Tisztítsuk meg az Országot! – videóval

Tisztítsuk meg az Országot! – videóval

2020. szeptember 7. 14:00

Nagyszabású projektet indít a kormány Tisztítsuk meg az Országot! elnevezéssel a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében. A cél, hogy több közreműködő szervezettel közösen felszámolják az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladékokat.

Részletek
Élve temette el magát a krimiíró - videóval

Élve temette el magát a krimiíró - videóval

2020. augusztus 29. 12:00

Két izgalmas regénye, a Revans és Az üldözött után hamarosan olvashatjuk Szántó Dániel harmadik könyvét, az Egy pap vallomását, amelyben egy pap egy bizarr kísérletet tesz: egy általa jó, illetve rossz életet élő embert élve eltemet, majd tettét megvallja a rendőrségnek, kíváncsian várva, melyiküket tudják megmenteni a rendőrök. Dániel, hogy hitelesen tudja ábrázolni krimije eseményeit, ezáltal még izgalmasabbá téve az olvasmányt, saját magát is élve eltemettette egy órára barátai segítségével. Az író elmondta, hogyan is kivitelezte ezt a nem mindennapi mutatványt.

Részletek
Mi újság, kuflik?

Mi újság, kuflik?

2020. augusztus 26. 16:00

Nagy sikert aratott 2019 őszén a Dániel András meseíró-képzőművész gyermekkönyve alapján készült, 11 epizódból álló Mi újság, kuflik? mozifilm, amelyet a kicsik, a nagyobbak és a felnőttek is egyaránt hatalmas lelkesedéssel fogadtak. A rajongók most végre az interneten is láthatják Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc legújabb kalandjait: az epizódok már láthatók a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió YouTube csatornáján.

Részletek
Ünnepi testületi ülésen adták át a város kitüntető díjait - videóval

Ünnepi testületi ülésen adták át a város kitüntető díjait - videóval

2020. augusztus 19. 17:30

Ünnepi ülést tartott augusztus 19-én Kiskunfélegyháza képviselő-testülete.  Átadták a város kitüntető díjait, valamint Balla László alpolgármesternek azt az emléktárgyat, amelyet a honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor adományozott a honvédelemért végzett munkája elismeréseként. Az ünnepi ülésen megjelenteket Csányi József polgármester köszöntötte, majd átadta az elismerő díjakat.

Részletek
Angyalom Emlékdíjas a félegyházi Kollár Solymosi Anita - videóval

Angyalom Emlékdíjas a félegyházi Kollár Solymosi Anita - videóval

2020. augusztus 16. 18:00

„Mikor megszületett is tudtuk, hogy egy csoda, de amit az édesanyja töretlenül tesz érte, az szavakkal leírhatatlan… Egy olyan harc elé állította őket az élet, amit sokan feladtak volna, de ő megy a végsőkig, hogy Lillának egy olyan életet adjon, amely élhetővé teszi számára a hétköznapokat! Hihetetlen erős nő és anya! Jobb helyre nem is születhetett volna ez a kicsi lány. Kérlek, szavazzatok Anitára!” E szavakkal ajánlotta egy másik félegyházi édesanya a szavazók figyelmébe még március elején Kollár Solymosi Anitát, aki augusztus 15-én átvehette a hős szülők Angyalom Emlékdíját Budapesten. 

Részletek
Holló László életműve kapcsolja össze Kiskunfélegyházát és Tiszadadát

Holló László életműve kapcsolja össze Kiskunfélegyházát és Tiszadadát

2020. augusztus 13. 08:00

A félegyházi születésű Holló László, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész Debrecenben élt, de Tiszadada is fontos szerepet töltött be alkotói munkásságában, hiszen ezen a településen 30 éven keresztül festette művészettörténetünk kiemelkedő alkotásait. A községben idén huszadik alkalommal rendezték meg tiszteletére a képzőművészeti alkotótábort. Kiskunfélegyházát ezúttal Rátkai Zsuzsanna és Rádi András, a Holló László Képzőművész Kör tagjai képviselték.

Részletek
Légi szúnyogirtás lesz Félegyházán – videóval

Légi szúnyogirtás lesz Félegyházán – videóval

2020. július 30. 16:00

Az országosan kialakult szúnyoghelyzetre tekintettel az Országos Tisztifőorvos ideiglenesen engedélyezte a légi szúnyogirtást Kiskunfélegyházán, így azt július 31-én pénteken napnyugta előtt elvégzik a szakemberek. Rossz idő esetén a pótnapok: augusztus 1. vagy 2. – írta Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Részletek
Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

2020. július 21. 17:00

A kerekesszékes Holdbogár történetével tanítja elfogadásra az óvodásokat a legsikeresebb gyerekfilm-sorozat legújabb része. Több ezer gyermek várta a csigafiú és a katicalány legújabb történeteit: a rajzfilmhez kapcsolódóan a bemutató előtt hirdetett országos rajzpályázatra mintegy 3500 óvodás készített rajzokat. A rajongók kedvenceik új kalandjait most végre széles vásznon is láthatják: országszerte több mint negyven város 52 filmszínháza, köztük a félegyházi Petőfi Mozi is műsorára tűzte a rajzfilmet. Megtekintése kiváló közös program lehet a kisgyermekes családok számára az otthon töltött hetek után.

Részletek
Szenzációs leletek Bugacon - videóval

Szenzációs leletek Bugacon - videóval

2020. július 11. 16:00

A Kiskunsági Homokhátság 11-13. századi központjának maradványai kerültek elő a föld alól Bugac határában. A tatárjárási időszakból több mint 10 ezer leletre bukkantak a régészek. A hatalmas bazilikának, kolostornak és a környező városnak a maradványai európai szinten is szenzációsak.

Részletek
Cuki, de kíméletlen ragadozó

Cuki, de kíméletlen ragadozó

2020. június 23. 16:00

A hermelin ugyan hazánk egész területén jelen van, de jelenlegi ismereteink szerint a menyétfélék közül az egyik legkevésbé elterjedt faj. Leggyakrabban tavak, patakok, csatornák mentén találkozhatunk vele, elterjedését a foltszerűség és az esetlegesség jellemzi. Rendkívül óvatos, félénk, az emberi zavarásra érzékeny, igen nehéz a megfigyelése is. Ezért is örült nagyon a Kiskunsági Nemzeti Park egyik kollégája, amikor játszadozó hermelinkölykök bukkantak elé a Kolon-tónál, a Nagy-víz mellett, ráadásul még a telefonja is kéznél volt, hogy készítsen róluk egy videót.

Részletek