Szerteágazó funkció, egy építészeti egység

Szerteágazó funkció, egy építészeti egység

2014. november 1. 08:00

Marosi Miklós nevéhez kötődik a Bács-Kiskun Megyei Kórház nemrégiben lezárult, 11,5 milliárdos beruházásának tervezése. A Széchenyi és Ybl díjas építésztervezőt többek között arról kérdeztük, hogyan sikerült megoldani, hogy a régi és az új tömbben elhelyezett funkciók egy egységként tudjanak a mindennapokban működni.

Részletek
Halottaink velünk vannak

Halottaink velünk vannak

2014. október 31. 18:45

„Halottaink velünk vannak - semmit nem tud az életről az, aki ezt tagadja. Teljes szellemi, lelki lényükkel itt hatnak környezetünkben. Hatnak tetteinkre, vágyainkra, jelenünkre és jövőképünkre. Üzeneteik, életművük, hagyatékuk alkotják történelmünket és kultúránkat” - mondta Csányi József polgármester a mai megemlékezésen, amikor az I. és II. világháborúban elhunytak tiszteletére is koszorúkat helyeztek el, gyertyát, mécseseket gyújtottak a Hősök parkjában, valamint a Felsőtemetőben.

Részletek
Nyugodjatok békében!

Nyugodjatok békében!

2014. november 2. 08:00

Mesél a mécses lángja. Rólad nekem, a szomszéd sír előtt könnyező, görnyedt hátú anyókának meg arról a régmúltról, amikor még sohasem érte magányosan az alkonyat. Hol erőtlenül pislákolva, hol meg dacolva a széllel, de újra és újra az ég felé nyújtózik a vöröses-sárga láng. Vigyázok rá. Vigyáz rá az anyóka is. Két, ráncossá száradt, remegő kezét köréfonja, mintha melegedne. Talán azt is teszi. Mintha felengedne ettől a szíve környékén ki tudja mióta hordozott fagyos üresség.

Részletek
Biztonságban a temetőkben és otthon 

Biztonságban a temetőkben és otthon 

2014. október 31. 09:55

Mindenszentekkor és Halottak napján sokan emlékeznek meg elhunyt szeretteikről. A temetőkbe kilátogatva és otthon gyertyákat és mécseseket gyújtanak. Helytelen használatuk a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat.

Részletek