Helyi hírek 2017. július 24. 15:00 Forrás: delmagyar.hu

Villám csapott a strandolókba Csongrádon

Képgaléria
Villám csapott a strandolókba Csongrádon
Két emberbe csapott a villám vasárnap délután Csongrádon, a Körös-toroki szabadstrandon. Mindkét nőt újra kellett éleszteni - erősítette meg a Délmagyar értesüléseit az Országos Mentőszolgálat sajtószolgálata.

A Szentesi Mozaik internetes hírportál beszámolója szerint a strand felett délután felhők gyülekeztek, amelyekből óriási hangrobaj kíséretében egy villám csapott le. Két, a portál információi szerint szentesi nőt talált el, akik éppen a gyerekjátékokat szedték össze. Mindkét középkorú sérült keringése összeomlott – egyikükért 40 percig küzdöttek, mire sikerült stabilizálni az állapotát. A hírportál úgy tudja, egyikük égési sérüléseket is szenvedett. 

A portál facebook-oldalára felkerült információ szerint az egyik nő újraélesztését egy ott fürdőző makói orvos kezdte meg, a másik sérült újraélesztésénél pedig egy szabadnapos tűzoltó segédkezett a mentők megérkezéséig. Egy szemtanú szerint egyetlen villám érte el mindkét nőt, ami nem a partot körülvevő fákba vagy a közeli, vasszerkezetes, 25 méter magas kilátóba csapott – hanem a parton tartózkodók közé.  

Miután sikerült stabilizálni az állapotukat, az ügyeletes kórházba szállították a sérülteket.

Fotó: Vidovics Ferenc


 

Kövessen minket a Facebookon is!