Akik a legtöbbet tették a városért

Akik a legtöbbet tették a városért

2014. május 25. 16:09

Felállva, és vastapssal köszöntötték Kerék Csaba testnevelőt a Városalapítók napi ünnepi közgyűlésen, amikor átvette díszpolgári kitüntetését. Ugyanezzel a tisztelettel üdvözölték azt is, amikor Stuhl József posztomusz díszpolgári címét vette át dr. Stuhl Éva.

Részletek
Afrikában is tenyésztik a Kiskunfélegyházi keringőt

Afrikában is tenyésztik a Kiskunfélegyházi keringőt

2014. május 21. 09:13

A képviselőtestület döntése értelmében két galambfajta, a Kiskunfélegyházi keringő és a Kiskunfélegyházi simafejű keringő is bekerült a helyi értéktárba. A felterjesztésre Cserna János, a Kiskunfélegyházi Keringőgalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának Pilisen élő elnöke tett javaslatot, aki az 1990-es évektől maga is szenvedélyesen tenyészti mindkét fajtát

Részletek
A DK önállóan is megméretteti magát az uniós választáson

A DK önállóan is megméretteti magát az uniós választáson

2014. május 20. 16:01

Az országgyűlési képviselő-választás nagyon váratlan és nagyon súlyos vereség volt – kezdte mondandóját a Demokratikus Koalíció alelnöke a Szakmaközi Művelődési Házban május 19-én megtartott lakossági fórumán. Niedermüller Péter azt is elmondta, hogy elemezték a történteket, ezek után pedig úgy döntöttek: az európai parlamenti választásokon megmutatják, hogy pártjuk önmagában többre képes, mint amennyire az összefogáson belül volt.

Részletek
Uniós forrás nélkül nincs gazdasági fejlődés

Uniós forrás nélkül nincs gazdasági fejlődés

2014. május 19. 12:50

„Nem kilépni akarunk az Európai Unióból, hanem be akarjuk vinni oda az egész magyar nemzetet!” – mondta Szájer József európai parlamenti képviselő május 16-án, pénteken, Kiskunfélegyházán. Az európai parlamenti választások kampányrendezvényen előadást tartott még Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke, és Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületet elnöke is. Az előadásokat több mint kétszázan hallgatták a kiskunfélegyházi Ipartestület nagytermében.

Részletek
Útlezárások a Városalapítók Napján

Útlezárások a Városalapítók Napján

2014. május 16. 13:03

Felhívjuk a kiskunfélegyházi autósok, gépjárművezetők, illetve Kiskunfélegyházán május 18-28. között közlekedő gépjárművezetők figyelmét az alábbi útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra és tisztelettel kérjük, hogy azokat szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat.

Részletek
Magyarország uniós tagságát értékelték a békeklubok

Magyarország uniós tagságát értékelték a békeklubok

2014. május 15. 10:03

Hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Békeszövetség a városi Béke Klubbal, a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületével karöltve a Béke-napot. Az idei rendezvényt „Tények és érvek – Magyarország 10 éve az Európai Unióban” címmel hirdették meg. A városháza dísztermében Kapus Krisztián polgármester köszöntötte az előadókat és a vendégeket, majd dr. Rusch Márk, a Magyar Békeszövetség elnökségi tagja tartott előadást.

Részletek
A „Kincskeresők” is szedték a szemetet

A „Kincskeresők” is szedték a szemetet

2014. május 10. 14:21

Kiskunfélegyháza iskolái, közintézményei és munkahelyi közösségei is csatlakoztak a „Te Szedd! - Önkéntesen a Tiszta Magyarországért” három napos akcióhoz. Péntek délután a polgármesteri hivatal és a járási hivatal dolgozói a Petőfi lakótelepen kezdték el a szemétgyűjtést. Szombaton több iskola és munkahelyi közösség is felvállalta környezetünk szebbé tételét.

Részletek
Köszönetet mondtak a székelyföldi fiatalok

Köszönetet mondtak a székelyföldi fiatalok

2014. május 6. 12:51

A székelyföldi ifjúsági ernyőszervezetek képviselői sajtótájékoztatón köszönték meg a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottságának és elnökének, Kapus Krisztiánnak az elmúlt időszakban a Kárpát-medencei magyar fiatalság és az ifjúsági szervezeti élet érdekében kifejtett munkáját. A május 6-ai tájékoztatón a 200 tagszervezet 5000 tagját képviselő küldöttség tagjai megfogalmazták, hogy bizalommal, nyitottsággal és érdeklődéssel várják a megkezdett munka folytatását. Meggyőződésük, hogy egymás tevékenységének megismerése és a közös munka minőségi javulást hoz az ifjúságot érintő döntésekben.

Részletek
„Nyitott kapuk” a tűzoltóságon

„Nyitott kapuk” a tűzoltóságon

2014. május 5. 13:00

Védőszentjükre, Szent Flóriánra emlékezve, a tűzoltók mindennapjaik munkáját ismertették meg az érdeklődőkkel Kiskunfélegyházán, a május 5-én megtartott nyílt napon. A lánglovagok bemutatták a katasztrófavédelem valamennyi eszközét, és lehetővé tették azt is, hogy bárki kipróbálja azokat. Szemléltető foglalkozásokat is tartottak. Bemutatták, miként oltják el a lángokat, hogyan mentenek ki embereket a balesetet szenvedett autóból. A bemutatót délelőtt néhány percre leállították, és járműveikkel felsorakoztak a laktanya előtt. Vigyázz állásban, szirénáik megszólaltatásával tisztelegtek a tűzoltóság,- a polgári védelem- és a katasztrófavédelem hősei előtt, akiknek ebben az időpontban avattak emlékművet Budapesten.

Részletek