Magyarságot tanulhattunk a felvidékiektől

Magyarságot tanulhattunk a felvidékiektől

2014. augusztus 10. 14:55

Lélekemelően szép, zenés irodalmi műsorral lepte meg a félegyháziakat a felvidéki Sikabonyi Polgári Társulás augusztus 31-én. A Petőfi Sándor halálának 165. évfordulójára rendezett ünnepségre dr. Tarjányi Józsefnek, a Petőfi Emlékbizottság tagjának kezdeményezésére hívták meg az együttest. A megemlékezést követő összejövetelen a közösség mentorát és egyik rangidős tagját, dr. Orbán Péter tanár urat kérdeztük a találkozás élményéről, a Szlovákiában működő csoport törekvéseiről, mindennapjairól.

Részletek
Lakótelepi anzix

Lakótelepi anzix

2014. augusztus 11. 09:00

Tisztelt Szerkesztőség! Végső elkeseredésembe fordulok Önökhöz, mert bárhová jelzem a problémámat, mindenhonnan elutasítást kapok.

Részletek
Fejbelőttek egy vadőrt vadászat közben

Fejbelőttek egy vadőrt vadászat közben

2014. augusztus 9. 18:25

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Békés megyei Bélmegyeren szombaton történt vadászbaleset ügyében - közölte a megyei rendőrség a honlapján. Kora reggel egy vadőr szenvedett életveszélyes fejsérülést, a férfit életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba.

Részletek
Hová szeretne elutazni?

Hová szeretne elutazni?

2014. augusztus 9. 11:40

Nem utazik mindenki, de akadnak elképzelései és vágyai. Csak feküdni a Balaton partján, vagy valami más? Körkérdésünkkel erre kerestük a választ.

Részletek