Városkép új nézőpontból - videóval

Városkép új nézőpontból - videóval

2019. május 20. 12:30

Már áll a 33 méter magas óriáskerék Félegyháza főterén, a jégpálya helyén. A látványos "utazásra" a hétvégén is sokan vállalkoztak. Nem mindennapi kilátás nyílik 10 emelet magasból az átalakuló belvárosra és a Városalapítók Hete alkalmából megrendezett ünnepi programokra. A videó Gábor Levente munkája.

Részletek
Egy korszak véget ért - videóval

Egy korszak véget ért - videóval

2019. május 19. 20:00

Utolsó mérkőzését játszotta az NB II-es bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata. A bronzérmes helyen végző csapat életében lezárult egy korszak, egyúttal a 12 éves NB-s szereplés is véget ért. A következő idényben nem indul az NB II-ben a KHTK, minderről a szezonzáró értékelő rendezvényen tájékoztatta a játékosokat és a szurkolókat Isán András szakosztályvezető. A financiális okokra visszavezethető döntéssel a jelenlegi NB II-es csapat ebben a formában nem működik tovább. A fiatal félegyháziakból álló junior együttes lesz a jövőbeni csapat magja, amely a tervek szerint a megyei felnőtt bajnokságban kezd ősszel, emellett minden korosztályos gárda megmarad.

Részletek
Rangadót nyert a KKC - videóval

Rangadót nyert a KKC - videóval

2019. május 14. 14:00

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság NB II. keleti csoportjában a Kiskunfélegyházi KC. Kilencedik helyezettként a tizedik pozícióban lévő Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulit fogadta a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A találkozó tétje a kilencedik hely megtartása volt, ami sikerült is, hiszen nagy küzdelemben a KKC 82-79-re győzött. A szezont május 19-én vasárnap 16 órától Szolnokon zárja a félegyházi csapat.

Részletek
50 évig őrzi a megújuló főtér gyermekeink üzenetét - videóval

50 évig őrzi a megújuló főtér gyermekeink üzenetét - videóval

2019. április 30. 17:25

Rendhagyó módon egy kincsesládát helyeztek el ünnepélyes keretek között a Zöldváros projekt során a Petőfi-szobor és a Hattyúház közötti területen, április 29-én, hétfőn. A kétmilliárd forintos beruházás építkezésének kezdetét jelképező eseményen jelen volt Csányi József polgármester, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Dallos Gyula miniszteri biztos, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója, Kesztner Andor mély- és vízépítési igazgató, Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletágvezetője, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek, a képviselő-testület tagjai, az önkormányzat tisztségviselői, valamint több száz óvodás, általános iskolás és középiskolás fiatal szüleik, pedagógusaik kíséretében.

Részletek
Megszerezték a harmadik helyet - videóval

Megszerezték a harmadik helyet - videóval

2019. április 28. 12:00

Teljesítve a szezon előtti elvárást idén is a dobogón végzett a felnőtt férfi kézilabda bajnokság NB II. déli csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK. Három fordulóval az idény vége előtt a Szolnoki KCSE 31-28-as legyőzésével biztosította be a bronzérmet a félegyházi együttes, amely zsinórban hatodszor ért el dobogós helyezést az NB II-es bajnokságban.

Részletek
Szerencsés találkozás

Szerencsés találkozás

2019. április 23. 16:00

A bravúrhoz persze az is nagyon kellett, hogy a sofőr betartsa a sebességkorlátozást. Ilyet nemhogy élőben, de még videón sem láttunk itthon. Óriási mákja volt az állatnak és az autósoknak is.

Részletek
Áttörés: íme, az első fotó egy fekete lyukról

Áttörés: íme, az első fotó egy fekete lyukról

2019. április 10. 17:00

A kutatást az Event Horizon Telescope projekt vezette a különleges kép elkészítéséhez. Egy nemzetközi tudósokból álló csapatnak sikerült egy asztrofizikai mérföldkő: fotót készíteni egy fekete lyukról. Sajtótájékoztatón mutatták be a felvételt, amit az Event Horizon Telescope nevű rendszer segítségével, nyolc teleszkóp összekoordinált munkájával készítettek.

Részletek
Estig osztották a pofonokat

Estig osztották a pofonokat

2019. április 7. 16:25

Magas színvonalú mérkőzéseket, látványos ütközeteket hozott a II. Félegyházi Küzdősport Gála, amelynek április 6-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont. A megvalósításban ezúttal is jeleskedett a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület vezetője, Nagy Krisztián, illetve Simon Zoltán sportszervező. A gála a szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvendett, szinte telt ház várta a ringbe lépőket. Az érdeklődők a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület felnőtt versenyzőit, a Félegyházi Térségi Sportiskola thai boksz szakosztályának utánpótláskorú tagjait, a Kurucz László által vezetett félegyházi Kyokushin Karate versenyzőit, valamint a Kiskunfélegyházi HTK ökölvívóit tekinthették meg többek között. Felhozó, bemutató és gálamérkőzések váltották egymást, a fiatal és tapasztalt harcosok látványos, emlékezetes meneteket játszottak. Mintegy 30 mérkőzést szurkolhatott végig a közönség, minden összecsapáson az egyik fél Bács-Kiskun megyei versenyzőnek számított. A muythai, vagyis thai boksz egyre népszerűbb sportágnak számít manapság. A félegyháziak mellett Bajáról, Kecelről, Bácsalmásról és Kecskemétről jöttek thai boxosok.

Részletek
Elkészült a küzdősport gála részletes programja

Elkészült a küzdősport gála részletes programja

2019. április 4. 14:00

Nagy várakozás előzi meg a II. Félegyházi Küzdősport Gálát, amelynek idén is a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok ad otthont április 6-án. A szombati rendezvény a 14:30-as kapunyitást követően felvezető mérkőzésekkel kezdődik. Ekkor 15 találkozót játszanak K-1, Kyokushin és ökölvívás kategóriákban. A gála főprogramja 18 órától veszi kezdetét. 14 összecsapást, várhatóan sok emlékezetes menetet és kiütést követhet figyelemmel a publikum. A teljesség igénye nélkül ringbe lép a félegyházi egyesület országos K1 bajnoka, Provics Gergő. A főmérkőzést Koczó Henrik és Gera Miron vívja.

Részletek
Aki(k)től a harang szól - videóval

Aki(k)től a harang szól - videóval

2019. április 14. 07:30

Egy világhírű regény címe – E. Hemingway: Akiért a harang szól – juttatta eszembe, hogy valaki meg is szólaltatta azt a harangot valakiért… Ezek a megszólaltató valakik közöttünk is itt éltek, élnek. Dr. Bábel Balázs érsek a 2004. évi ótemplomi harangszenteléskor a hűségnek jelképeként nevezte őket. Félegyháza ezen jelképeinek szeretnék emléket állítani a ma élők és a jövő nemzedékei számára. Forrásul a megtalált írásos dokumentumok és a visszaemlékezések szolgálnak. Jelen sorok szereplői több évtizeden át harangoztak, de voltak, vannak közöttük apáról fiúra szálló évszázados családi jelképek.   

Részletek