Helyi hírek 2019. október 4. 18:20

A szépkorúakat köszöntötték

Képgaléria
A szépkorúakat köszöntötték
A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben imár 28. éve ünneplik meg az idősek hónapját. A nyitó rendezvényt október 4-én tartották a Nádasdy utcai és a Csanyi úti intézményben, valamint a Tóth Kálmán utcai nappali ellátó részlegben. A szépkorúakat Csányi József polgármester és Gálig Erzsébet intézményvezető köszöntötte. A Balázs Árpád Művészeti Iskola hangszeres diákjai, a Bercsényi utcai óvoda apróságai, a Batthyány iskola kórusa, valamint a Platán iskola két osztálya színes műsorral kedveskedett az intézmények lakóinak.

Csányi József ezekkel a szavakkal köszöntötte a szépkorúakat: – A mai világban kell egy olyan napnak lenni, amikor megállunk a rohanással, és azokra a szeretteinkre, azokra az idős emberekre szánunk időt, akik felneveltek bennünket, az újabb nemzedéket. Önök teremtették meg számunkra azt a világot, amelyben most élünk, és ezt a jólétet önöknek köszönhetjük. A mi generációnk, gyermekeink, a  jövő nemzedéke önöknek köszönheti azt, hogy ilyen felnőttek vagyunk.

Bízom abban, hogy nagyon sokáig együtt tudunk még ünnepelni, és minden évben számos rendezvénnyel közösen tudjuk megünnepelni az Idősek hónapját. Én ehhez kívánok mindannyiuknak jó egészséget, hosszú életet – zárta köszöntőjét a polgármester.

Gálig Erzsébet köszöntő beszédében kiemelte, hogy az ellátó intézmény több mint két évtizede tartja meg az idősek hónapjában a rendezvénysorozatot, hogy kifejezzék különleges tiszteletüket és megbecsülésüket ellátottjaiknak.

– Sokan elfelejtik, hogy önök a múltat szimbolizálják, de egyben a jövőt is. A mi jövőnket, mert bölcsességük éppen abban rejlik, hogy tudják hogyan ér körbe az élet, s mialatt körbe ér, a méltó emberi életért vívott mindennapi küzdelmek során elsajátították, hogy mikor kell lassítani, vagy fokozott  iramban haladni tovább a megkezdett úton, esetleg áttérni egy másikra. 

Az élet ugyan tele van nehézségekkel, de arra biztatom mindannyiukat, hogy vegyék észre a rengeteg csodával együtt – mint a kék ég, a napsütés, vagy egy kisgyermek tekintete –, hiszen ezek minden nap körülölelnek bennünket.

Ha békések, boldogok vagyunk, akkor tudunk mosolyogni, akkor kinyílhatunk, mint egy virág, és a mi békénk az egész családunkra, egész közösségünkre jótékony hatással lesz – mondta köszöntőjében az intézményvezető.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!