Helyi hírek 2014. szeptember 1. 14:50

Állatkertek éjszakája Kecskeméten

Képgaléria
Állatkertek éjszakája Kecskeméten
Idén 3. alkalommal rendezték meg a múzeumok éjszakájának ötlete alapján az állatkertek éjszakáját. Az ország tizenegy településén várják nyitott kapukkal pénteken este az állatbarátokat.  A legtöbb helyen a programok kora estétől éjféltájig tartottak.

A rendezvény Kecskeméten is népszerűnek bizonyult. A látogatók többek között a vidrák, a tigris, a párducok, medvék, a majmok, a teve, a macskabagoly és Elza, a kis oroszlán esti etetésének lehettek tanúi.

Testközelből ismerkedhettek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a kígyókkal, békákkal, rovarokkal, amelyekkel szemben sokan tartással, félsszel viseltetnek. A testközeli ismerkedés azonban lehetővé teszi, hogy legyőzzék félelmüket, és ezeknek az állatoknak az értékeit is megismerjék. Része volt a programnak az interaktív látványetetések sora – elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehetett megfigyelni. Ezek az állatfajok ugyanis az állatkertben is sötétedés után mutatják természetes oldalukat. Eközben fontos információkat és különféle érdekességeket hallhattak az érdeklődők egyes állatokról.

Fotó: delmagyar.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!