Helyi hírek 2014. január 25. 07:52

Hóhelyzet

Hóhelyzet
Bács-Kiskun megye középső és déli területein váltakozó intenzitással havazik, a hóréteg vastagsága 2-16 cm közötti. Egyre gyakrabban keletkeznek hóátfúvások. Elzárt település nincs. Az utak havasak, hókásásak. Az M5-ös autópálya sónedves. Jelenleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának munkatársai 32 járművel folyamatosan végzik az utak takarítását. Forgalomkorlátozás bevezetésére eddig nem került sor a megye útjain. Az áram-, a gáz és a vízszolgáltatás a megyében zavartalan - derül ki a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombat hajnali közleményéből.

Az időjárással összefüggésben történt balesetek: Dunatetétlennél az 53-as számú főúton, egy személygépkocsi félig árokba csúszott, szombaton hajnalban. A solti hivatásos tűzoltók a járművet az árokbók kihúzták. Személyi sérülés nem történt.

Bácsbokodtól 10 kilométerre, az 5501-es számú úton egy 3,5 tonnás kisteherautó az árokba csúszott, szombaton hajnalban. A bajai hivatásos tűzoltók a járművet az úttestre visszaállították. Műszaki mentése ideje alatt torlódás nem alakult ki.

Kérjük, hogy havazás, hóvihar esetén folyamatosan kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Ebben az időszakban különösen figyeljünk egymásra. Hogyha ön vagy embertársa bajba kerül, kérjük hívja a jól ismert segélyhívó számokat: mentők 104, tűzoltók:105, rendőrség: 107, valamint a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletét:76/502-010. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Operatív Törzsének Lakosságtájékoztató Csoportját a 20/213-6667-es számon hívhatják.

Fotó: origo.hu

Kövessen minket a Facebookon is!