Egy percre se!

Egy percre se!

2022. június 29. 12:00

57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét!

Részletek
Kiskunfélegyházi Küzdősport Gála lesz május 14-én

Kiskunfélegyházi Küzdősport Gála lesz május 14-én

2022. április 21. 08:00

Május 14-én, harmadik alkalommal ad otthont a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok a Kiskunfélegyházi Küzdősport Gálának. A Covid miatt elmaradt gálák elraktározott lendületével, idén egy nagyon jól megszervezett, izgalmas, remek harcosokkal teli eseményre invitálják az érdeklődőket.

Részletek
Elhunyt dr. Knipl István

Elhunyt dr. Knipl István

2022. március 26. 15:00

Dr. Knipl István régész-történész muzeológus kollégánk hosszú és fájdalmas, de türelemmel és tele reménnyel viselt betegségben március 25-én eltávozott e földi létből. 46 év adatott számára. E 46 évből 8 évig a Kiskun Múzeumért dolgozott, segítette az életben maradást, a fejlődést, a szakmai munkát. Mindent és maradandó nyomot hagyott…

Részletek
Elindult az e-bejelentő szolgáltatás

Elindult az e-bejelentő szolgáltatás

2022. március 25. 10:00

Szintlépésnek nevezte az e-bejelentő idei elindulását a szolgáltató állam kiépítésében a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a projekt hétfői budapesti zárórendezvényén, amelyen elhangzott az is, hogy az adatváltozás-kezelési szolgáltatás kiterjesztésével évente akár mintegy 140 milliárd forintos adminisztratív tehercsökkenés is elérhető.

Részletek
Idén is megrendezik az országos tizenegyesrúgó bajnokságot

Idén is megrendezik az országos tizenegyesrúgó bajnokságot

2022. február 26. 16:00

Idén is megrendezik az országos tizenegyesrúgó bajnokságot, ezúttal azonban már az országhatáron túlról is várják a résztvevőket. A szervezők tájékoztatása szerint a mostani kiírásban már Dunaszerdahely, Székelyvarság, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy is várja a "pontosan" célzókat. Az esemény fővédnöke, Király Gábor 108-szoros válogatott kapus.

Részletek
Tilos hókotrót előzni – videóval

Tilos hókotrót előzni – videóval

2022. január 23. 08:00

A Magyar Közút szakemberei folyamatosan, ütemezetten végzik az országos hálózaton a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. A közútkezelő járműveit azonban sok esetben szabálytalanul közlekedő autósok akadályozzák a munkavégzésben, amikor a gyorsforgalmi utakon konvojban haladó gépek közé hajtanak. Emiatt az elmúlt havazások során több baleset is történt. Szombaton az ország nagy részén várható havazás, hófúvás, így a közútkezelő gépei is folyamatosan az országos utakon teljesítenek majd szolgálatot, ezért a hasonló szituációk elkerülése érdekében arra kér mindenkit a Magyar Közút, hogy – a KRESZ szabályok szerint – ne előzzék meg a munkagépeket és tartsanak tőlük megfelelő követési távolságot.

Részletek
Szakszerű fagondozással a zavartalan áramszolgáltatásért

Szakszerű fagondozással a zavartalan áramszolgáltatásért

2021. október 16. 12:00

Elhivatottan dolgozik azon az MVM Démász Áramhálózati Kft., hogy az ügyfeleinek nyújtott áramszolgáltatás folyamatos és zavartalan legyen még a legviharosabb napokon is. Ehhez elkerülhetetlen a villamos hálózat biztonsági övezetét elérő fák és a hálózatba benyúló ágak gallyazása, a növényzet biztonsági ritkítása.

Részletek