Helyi hírek 2017. november 2. 10:30 Forrás: MTI - pcforum.hu

Növeli az otthoni internet sávszélességét a Telekom

Növeli az otthoni internet sávszélességét a Telekom
Másodpercenként 2 gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás sebességét a Telekom november 1-jétől az optikával fedett területeken.

A telekommunikációs szolgáltató tájékoztatójában a világhálóra kapcsolódó eszközök terjedésével indokolta a fejlesztést, hiszen – mint írták – a számítógépek, tabletek és mobiltelefonok párhuzamosan használják az internetet.

Felidézték, hogy a Magyar Telekom 2015 tavaszán kezdett intenzív, önerős fejlesztésbe. Ennek keretében mostanáig körülbelül 250 milliárd forintot költöttek a hálózatokra, amelyek így – többféle technológiával – mostanra megközelítőleg 3 millió háztartást látnak el szupergyors internettel, ezen belül a gigabites sebességre képes optikai hálózat jelenleg több mint 760 ezer háztartást ér el.

A Magyar Telekom idén az év végéig 270 ezer új háztartást kíván lefedni új generációs hálózatokkal, ezek harmada gigabitképes optikai hálózat – írták. A korszerűsítésekhez uniós forrásokat is felhasználnak.

A fejlesztésnek köszönhetően megduplázódhat a Telekomnál eddig elérhető legnagyobb sávszélesség, ezzel lehetővé válik az egyidejű online munka és szórakozás.

A Telekom tavaly novemberben vezette be az 1000 Mbit/s sebességű otthoni internetcsomagját, amely várakozáson felül teljesített az első évben, a szolgáltató optikával lefedett területén az ügyfelek jelentős része ezt a sebességet választja. Ez jól bizonyítja, hogy van olyan célcsoport, amely számára már most fontos a gigabites sebesség elérése.

Ennek oka lehet, hogy míg pár évvel ezelőtt még jellemzően csak egy-két eszköz csatlakozott háztartásonként a világhálóhoz, manapság már számítógépekből, tabletekből, okostelefonokból és egyéb kütyükből álló „robotsereg” osztozik párhuzamosan az otthoni sávszélességen. Az okos eszközök terjedésével, otthoni használatával a sávszélesség egyre inkább fontos tényezővé válik.

A 2 gigás ajánlat a ma Magyarországon elérhető legnagyobb otthoni csomag, ami biztosítja a család számára, hogy ne kelljen választani online játék, felhőben történő munkavégzés és HD minőségben történő online filmnézés között. Több mint 760 ezer háztartásban gigabit-képes optika áll rendelkezésre, számukra érhető el novembertől a 2000 Mbit/s sebességű, „Otthoni Internet 2000” elnevezésű csomag.

A gigás sebességhez a csomag részeként a jelenlegi leggyorsabb technológián alapuló, gigabit-képes wifi-routert biztosít a Telekom. A 2000 Mbit/s letöltési sebességet a hálózathoz párhuzamosan kapcsolódó eszközök (pl. notebook, tablet, okostelefon) együttesen tudják elérni. Emellett különösen a feltöltésnél érzékelhető majd komoly változás, mert a csomagban foglalt feltöltési sebesség is jelentős, 500 Mbit/s.

A csomag két másik otthoni szolgáltatás mellé már 11.631 Ft havidíjjal megrendelhető határozatlan időre. Egy év hűség vállalása esetén promóciós havidíj-kedvezmény, készülékvásárlás és két éves hűség vállalása esetén készülék-kedvezmény jár, amely már mobilkészülékre is felhasználható. A csomag a Magenta 1 kedvezményrendszerbe bevonható.

 

Kövessen minket a Facebookon is!