbeket pedig pingvinek segítik az egyensúlyozásban. A jégpálya megnyitása óta naponta közel ötszázan hódolnak a téli sport örömeinek. Januártól délelőttönként az iskolai csoportok foglalják majd el a pályát.

Részletek
Petőfi vallásossága a szabadságimádata volt

Petőfi vallásossága a szabadságimádata volt

2014. december 28. 08:00

A költőóriás, Petőfi Sándor születésének 192. évfordulójára emlékezik Félegyháza december 31-én. A megemlékezés fél 10-kor a Petőfi Sándor emlékháznál kezdődik. Ezt követően a Templomkertben, dr. Mezősi Károly Petőfi-kutató domborművénél helyeznek el koszorút a város lakói, a helyi civil szervezetek és pártok képviselői. A Hattyúházban 10 órakor, Csányi József polgármester köszöntője után „Sándor betyár nótái” címmel Kuncz László vers- és énekmondó előadása hangzik el. Ezt követően következik „Némelyiknek a hőse Rózsa Sándor, többnek a költője Petőfi Sándor” Mindezt előadja, igazi betyár szerelésben, Kúnfi Kuncz László Sándor, a vén betyár.

Részletek
Spirituszt hoz a művelődési központba Rákász Gergely

Spirituszt hoz a művelődési központba Rákász Gergely

2014. december 27. 18:49

Rákász Gergely koncertorgonista tart hangversenyt december 29-én 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. A művész több mint egy évtizede él azzal a lehetőséggel, hogy találkozzon félegyházi közönségével. Miért ez a kötődés? Erról így nyilatkozott lapunknak:

Részletek
Gyümölcsöző köszöntés

Gyümölcsöző köszöntés

2014. december 27. 17:45

Naranccsal és almával kívánták szebbé és boldogabbá tenni az ünnepet a félegyházi családok átmeneti otthonában lakóknak a Lions Klub képviselői az ünnepek előtt. Az otthon gyerekei verses-, énekes előadással köszönték meg az ajándékot.

Részletek
Estétől támad Tél tábornok

Estétől támad Tél tábornok

2014. december 27. 17:00

Kezdetben a Dunántúlon, vasárnaptól a Dél-Alföldön is erős havazásra kell számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat este a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben kezdődik havazás, ami éjszaka az egész Dunántúlra, illetve az ország középső és a déli megyéire is átterjed.

Részletek
Lehűlés, havazás és szél várható

Lehűlés, havazás és szél várható

2014. december 27. 13:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnaptól erős lehűlés várható az országban, hideg, szeles idő és több helyen havazás kíséretében. A legtöbb hó a Dunántúl déli-délnyugati részén várható, ott 10-15 centiméter vastag hóréteg is kialakulhat, de akár ennél több is hullhat a térségben.

Részletek