Hirdetés
Neoton koncert – videóval

Neoton koncert – videóval

2018. május 6. 18:00

Az idei majális felejthetetlenségét az esti Neoton Família koncert kétségkívül megalapozta. A jól ismert slágereket több ezer ember énekelte együtt, s dúdolta talán még napokig. Ígéretünkhöz híven a koncertről készült felvételt vágatlanul is közzétesszük, hogy újra átélhessük az est legjobb pillanatait.

Részletek
Börtönbabák - videóval

Börtönbabák - videóval

2018. május 6. 08:30

A börtönben született, de 1 évesen elszakították anyukájától. Nevelőanyukája jelentette neki félévig a biztonságot. Anyák napja alkalmából az SOS Gyermekfalvak megható kisfilmben mutatja meg az ő történetüket. Az SOS Gyermekfalvak kampányának célja, hogy vonzóvá tegye a nevelőszülőséget.

Részletek
A parkerdei majális kihagyhatatlan - videóval

A parkerdei majális kihagyhatatlan - videóval

2018. május 2. 20:30

Május elsején reggel a város főutcáján fúvósaink vidám zenéje ébresztette a félegyháziakat, toborozva őket a parkerdei majálisra. Igyekezetük nem volt hiábavaló, mert a szépen rendezett parkerdőbe nagyon sokan kilátogattak, hogy részesei lehessenek a gazdag programnak. A szokásrendnek megfelelően sok közösség bográcsot, sátrat állított, hogy a szórakoztató programok közepette baráti beszélgetésre és egy finom ebédre invitálják ismerőseiket, barátaikat. A rendezvényre kilátogatókat Csányi József polgármester köszöntötte. Ezt követően a színpadon a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, majd a Padkaporos Táncegyüttes bemutatója szórakoztatta a nagyérdeműt, miközben a fiatalok májusfát állítottak, amelyet örömteli tánccal üdvözöltek.

Részletek
Színesítsük meg a betegek hétköznapjait! - videóval

Színesítsük meg a betegek hétköznapjait! - videóval

2018. május 10. 12:30

Városunk kórháza igyekszik megragadni minden lehetőséget arra, hogy a lakosság és a sokszor hónapokat, éveket bent tartózkodó betegek korszerű és szép környezetben kapjanak ellátást. Ennek megvalósítására a kórház szeretné színesebbé tenni három osztályuk egyhangú, személytelen folyosójának légkörét, amelyhez most a Let's colour Településszépítő Egyesület pályázata megfelelő hátteret nyújt. A pályázaton a legtöbb szavazatot elért közintézmény nyeri a 800 négyzetméter falfelület lefestéséhez elegendő festéket. Szavazni a www.letscolour.hu oldalon május 20-áig lehet. Támogassuk a kiskunfélegyházi kórház szépülését!

Részletek
Kiütés a második félidőben - videóval

Kiütés a második félidőben - videóval

2018. április 29. 14:00

Két ellentétes félidőt hozott a P&P Kiskunfélegyházi HTK, valamint a Kiskunhalas UKSC találkozója a felnőtt férfi kézilabda NB II dél-keleti csoportjának 20. fordulójában. Az első játékrészben sokat hibázott a KHTK, szünetben 13-12-re a vendég együttes vezetett. Ezt követően megváltozott a mérkőzés képe, a gyors fordítást lehengerlő és magabiztos játék követte. A KHTK védelme jól muzsikált, a halasi csapat csupán négy gólt szerzett a második félidőben, így nem kerülte el a nagy vereséget. A bajnokság hajrájában újabb értékes győzelmet aratott a KHTK és két fordulóval az idény vége előtt négy pontra meglépett üldözőitől. Karnyújtásnyira került a második hely bebiztosításától, amihez mindössze egy döntetlen is elegendő a hátralévő mérkőzéseken. Az is eldőlt, hogy a bajnoki címet a 2017/18-as szezonban a Mezőtúri AFC szerezte meg.

Részletek
Előnyben az Astra a bajnoki döntőben

Előnyben az Astra a bajnoki döntőben

2018. április 28. 19:20

Hátrányból fordítva megnyerte a női futsal NB I. bajnoki fináléjának első mérkőzését az Astra-4IG Kiskunfélegyházi Bulls. Az együttes az alapszakasz győztes Hajdúböszörményi TE otthonában diadalmaskodott, így előnybe került a három győzelemig tartó párharcban. A címvédő Hajdúböszörmény a 8. percben Tell Zsófia révén szerezte meg a vezetést, de a második félidő elején előbb Szabó Boglárka, majd pedig a 19 éves Gelb Mónika is betalált, megfordítva az állást az Astra javára. Az Astra megőrizte a 2-1-es vezetést, a Hajúböszörmény pedig elbukta pályaelőnyét. A finálé második mérkőzését május 13-án 19 órától a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezik meg.

Részletek
Elkezdődött a horgászverseny-szezon - videóval

Elkezdődött a horgászverseny-szezon - videóval

2018. május 1. 12:45

Napsütéses időjárásban több mint negyvenen ragadtak horgászbotot a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark évadnyitó versenyén, április 28-án. A nevezők a hatórás megmérettetésen szabadon választható horgásznemmel mérték össze ügyességüket, tudásukat. Az összfogás meghaladta a tavalyi évet, idén több mint 190 kilogrammnyi hal akadt horogra. A versenyt szoros küzdelemben László Zoltán nyerte 16,72 kilogrammnyi összfogással.

Részletek
Új seprő jól seper - videóval

Új seprő jól seper - videóval

2018. április 27. 07:30

Két kommunális takarítógépet, azaz utcaseprőgépet vásárol a félegyházi önkormányzat. Erről – 31 napirendi pont között – április 26-i ülésén határozott a képviselő-testület.

Részletek
Nagy port kavartak - videóval

Nagy port kavartak - videóval

2018. április 25. 08:30

Ahogy arról korábban már írtunk, április 21-én és 22-én zajlott a kétnapos Adrenalin Kupa tereprali verseny Bugacon. A mezőnyben a Dakart megjárt pilóták mellett amatőrök is versenybe szálltak, s a látványos terepversenyen az autók, motorok és quadok mellett a nagyon népszerű kamionok és újdonságként side-by-side-ok is képviseltették magukat.

Részletek