Szoros mérkőzéssel kezdett a P&P KHTK - videóval

Szoros mérkőzéssel kezdett a P&P KHTK - videóval

2020. szeptember 13. 15:00

A nyitófordulót rendezték meg szeptember 12-én a megyei I. osztályú férfi kézilabda-bajnokságban, amelynek keretében a P&P Kiskunfélegyházi HTK a D-V SE Csávolyt látta vendégül. Nézők nélkül ugyan, de izgalmas mérkőzést vívott a két csapat a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Szoros végjátékot követően végül a vendégek örülhettek.

Részletek
Tisztítsuk meg az Országot! – videóval

Tisztítsuk meg az Országot! – videóval

2020. szeptember 7. 14:00

Nagyszabású projektet indít a kormány Tisztítsuk meg az Országot! elnevezéssel a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében. A cél, hogy több közreműködő szervezettel közösen felszámolják az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladékokat.

Részletek
Élve temette el magát a krimiíró - videóval

Élve temette el magát a krimiíró - videóval

2020. augusztus 29. 12:00

Két izgalmas regénye, a Revans és Az üldözött után hamarosan olvashatjuk Szántó Dániel harmadik könyvét, az Egy pap vallomását, amelyben egy pap egy bizarr kísérletet tesz: egy általa jó, illetve rossz életet élő embert élve eltemet, majd tettét megvallja a rendőrségnek, kíváncsian várva, melyiküket tudják megmenteni a rendőrök. Dániel, hogy hitelesen tudja ábrázolni krimije eseményeit, ezáltal még izgalmasabbá téve az olvasmányt, saját magát is élve eltemettette egy órára barátai segítségével. Az író elmondta, hogyan is kivitelezte ezt a nem mindennapi mutatványt.

Részletek
Mi újság, kuflik?

Mi újság, kuflik?

2020. augusztus 26. 16:00

Nagy sikert aratott 2019 őszén a Dániel András meseíró-képzőművész gyermekkönyve alapján készült, 11 epizódból álló Mi újság, kuflik? mozifilm, amelyet a kicsik, a nagyobbak és a felnőttek is egyaránt hatalmas lelkesedéssel fogadtak. A rajongók most végre az interneten is láthatják Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc legújabb kalandjait: az epizódok már láthatók a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió YouTube csatornáján.

Részletek
Ünnepi testületi ülésen adták át a város kitüntető díjait - videóval

Ünnepi testületi ülésen adták át a város kitüntető díjait - videóval

2020. augusztus 19. 17:30

Ünnepi ülést tartott augusztus 19-én Kiskunfélegyháza képviselő-testülete.  Átadták a város kitüntető díjait, valamint Balla László alpolgármesternek azt az emléktárgyat, amelyet a honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor adományozott a honvédelemért végzett munkája elismeréseként. Az ünnepi ülésen megjelenteket Csányi József polgármester köszöntötte, majd átadta az elismerő díjakat.

Részletek
Angyalom Emlékdíjas a félegyházi Kollár Solymosi Anita - videóval

Angyalom Emlékdíjas a félegyházi Kollár Solymosi Anita - videóval

2020. augusztus 16. 18:00

„Mikor megszületett is tudtuk, hogy egy csoda, de amit az édesanyja töretlenül tesz érte, az szavakkal leírhatatlan… Egy olyan harc elé állította őket az élet, amit sokan feladtak volna, de ő megy a végsőkig, hogy Lillának egy olyan életet adjon, amely élhetővé teszi számára a hétköznapokat! Hihetetlen erős nő és anya! Jobb helyre nem is születhetett volna ez a kicsi lány. Kérlek, szavazzatok Anitára!” E szavakkal ajánlotta egy másik félegyházi édesanya a szavazók figyelmébe még március elején Kollár Solymosi Anitát, aki augusztus 15-én átvehette a hős szülők Angyalom Emlékdíját Budapesten. 

Részletek
Holló László életműve kapcsolja össze Kiskunfélegyházát és Tiszadadát

Holló László életműve kapcsolja össze Kiskunfélegyházát és Tiszadadát

2020. augusztus 13. 08:00

A félegyházi születésű Holló László, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész Debrecenben élt, de Tiszadada is fontos szerepet töltött be alkotói munkásságában, hiszen ezen a településen 30 éven keresztül festette művészettörténetünk kiemelkedő alkotásait. A községben idén huszadik alkalommal rendezték meg tiszteletére a képzőművészeti alkotótábort. Kiskunfélegyházát ezúttal Rátkai Zsuzsanna és Rádi András, a Holló László Képzőművész Kör tagjai képviselték.

Részletek
Légi szúnyogirtás lesz Félegyházán – videóval

Légi szúnyogirtás lesz Félegyházán – videóval

2020. július 30. 16:00

Az országosan kialakult szúnyoghelyzetre tekintettel az Országos Tisztifőorvos ideiglenesen engedélyezte a légi szúnyogirtást Kiskunfélegyházán, így azt július 31-én pénteken napnyugta előtt elvégzik a szakemberek. Rossz idő esetén a pótnapok: augusztus 1. vagy 2. – írta Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Részletek
Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

2020. július 21. 17:00

A kerekesszékes Holdbogár történetével tanítja elfogadásra az óvodásokat a legsikeresebb gyerekfilm-sorozat legújabb része. Több ezer gyermek várta a csigafiú és a katicalány legújabb történeteit: a rajzfilmhez kapcsolódóan a bemutató előtt hirdetett országos rajzpályázatra mintegy 3500 óvodás készített rajzokat. A rajongók kedvenceik új kalandjait most végre széles vásznon is láthatják: országszerte több mint negyven város 52 filmszínháza, köztük a félegyházi Petőfi Mozi is műsorára tűzte a rajzfilmet. Megtekintése kiváló közös program lehet a kisgyermekes családok számára az otthon töltött hetek után.

Részletek