Hozták a kötelezőt - videóval

Hozták a kötelezőt - videóval

2018. november 18. 10:00

Nem kegyelmezett hazai pályán a P&P Kiskunfélegyházi HTK a Dabasi KC VSE U23 csapatának, szoros első félidőt követően 30-25-re győzött, így megőrizte második helyét az NB II férfi felnőtt déli csoportjában. A mérkőzés nehezen indult a KHTK számára, de sikerült rendezni a sorokat, ami elégnek bizonyult a két pont begyűjtéséhez.

Részletek
Depeche Mode Klub a Rocktárban

Depeche Mode Klub a Rocktárban

2018. november 8. 13:00

Borbély Gábor félegyházi autósiskolai szakoktató egy napon úgy döntött, hogy szívesen felelevenítené ifjú évei rajongását a Depeche Mode iránt. Ötlete megvalósításához partnerre talált Ónodi Árpádban, a Rocktár vezetőjében, így november 3-án este már 125-en hallgatták közösen a felcsendülő dallamokat.

Részletek
Orvos ösztöndíjat vezet be az önkormányzat - videóval

Orvos ösztöndíjat vezet be az önkormányzat - videóval

2018. október 26. 07:30

Az országban szinte egyedülálló módon orvos ösztöndíj-rendszert vezet be a félegyházi önkormányzat. Erről hosszas előkészítő munka után döntött október 25-i ülésén a félegyházi képviselő-testület, megalapítva a Kiskunfélegyháza egészségügyéért felsőoktatási ösztöndíjat, és rendeletben szabályozva a támogatás részleteit.

Részletek
Mesés tereket avattak a Szakmaközi Művelődési Házban - videóval

Mesés tereket avattak a Szakmaközi Művelődési Házban - videóval

2018. október 20. 16:00

Aranyalma Népmesepontot avattak október 19-én, a Szakmaközi Művelődési Házban. A felújított terek egyedi látványvilággal, tornyokkal, bástyákkal berendezve várják a félegyházi és a kistérségben élő gyerekeket. Az intézmény mintegy 80 millió forintot nyert a „mesevilág” kialakítására, ahol a programok középpontjában szerepel a kiskunsági mesék és pásztorhagyományok megismertetése. De bemutatkoznak és foglalkozásokat tartanak a kézművesek is. Emellett a látogatók a kiskunsági pásztorhagyományokkal is megismerkedhetnek.

Részletek
Átadták Félegyháza új büszkeségét - videóval

Átadták Félegyháza új büszkeségét - videóval

2018. október 9. 13:20

Az új, zöld növényzettel beültetett parkolót a régi városképet idéző falfestmény díszíti, és a közlekedés biztonságát szolgáló útkorrekció teszi teljessé. A buszpályaudvarral szemben kialakított létesítményt október 8-án, hétfőn adták át. A 432 négyzetméteres parkosított téren 39 parkolóhelyet alakítottak ki, és a Bajcsy-Zsilinszky utcát is kiszélesítették, lehetővé téve ezzel az autóbuszok zavartalan, biztonságos kikanyarodását. Az új beruházás - a festmény és a tér - őrzéséről mától három éjjellátó biztonsági kamera is gondoskodik. Az átadást félegyháziak sokasága várta, akiket Csányi József polgármester és Balla László, a körzet önkormányzati képviselője köszöntött. A teret és parkolót Rónaszéki Gábor atya áldotta meg. Az átadó ünnepségen a Constantinum Intézmény táncos diákjai mutattak be rövid műsort, Petőfi Sándor Szülőföldemen című versét Patyi Andrea adta elő.

Részletek
Magabiztos siker - videóval

Magabiztos siker - videóval

2018. október 7. 13:30

Megőrizte százszázalékos mérlegét és 29-22-re legyőzte a Tempo KSE-t a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata az NB II déli csoportjának 4. fordulójában. A mérkőzés nagy részében fölényben játszott a KHTK, a kisebb hullámvölgyektől eltekintve uralta a játékot. Zsinórbeli negyedik sikerével a félegyházi gárda továbbra is első.

Részletek
Hibátlanok a kézisek - videóval

Hibátlanok a kézisek - videóval

2018. szeptember 30. 10:30

Zsinórban harmadik mérkőzését is megnyerte a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata az NB II férfi felnőtt déli csoportjában. A félegyházi együttes ezúttal a KIKI SKFT-t győzte le magabiztos játékkal 32-23-ra, amivel a tabella élére állt.

Részletek