Angyalom Emlékdíjas a félegyházi Kollár Solymosi Anita - videóval

Angyalom Emlékdíjas a félegyházi Kollár Solymosi Anita - videóval

2020. augusztus 16. 18:00

„Mikor megszületett is tudtuk, hogy egy csoda, de amit az édesanyja töretlenül tesz érte, az szavakkal leírhatatlan… Egy olyan harc elé állította őket az élet, amit sokan feladtak volna, de ő megy a végsőkig, hogy Lillának egy olyan életet adjon, amely élhetővé teszi számára a hétköznapokat! Hihetetlen erős nő és anya! Jobb helyre nem is születhetett volna ez a kicsi lány. Kérlek, szavazzatok Anitára!” E szavakkal ajánlotta egy másik félegyházi édesanya a szavazók figyelmébe még március elején Kollár Solymosi Anitát, aki augusztus 15-én átvehette a hős szülők Angyalom Emlékdíját Budapesten. 

Részletek
Holló László életműve kapcsolja össze Kiskunfélegyházát és Tiszadadát

Holló László életműve kapcsolja össze Kiskunfélegyházát és Tiszadadát

2020. augusztus 13. 08:00

A félegyházi születésű Holló László, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész Debrecenben élt, de Tiszadada is fontos szerepet töltött be alkotói munkásságában, hiszen ezen a településen 30 éven keresztül festette művészettörténetünk kiemelkedő alkotásait. A községben idén huszadik alkalommal rendezték meg tiszteletére a képzőművészeti alkotótábort. Kiskunfélegyházát ezúttal Rátkai Zsuzsanna és Rádi András, a Holló László Képzőművész Kör tagjai képviselték.

Részletek
Légi szúnyogirtás lesz Félegyházán – videóval

Légi szúnyogirtás lesz Félegyházán – videóval

2020. július 30. 16:00

Az országosan kialakult szúnyoghelyzetre tekintettel az Országos Tisztifőorvos ideiglenesen engedélyezte a légi szúnyogirtást Kiskunfélegyházán, így azt július 31-én pénteken napnyugta előtt elvégzik a szakemberek. Rossz idő esetén a pótnapok: augusztus 1. vagy 2. – írta Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Részletek
Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

2020. július 21. 17:00

A kerekesszékes Holdbogár történetével tanítja elfogadásra az óvodásokat a legsikeresebb gyerekfilm-sorozat legújabb része. Több ezer gyermek várta a csigafiú és a katicalány legújabb történeteit: a rajzfilmhez kapcsolódóan a bemutató előtt hirdetett országos rajzpályázatra mintegy 3500 óvodás készített rajzokat. A rajongók kedvenceik új kalandjait most végre széles vásznon is láthatják: országszerte több mint negyven város 52 filmszínháza, köztük a félegyházi Petőfi Mozi is műsorára tűzte a rajzfilmet. Megtekintése kiváló közös program lehet a kisgyermekes családok számára az otthon töltött hetek után.

Részletek
Szenzációs leletek Bugacon - videóval

Szenzációs leletek Bugacon - videóval

2020. július 11. 16:00

A Kiskunsági Homokhátság 11-13. századi központjának maradványai kerültek elő a föld alól Bugac határában. A tatárjárási időszakból több mint 10 ezer leletre bukkantak a régészek. A hatalmas bazilikának, kolostornak és a környező városnak a maradványai európai szinten is szenzációsak.

Részletek
Cuki, de kíméletlen ragadozó

Cuki, de kíméletlen ragadozó

2020. június 23. 16:00

A hermelin ugyan hazánk egész területén jelen van, de jelenlegi ismereteink szerint a menyétfélék közül az egyik legkevésbé elterjedt faj. Leggyakrabban tavak, patakok, csatornák mentén találkozhatunk vele, elterjedését a foltszerűség és az esetlegesség jellemzi. Rendkívül óvatos, félénk, az emberi zavarásra érzékeny, igen nehéz a megfigyelése is. Ezért is örült nagyon a Kiskunsági Nemzeti Park egyik kollégája, amikor játszadozó hermelinkölykök bukkantak elé a Kolon-tónál, a Nagy-víz mellett, ráadásul még a telefonja is kéznél volt, hogy készítsen róluk egy videót.

Részletek
Nyakunkon a tiszavirágzás

Nyakunkon a tiszavirágzás

2020. június 16. 16:00

A nyár minden évben ezzel a csodás természeti jelenséggel indul. Az első példányokat június 9-10-én már észlelték a Maroson, de ez még nem előrajzás volt.

Részletek
Összezárva...

Összezárva...

2020. június 14. 08:00 | Koronavírus

A kapcsolati erőszak ma is tabutémának számít a társadalomban, a kijárási korlátozások miatt pedig a helyzet – a szakemberek tapasztalatai szerint – a korábbinál is rosszabbra fordult. A bántalmazó kapcsolatokra és a kívülállók felelősségére hívja fel a figyelmet az Összezárva című rövidfilm, amely Nagy Zsolt, Vajda Milán, Kókai Tünde, valamint Takács Nóra Diána közreműködésével szemlélteti, hogyan nézünk félre, ha az ismerősi körünkben tapasztalunk bántalmazó viselkedést.

Részletek
Visszavonul az ország leglustább tűzoltója - videóval

Visszavonul az ország leglustább tűzoltója - videóval

2020. június 10. 16:00

A salgótarjáni tűzoltóságon nevelkedett Brúnó százados, a lustaság bajnokává kikiáltott tűzoltókutya már új szolgálati helyen látja el feladatait. A zsemleszínű labrador 2013. május 10-én született Egerben, és még abban az évben megérkezett a salgótarjáni laktanyába az állomány nagy örömére. 

Részletek