Egy korszak véget ért - videóval

Egy korszak véget ért - videóval

2019. május 19. 20:00

Utolsó mérkőzését játszotta az NB II-es bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata. A bronzérmes helyen végző csapat életében lezárult egy korszak, egyúttal a 12 éves NB-s szereplés is véget ért. A következő idényben nem indul az NB II-ben a KHTK, minderről a szezonzáró értékelő rendezvényen tájékoztatta a játékosokat és a szurkolókat Isán András szakosztályvezető. A financiális okokra visszavezethető döntéssel a jelenlegi NB II-es csapat ebben a formában nem működik tovább. A fiatal félegyháziakból álló junior együttes lesz a jövőbeni csapat magja, amely a tervek szerint a megyei felnőtt bajnokságban kezd ősszel, emellett minden korosztályos gárda megmarad.

Részletek
Rangadót nyert a KKC - videóval

Rangadót nyert a KKC - videóval

2019. május 14. 14:00

Utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság NB II. keleti csoportjában a Kiskunfélegyházi KC. Kilencedik helyezettként a tizedik pozícióban lévő Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulit fogadta a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A találkozó tétje a kilencedik hely megtartása volt, ami sikerült is, hiszen nagy küzdelemben a KKC 82-79-re győzött. A szezont május 19-én vasárnap 16 órától Szolnokon zárja a félegyházi csapat.

Részletek
50 évig őrzi a megújuló főtér gyermekeink üzenetét - videóval

50 évig őrzi a megújuló főtér gyermekeink üzenetét - videóval

2019. április 30. 17:25

Rendhagyó módon egy kincsesládát helyeztek el ünnepélyes keretek között a Zöldváros projekt során a Petőfi-szobor és a Hattyúház közötti területen, április 29-én, hétfőn. A kétmilliárd forintos beruházás építkezésének kezdetét jelképező eseményen jelen volt Csányi József polgármester, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Dallos Gyula miniszteri biztos, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója, Kesztner Andor mély- és vízépítési igazgató, Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletágvezetője, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek, a képviselő-testület tagjai, az önkormányzat tisztségviselői, valamint több száz óvodás, általános iskolás és középiskolás fiatal szüleik, pedagógusaik kíséretében.

Részletek
Megszerezték a harmadik helyet - videóval

Megszerezték a harmadik helyet - videóval

2019. április 28. 12:00

Teljesítve a szezon előtti elvárást idén is a dobogón végzett a felnőtt férfi kézilabda bajnokság NB II. déli csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK. Három fordulóval az idény vége előtt a Szolnoki KCSE 31-28-as legyőzésével biztosította be a bronzérmet a félegyházi együttes, amely zsinórban hatodszor ért el dobogós helyezést az NB II-es bajnokságban.

Részletek
Szerencsés találkozás

Szerencsés találkozás

2019. április 23. 16:00

A bravúrhoz persze az is nagyon kellett, hogy a sofőr betartsa a sebességkorlátozást. Ilyet nemhogy élőben, de még videón sem láttunk itthon. Óriási mákja volt az állatnak és az autósoknak is.

Részletek
Áttörés: íme, az első fotó egy fekete lyukról

Áttörés: íme, az első fotó egy fekete lyukról

2019. április 10. 17:00

A kutatást az Event Horizon Telescope projekt vezette a különleges kép elkészítéséhez. Egy nemzetközi tudósokból álló csapatnak sikerült egy asztrofizikai mérföldkő: fotót készíteni egy fekete lyukról. Sajtótájékoztatón mutatták be a felvételt, amit az Event Horizon Telescope nevű rendszer segítségével, nyolc teleszkóp összekoordinált munkájával készítettek.

Részletek
Estig osztották a pofonokat

Estig osztották a pofonokat

2019. április 7. 16:25

Magas színvonalú mérkőzéseket, látványos ütközeteket hozott a II. Félegyházi Küzdősport Gála, amelynek április 6-án, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont.

Részletek
Elkészült a küzdősport gála részletes programja

Elkészült a küzdősport gála részletes programja

2019. április 4. 14:00

Nagy várakozás előzi meg a II. Félegyházi Küzdősport Gálát, amelynek idén is a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok ad otthont április 6-án. A szombati rendezvény a 14:30-as kapunyitást követően felvezető mérkőzésekkel kezdődik. Ekkor 15 találkozót játszanak K-1, Kyokushin és ökölvívás kategóriákban. A gála főprogramja 18 órától veszi kezdetét. 14 összecsapást, várhatóan sok emlékezetes menetet és kiütést követhet figyelemmel a publikum. A teljesség igénye nélkül ringbe lép a félegyházi egyesület országos K1 bajnoka, Provics Gergő. A főmérkőzést Koczó Henrik és Gera Miron vívja.

Részletek
Aki(k)től a harang szól - videóval

Aki(k)től a harang szól - videóval

2019. április 14. 07:30

Egy világhírű regény címe – E. Hemingway: Akiért a harang szól – juttatta eszembe, hogy valaki meg is szólaltatta azt a harangot valakiért… Ezek a megszólaltató valakik közöttünk is itt éltek, élnek. Dr. Bábel Balázs érsek a 2004. évi ótemplomi harangszenteléskor a hűségnek jelképeként nevezte őket. Félegyháza ezen jelképeinek szeretnék emléket állítani a ma élők és a jövő nemzedékei számára. Forrásul a megtalált írásos dokumentumok és a visszaemlékezések szolgálnak. Jelen sorok szereplői több évtizeden át harangoztak, de voltak, vannak közöttük apáról fiúra szálló évszázados családi jelképek.   

Részletek
Megőrizte vezető helyét az Astra

Megőrizte vezető helyét az Astra

2019. március 11. 09:00

A második helyezett Agenta Girls Szekszárd FC fogadta a listavezető Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC-t a női futsal NB I. szuperrangadóján, március 10-én. A találkozó tétje az első hely birtoklása volt, a házigazda Szekszárd győzelem esetén a tabella élére állhatott volna. A fordulatos mérkőzésen már az első percben betalált a jó formában lévő Astrás Sípos Lilla, de a hazaiak négy perc leforgása alatt fordítottak Ganczer Hajnalka és Horváth Katalin góljaival (2-1). Ezt követően ismét döntetlenre alakult az állás, a 14. percben Krascsenics Petra egalizált (2-2). A második félidőben nyílt maradt a mérkőzés, sőt egy szerencsés öngóllal az Astra került előnybe és egészen a hajráig vezetett, de hat perccel a vége előtt a Szekszárd kiegyenlített, így otthon tartotta az egyik pontot (3-3). Az Astra csapata sem búslakodhatott, hiszen megőrizte vezető helyét az első osztályban.

Részletek