Elkészült a küzdősport gála részletes programja

Elkészült a küzdősport gála részletes programja

2019. április 4. 14:00

Nagy várakozás előzi meg a II. Félegyházi Küzdősport Gálát, amelynek idén is a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok ad otthont április 6-án. A szombati rendezvény a 14:30-as kapunyitást követően felvezető mérkőzésekkel kezdődik. Ekkor 15 találkozót játszanak K-1, Kyokushin és ökölvívás kategóriákban. A gála főprogramja 18 órától veszi kezdetét. 14 összecsapást, várhatóan sok emlékezetes menetet és kiütést követhet figyelemmel a publikum. A teljesség igénye nélkül ringbe lép a félegyházi egyesület országos K1 bajnoka, Provics Gergő. A főmérkőzést Koczó Henrik és Gera Miron vívja.

Részletek
Aki(k)től a harang szól - videóval

Aki(k)től a harang szól - videóval

2019. április 14. 07:30

Egy világhírű regény címe – E. Hemingway: Akiért a harang szól – juttatta eszembe, hogy valaki meg is szólaltatta azt a harangot valakiért… Ezek a megszólaltató valakik közöttünk is itt éltek, élnek. Dr. Bábel Balázs érsek a 2004. évi ótemplomi harangszenteléskor a hűségnek jelképeként nevezte őket. Félegyháza ezen jelképeinek szeretnék emléket állítani a ma élők és a jövő nemzedékei számára. Forrásul a megtalált írásos dokumentumok és a visszaemlékezések szolgálnak. Jelen sorok szereplői több évtizeden át harangoztak, de voltak, vannak közöttük apáról fiúra szálló évszázados családi jelképek.   

Részletek
Megőrizte vezető helyét az Astra

Megőrizte vezető helyét az Astra

2019. március 11. 09:00

A második helyezett Agenta Girls Szekszárd FC fogadta a listavezető Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC-t a női futsal NB I. szuperrangadóján, március 10-én. A találkozó tétje az első hely birtoklása volt, a házigazda Szekszárd győzelem esetén a tabella élére állhatott volna. A fordulatos mérkőzésen már az első percben betalált a jó formában lévő Astrás Sípos Lilla, de a hazaiak négy perc leforgása alatt fordítottak Ganczer Hajnalka és Horváth Katalin góljaival (2-1). Ezt követően ismét döntetlenre alakult az állás, a 14. percben Krascsenics Petra egalizált (2-2). A második félidőben nyílt maradt a mérkőzés, sőt egy szerencsés öngóllal az Astra került előnybe és egészen a hajráig vezetett, de hat perccel a vége előtt a Szekszárd kiegyenlített, így otthon tartotta az egyik pontot (3-3). Az Astra csapata sem búslakodhatott, hiszen megőrizte vezető helyét az első osztályban.

Részletek
Lássunk másképp! - videóval

Lássunk másképp! - videóval

2019. március 2. 19:00

Kettős ünnepe volt Bencsik László fotósnak február 28-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. Ezen a napon volt 30. születésnapja, és az első önálló tárlata nyílt meg. A kiállításmegnyitón elsőként a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza tartott izgalmas bemutatót, majd az intézmény vezetője, Kovács-Csonka Szilvia ajánlotta a március 18-áig látogatható alkotásokat az érdeklődők figyelmébe.

Részletek
Hatodszor is kupagyőztes az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC

Hatodszor is kupagyőztes az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC

2019. február 24. 13:30

Fennállása során hatodik alkalommal nyerte meg a női futsal Magyar Kupát az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC, amely a február 24-i döntőben a Tolna-Mözs együttesét győzte le 2-1-re. A fináléban Sipos Lilla és Gelb Mónika talált be az Astra csapatából, a Tolna csupán az utolsó percben szépített Wiesner Dalma révén, de egyenlítenie már nem sikerült. Az Astra 2012 óta folyamatos résztvevője a Magyar Kupa döntőjének, 2013 óta a Final Fournak. Dombó János együttese immár hatodszor nyerte meg a sorozatot. A Final Four egyik nyerőembere Gelb Mónika volt, aki az elődöntő és a finálé során összesen három gólt szerzett. Az együttest egy félegyházi szurkoló különítmény is elkísérte, biztatván a szigetszentmiklósi döntőben.

Részletek
Fölényesen nyert a P&P KHTK - videóval

Fölényesen nyert a P&P KHTK - videóval

2019. február 24. 09:00

Első hazai mérkőzését játszotta a tavaszi szezonban a P&P Kiskunfélegyházi HTK, amely a városi sportcsarnokban a negyedik helyezett VSK Tökölt látta vendégül az NB II. férfi felnőtt déli csoportjában. Az első félidő szoros játékot hozott, de a második játékrészre magasabb fordulatszámra kapcsolt a félegyházi gárda. A védekezés mellett támadásban is nagy fölénybe került és végül biztosan nyert 33-20-ra.

Részletek
Megnyerte az elődöntőt, finalista az Astra - videóval

Megnyerte az elődöntőt, finalista az Astra - videóval

2019. február 23. 16:50

Visszavágott a tavalyi elődöntőért és 4-1-re legyőzte a Hajdúböszörményt az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC a női futsal Magyar Kupa Final Fourjának elődöntőjében, így az aranyéremért játszhat a Tolna-Mözs ellen február 24-én Szigetszentmiklóson. Már a Final Four sorsolásánál eldőlt, hogy kemény ellenféllel került össze az Astra, hiszen a bajnoki címvédő Hajdúböszörményi TE az elmúlt években többször megállította a csapatot. A döntőnek is beillő összecsapáson Szabó Boglárka és Krascsenics Petra találataival szűk tíz percet követően kettővel vezetett az Astra, a Böszörmény még szépített, de az első félidő hajrájában Gelb Mónika újabb két gólt szerzett. A 4-1-es állás a második játékrész során nem változott, az Astra biztosan nyert. A finálé másik szereplője a címvédő Tolna-Mözs a DEAC 4-3-as legyőzésével jutott a döntőbe.

Részletek
Összefogás a ginkgok megmentéséért - videóval

Összefogás a ginkgok megmentéséért - videóval

2019. február 24. 17:00

Négy páfrányfenyőt, vagy tudományos nevén Ginkgo bilobát ültettek át február 21-én a városházával szemben, az országzászló mellől. A félegyháziak által különösen kedvelt, ősszel aranysárgába öltöző fák rendkívül kalandos módon kerültek új lakhelyükre, a kossuthvárosi közparkba. Itt várhatólag az év második felében kezdik el a hajós játszótér felújítását. Amennyiben a jószándékú famentők munkájához a természet is hozzáteszi a szükséges aprócska csodát, és a fák új életre kapnak, a megújuló játszótér méltó díszei lehetnek.

Részletek