Helyi hírek 2014. augusztus 12. 17:37

Rendőrkapitánysági közlemény

Rendőrkapitánysági közlemény
A Lakótelepi anzix c. olvasói panaszra a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság az alábbi közleményt adja ki:

„A Félegyházi Közlöny olvasójának panaszában írtakat megvizsgáltam és megállapítottam, hogy nem emelkedett a bejelentések száma az előző évekhez képest a Petőfi Lakótelepen és Kiskunfélegyháza más frekventáltabb, a nyári hónapokban a fiatalok által látogatott játszóterek és szórakozóhelyek vonatkozásában. A Petőfi Lakótelep bűnügyileg nem fertőzöttebb, mint a város többi része.  A nyári időszakban valóban előfordul évek óta, hogy a fiatalok esténként, - és nem csak hétvégén – összeülnek valamelyik játszótéren, és nevetésük zavarja az ott lakók nyugalmát, ebben az esetben bátran kérjék a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság segítségét. Ez a probléma az iskolai tanév kezdetétől általában megszűnik.

A Városi Rendészet tagjaival (Önkormányzat, Polgárőrség, Mezei Őrszolgálat, Városüzemeltetés) megbeszélést tartottunk a panasszal kapcsolatban. Az egyeztetés eredményeként, az olvasói panasz megoldására fokozni fogjuk a gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálatot nem csak a Petőfi Lakótelepen, hanem a város parkos, játszótérrel ellátott részén is, együttműködve a Polgárőrséggel.

A rendőrség segítségét és intézkedését bármikor kérhetik az állampolgárok, ha veszélyben érzik mások vagy saját  testi épségét, vagyontárgyaikat. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy bizalommal forduljanak a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársaihoz szabálysértés vagy bűncselekmény észlelésekor.  Bejelentésüket megtehetik névvel vagy név nélkül a nap 24 órájában hívható 107, 112 segélyhívó telefonszámokon, siketek és nagyothallók részére SMS fogadási és küldési lehetőség a +36-20/ 539-85-22 telefonszámon.”

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!