Hirdetés
50 évig őrzi a megújuló főtér gyermekeink üzenetét - videóval

50 évig őrzi a megújuló főtér gyermekeink üzenetét - videóval

2019. április 30. 17:25

Rendhagyó módon egy kincsesládát helyeztek el ünnepélyes keretek között a Zöldváros projekt során a Petőfi-szobor és a Hattyúház közötti területen, április 29-én, hétfőn. A kétmilliárd forintos beruházás építkezésének kezdetét jelképező eseményen jelen volt Csányi József polgármester, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Dallos Gyula miniszteri biztos, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója, Kesztner Andor mély- és vízépítési igazgató, Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletágvezetője, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek, a képviselő-testület tagjai, az önkormányzat tisztségviselői, valamint több száz óvodás, általános iskolás és középiskolás fiatal szüleik, pedagógusaik kíséretében.

Részletek
Megszerezték a harmadik helyet - videóval

Megszerezték a harmadik helyet - videóval

2019. április 28. 12:00

Teljesítve a szezon előtti elvárást idén is a dobogón végzett a felnőtt férfi kézilabda bajnokság NB II. déli csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK. Három fordulóval az idény vége előtt a Szolnoki KCSE 31-28-as legyőzésével biztosította be a bronzérmet a félegyházi együttes, amely zsinórban hatodszor ért el dobogós helyezést az NB II-es bajnokságban.

Részletek
Szerencsés találkozás

Szerencsés találkozás

2019. április 23. 16:00

A bravúrhoz persze az is nagyon kellett, hogy a sofőr betartsa a sebességkorlátozást. Ilyet nemhogy élőben, de még videón sem láttunk itthon. Óriási mákja volt az állatnak és az autósoknak is.

Részletek
Áttörés: íme, az első fotó egy fekete lyukról

Áttörés: íme, az első fotó egy fekete lyukról

2019. április 10. 17:00

A kutatást az Event Horizon Telescope projekt vezette a különleges kép elkészítéséhez. Egy nemzetközi tudósokból álló csapatnak sikerült egy asztrofizikai mérföldkő: fotót készíteni egy fekete lyukról. Sajtótájékoztatón mutatták be a felvételt, amit az Event Horizon Telescope nevű rendszer segítségével, nyolc teleszkóp összekoordinált munkájával készítettek.

Részletek
Estig osztották a pofonokat

Estig osztották a pofonokat

2019. április 7. 16:25

Magas színvonalú mérkőzéseket, látványos ütközeteket hozott a II. Félegyházi Küzdősport Gála, amelynek április 6-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont.

Részletek
Elkészült a küzdősport gála részletes programja

Elkészült a küzdősport gála részletes programja

2019. április 4. 14:00

Nagy várakozás előzi meg a II. Félegyházi Küzdősport Gálát, amelynek idén is a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok ad otthont április 6-án. A szombati rendezvény a 14:30-as kapunyitást követően felvezető mérkőzésekkel kezdődik. Ekkor 15 találkozót játszanak K-1, Kyokushin és ökölvívás kategóriákban. A gála főprogramja 18 órától veszi kezdetét. 14 összecsapást, várhatóan sok emlékezetes menetet és kiütést követhet figyelemmel a publikum. A teljesség igénye nélkül ringbe lép a félegyházi egyesület országos K1 bajnoka, Provics Gergő. A főmérkőzést Koczó Henrik és Gera Miron vívja.

Részletek
Aki(k)től a harang szól - videóval

Aki(k)től a harang szól - videóval

2019. április 14. 07:30

Egy világhírű regény címe – E. Hemingway: Akiért a harang szól – juttatta eszembe, hogy valaki meg is szólaltatta azt a harangot valakiért… Ezek a megszólaltató valakik közöttünk is itt éltek, élnek. Dr. Bábel Balázs érsek a 2004. évi ótemplomi harangszenteléskor a hűségnek jelképeként nevezte őket. Félegyháza ezen jelképeinek szeretnék emléket állítani a ma élők és a jövő nemzedékei számára. Forrásul a megtalált írásos dokumentumok és a visszaemlékezések szolgálnak. Jelen sorok szereplői több évtizeden át harangoztak, de voltak, vannak közöttük apáról fiúra szálló évszázados családi jelképek.   

Részletek
Megőrizte vezető helyét az Astra

Megőrizte vezető helyét az Astra

2019. március 11. 09:00

A második helyezett Agenta Girls Szekszárd FC fogadta a listavezető Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC-t a női futsal NB I. szuperrangadóján, március 10-én. A találkozó tétje az első hely birtoklása volt, a házigazda Szekszárd győzelem esetén a tabella élére állhatott volna. A fordulatos mérkőzésen már az első percben betalált a jó formában lévő Astrás Sípos Lilla, de a hazaiak négy perc leforgása alatt fordítottak Ganczer Hajnalka és Horváth Katalin góljaival (2-1). Ezt követően ismét döntetlenre alakult az állás, a 14. percben Krascsenics Petra egalizált (2-2). A második félidőben nyílt maradt a mérkőzés, sőt egy szerencsés öngóllal az Astra került előnybe és egészen a hajráig vezetett, de hat perccel a vége előtt a Szekszárd kiegyenlített, így otthon tartotta az egyik pontot (3-3). Az Astra csapata sem búslakodhatott, hiszen megőrizte vezető helyét az első osztályban.

Részletek
Lássunk másképp! - videóval

Lássunk másképp! - videóval

2019. március 2. 19:00

Kettős ünnepe volt Bencsik László fotósnak február 28-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. Ezen a napon volt 30. születésnapja, és az első önálló tárlata nyílt meg. A kiállításmegnyitón elsőként a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza tartott izgalmas bemutatót, majd az intézmény vezetője, Kovács-Csonka Szilvia ajánlotta a március 18-áig látogatható alkotásokat az érdeklődők figyelmébe.

Részletek
Hatodszor is kupagyőztes az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC

Hatodszor is kupagyőztes az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC

2019. február 24. 13:30

Fennállása során hatodik alkalommal nyerte meg a női futsal Magyar Kupát az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC, amely a február 24-i döntőben a Tolna-Mözs együttesét győzte le 2-1-re. A fináléban Sipos Lilla és Gelb Mónika talált be az Astra csapatából, a Tolna csupán az utolsó percben szépített Wiesner Dalma révén, de egyenlítenie már nem sikerült. Az Astra 2012 óta folyamatos résztvevője a Magyar Kupa döntőjének, 2013 óta a Final Fournak. Dombó János együttese immár hatodszor nyerte meg a sorozatot. A Final Four egyik nyerőembere Gelb Mónika volt, aki az elődöntő és a finálé során összesen három gólt szerzett. Az együttest egy félegyházi szurkoló különítmény is elkísérte, biztatván a szigetszentmiklósi döntőben.

Részletek