Helyi hírek 2019. október 4. 11:30

Bécsben jártak a Platánosok

Képgaléria
Bécsben jártak a Platánosok
Szeptember végén háromnapos tanulmányi kirándulásra került sor német nyelvterületre, Ausztriába, Csanádi Gergely, Jellinekné Tanács Tímea és Takácsné Medveczki Zsuzsanna szervezésében. A hetedikes és nyolcadikos német tananyaghoz kapcsolódóan Bécs és a Bécsi-Alpok nevezetességeit tekintették meg a platános diákok, amellyel a szervezők célja az volt, hogy élményszerűvé tegyék a német nyelvtanulást.

Idegenvezető által vezetett városnézés során először az óvárosba látogattak el a város jelképeként ismert Stephansdomba, megtekintették Mozart lakóházát, a világhírű Spanyol Lovasikola istállóit, végigsétáltak a világhírű Graben sétálóutcán, végül megtekintették a Hofburgot, a Habsburg család rezidenciáját.

A délutánt a schönbrunni állatkertben töltötték, amely most nyerte el ötödszörre Európa legjobb állatkertje címet. Második napjukat is Bécsben töltötték. A Praterben álló óriáskerékről, 65 méteres magasságból lélegzetelállító kilátás tárult a Duna-parti metropoliszra. Ezt követően a Madame Tussauds Múzeum világhírű viaszbábuival készítettek emlékezetes és vicces fotókat. A Práter hullámvasútjait és szellemkastélyát sem hagyták ki.

Kora délután újabb gyalogos városnézésre indultak, a világhírű hullámzó falú Hundertwasserhaus megcsodálása után, elsétáltak a Stadtparkba, ahol a fűben heverészve pihenték ki aznapi fáradalmaikat és gyűjtöttek erőt a Természettörténeti Múzeum hatalmas tárlóihoz.

A harmadik napon a Bécsi-Alpokba kirándultak. Délelőtt a lenyűgözően szép Myrafälle-vízesések és a Steinwandklamm jól kiépített, fahidakkal, lépcsőkkel, korlátokkal biztosított vadregényes szurdokain túráztak.

Kirándulásukat a Hohe Wand Naturpark extrém látványosságaival, a sziklaösvénnyel és a Skywalk kilátóterasszal zárták, ahol csodás panoráma tárult eléjük. Minden diák élményekkel tele tért haza, és remélik, hogy a közeljövőben is sor kerülhet ilyen élménygazdag, sikeres tanulmányi kirándulásra.

 

Kövessen minket a Facebookon is!