Helyi hírek 2015. május 20. 07:30

Kulturált várók, korszerű szakrendelők a félegyháziaknak

Képgaléria
Kulturált várók, korszerű szakrendelők a félegyháziaknak
Elindult a közbeszerzés a félegyházi kórházat érintő 1,2 milliárd forintos TIOP-projektre, ha adminisztrációs problémák nem merülnek fel, úgy várhatóan június hónap második felében a végleges szerződésre is rákerülhetnek az aláírások – mondta el dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes.

Mint ismert, a beruházás során megújul két műtő az egynapos sebészet beindításához, 20 sebészeti postoperatív ágy és 12 ágyas nappali kórház működésének a feltételei teremtődnek meg, és felépül egy új, L alakú épület. Itt kapnak majd helyet a járóbeteg szakrendelők. Így végre az orvos-beteg találkozások és a betegek várakozása is kulturált környezetben, európai körülmények között történhet. Megújul az endoszkópia, külön részt kap a pszichoterápia, a tüdőgondozó, kiépül a digitális röntgen, és létrejön az úgynevezett teleradiológia és telepatológia is. A hozzáépítéssel a sürgősségi betegellátáshoz szükséges vizsgáló és fektetők is megépülnek egy nagy átriumos rendszerű váróval együtt, ahol betegfogadó pult várja majd a betegeket.

Mint a főigazgató-helyettestől megtudtuk, gondosan felkészültek arra, hogy a betegellátás minél problémamentesebb legyen az építkezés, kivitelezés hónapjaiban is. Ennek érdekében a szakrendelések egy részét átcsoportosították, az eszközök egy részét raktárakban, konténerekben helyezik el.

– A szakrendelők ez idő alatt nem a megszokott helyükön lesznek, és az építkezés nyilván zajjal, porral és egyéb kellemetlenségekkel is jár. Mindezek elviseléséhez türelmet és megértést kérünk a betegektől és a munkatársainktól. Vigasz lehet azonban, hogy ezt követően – akár már 2016 januárjától – egy tejesen új szakrendelő szolgálja majd a minőségi betegellátást Félegyházán – hangsúlyozta dr. Körtvélyessy András.

Tóth Timea


 

Kövessen minket a Facebookon is!