Helyi hírek 2019. október 4. 16:00

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcában

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcában
Egy óriási hajó építésével kezdődtek meg a János vitéz kalandjairól szóló játszótér építési munkái Kiskunfélegyházán a Korond utcában, az Egészségközpont tőszomszédságában. A többszintes hajó mellett még sok izgalomban lesz részük a gyerekeknek. A játék közben felelevenedik a Petőfi-korabeli Félegyháza, benne az Ótemplommal.

Ha a gyerekek megunják a hajókázást, egy griffmadár hátán fognak érkezni az Ótemplom elé a korabeli félegyházi főtérre, ami valójában egy hálós mászóka. Itt gömb alakú görgeteg sziklákat helyeztek el ülőalkalmatosságnak, hogy a szülők is be tudjanak kapcsolódni a játékba. Ez a játszótéri rész a nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak készült, de gondoltak a kisebbekre is, számukra visszaépül a felújított játszóvár, egy forgó és rugós játékok. 

A fajátékok jövő hét közepén készülnek el, ekkor kapják meg a sokszínű izgalmas festést, a köteleket és a hálókat is. Az szülők kényelmét sok pad és térbútor fogja szolgálni.

A városban először ezen a játszótéren kap helyet egy ivókút is. A Zöld városban épülő játszóterek mellett – mint a Mártírok úti, vagy a Dózsa utcai – az összes városi játszótéren kiépítik a vizes elemeket a következő időszakban. Ez nem csak azért fontos, hogy egy végigjátszott délután után ne a cukros üdítőért kelljen nyúlni, hanem egy nagy adag homokozást követően tiszta kezekkel és lábakkal indulhassanak haza a gyerekek.

A játszóteret balesetvédelmi okok miatt bekerítették. A több száz új növény úgy lesz elültetve, hogy pár éven belül benőjék a kerítést, igazi természetközeli élményt adva a gyerekeknek a városi forgatagban.

 

Kövessen minket a Facebookon is!