Megerősítette piaci pozícióját a Közel-Keleten a Szentkirályi

Megerősítette piaci pozícióját a Közel-Keleten a Szentkirályi

2014. június 20. 15:15

A kedd óta hazánkban tartózkodó Abu Dhabi tárgyalódelegáció tegnap meglátogatta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. gyártóüzemét. A Földművelésügyi Minisztérium meghívására érkezett arab küldöttség ittlétének célja a Magyarországban rejlő kereskedelmi és élelmiszeripari befektetési lehetőségek feltérképezése volt.

Részletek
Az internet használata veszélyeket is rejt

Az internet használata veszélyeket is rejt

1901. december 13. 21:45

Az internet világa rengeteg pluszt ad mindennapjaink életviteléhez. Ugyanakkor nagyon sok veszélyt is hordoz, ami elsősorban a fiatalokat veszélyezteti. Azt a korosztályt, amely már használja a világhálót, de még hiszékenyek és befolyásolhatók. Hogyan készíthetjük fel őket a tudatos és biztonságos internethasználatra? Erről tartott június 19-én előadást a városháza dísztermében Fülöp Péter pedagógus nevelőknek és az oktatási intézmények irányítóinak.

Részletek
A sokszínű Etiópia bemutatása

A sokszínű Etiópia bemutatása

2014. június 18. 14:48

Kiskunfélegyházán a városi könyvtárban volt Szilassi Péter „Ami a bulvárhírekből kimaradt... - Etiópia geológus szemmel” című könyvének ősbemutatója. A szerzőt és munkásságát Bense Zoltán mutatta be, aki szólt arról a tragédiáról is, amely 2012-ben történt Etiópiában azzal a magyar expedícióval, melynek a szerző is tagja volt. Szilassi Péter könyve többek között az akkor elhunyt kutatótársainak is emléket állít.

Részletek
Az erdők tűzvédelmét ellenőrizték

Az erdők tűzvédelmét ellenőrizték

2014. június 18. 12:12

A katasztrófavédelem 163 szabálytalanságot tárt fel abban az ellenőrzés-sorozatban, amelyben az erdők szabadtéri tüzek elleni védelmét vizsgálták az ország nyolc megyéjében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivő helyettese az MTI-t.

Részletek
Ünnepelték a nyertest a pálmonostori diákok

Ünnepelték a nyertest a pálmonostori diákok

2014. június 18. 10:17

Első helyezést ért el Tajti Bence az Iskolagyümölcs program keretében meghirdetett „Egészségmegőrzés az iskolában” című pályázaton. A Pálmonostorai Általános Iskola 6. osztályos tanulója képregényben ábrázolta egy „egészséges hét” programját, melyet leporellószerűen egy képeskönyvben rögzített. Bence több éve dolgozik az iskola képzőművészeti csoportjában és úgy érzi ezúttal beérett munkája gyümölcse. Teljesítményét egy tablet-tel jutalmazták a szervezők.

Részletek