Lássunk másképp! - videóval

Lássunk másképp! - videóval

2019. március 2. 19:00

Kettős ünnepe volt Bencsik László fotósnak február 28-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. Ezen a napon volt 30. születésnapja, és az első önálló tárlata nyílt meg. A kiállításmegnyitón elsőként a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza tartott izgalmas bemutatót, majd az intézmény vezetője, Kovács-Csonka Szilvia ajánlotta a március 18-áig látogatható alkotásokat az érdeklődők figyelmébe.

Részletek
Hatodszor is kupagyőztes az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC

Hatodszor is kupagyőztes az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC

2019. február 24. 13:30

Fennállása során hatodik alkalommal nyerte meg a női futsal Magyar Kupát az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC, amely a február 24-i döntőben a Tolna-Mözs együttesét győzte le 2-1-re. A fináléban Sipos Lilla és Gelb Mónika talált be az Astra csapatából, a Tolna csupán az utolsó percben szépített Wiesner Dalma révén, de egyenlítenie már nem sikerült. Az Astra 2012 óta folyamatos résztvevője a Magyar Kupa döntőjének, 2013 óta a Final Fournak. Dombó János együttese immár hatodszor nyerte meg a sorozatot. A Final Four egyik nyerőembere Gelb Mónika volt, aki az elődöntő és a finálé során összesen három gólt szerzett. Az együttest egy félegyházi szurkoló különítmény is elkísérte, biztatván a szigetszentmiklósi döntőben.

Részletek
Fölényesen nyert a P&P KHTK - videóval

Fölényesen nyert a P&P KHTK - videóval

2019. február 24. 09:00

Első hazai mérkőzését játszotta a tavaszi szezonban a P&P Kiskunfélegyházi HTK, amely a városi sportcsarnokban a negyedik helyezett VSK Tökölt látta vendégül az NB II. férfi felnőtt déli csoportjában. Az első félidő szoros játékot hozott, de a második játékrészre magasabb fordulatszámra kapcsolt a félegyházi gárda. A védekezés mellett támadásban is nagy fölénybe került és végül biztosan nyert 33-20-ra.

Részletek
Megnyerte az elődöntőt, finalista az Astra - videóval

Megnyerte az elődöntőt, finalista az Astra - videóval

2019. február 23. 16:50

Visszavágott a tavalyi elődöntőért és 4-1-re legyőzte a Hajdúböszörményt az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC a női futsal Magyar Kupa Final Fourjának elődöntőjében, így az aranyéremért játszhat a Tolna-Mözs ellen február 24-én Szigetszentmiklóson. Már a Final Four sorsolásánál eldőlt, hogy kemény ellenféllel került össze az Astra, hiszen a bajnoki címvédő Hajdúböszörményi TE az elmúlt években többször megállította a csapatot. A döntőnek is beillő összecsapáson Szabó Boglárka és Krascsenics Petra találataival szűk tíz percet követően kettővel vezetett az Astra, a Böszörmény még szépített, de az első félidő hajrájában Gelb Mónika újabb két gólt szerzett. A 4-1-es állás a második játékrész során nem változott, az Astra biztosan nyert. A finálé másik szereplője a címvédő Tolna-Mözs a DEAC 4-3-as legyőzésével jutott a döntőbe.

Részletek
Összefogás a ginkgok megmentéséért - videóval

Összefogás a ginkgok megmentéséért - videóval

2019. február 24. 17:00

Négy páfrányfenyőt, vagy tudományos nevén Ginkgo bilobát ültettek át február 21-én a városházával szemben, az országzászló mellől. A félegyháziak által különösen kedvelt, ősszel aranysárgába öltöző fák rendkívül kalandos módon kerültek új lakhelyükre, a kossuthvárosi közparkba. Itt várhatólag az év második felében kezdik el a hajós játszótér felújítását. Amennyiben a jószándékú famentők munkájához a természet is hozzáteszi a szükséges aprócska csodát, és a fák új életre kapnak, a megújuló játszótér méltó díszei lehetnek.

Részletek
16 millió forinttal támogatja az önkormányzat a városi kórház szakrendeléseit - videóval

16 millió forinttal támogatja az önkormányzat a városi kórház szakrendeléseit - videóval

2018. december 14. 07:30

Ismét támogatja a városi kórház szakrendeléseit az önkormányzat. A tavalyi 12,5 millió forint után idén már 16 millió forintot szavaztak meg a képviselők a gyermek, a szemészeti és a kardiológiai szakrendelések finanszírozásához való hozzájárulásra. Egyebek mellett erről döntöttek a városatyák az esztendő utolsó, december 13-i testületi ülésén.

Részletek
Gálázott a kézilabdacsapat - videóval

Gálázott a kézilabdacsapat - videóval

2018. december 2. 09:00

Az őszi szezon legjobb első félidei teljesítményét nyújtva magabiztosan, 42-22-re nyert a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda együttese a PLER-Budapest U23 ellen az NB II déli csoportjában. Az első szűk tíz percben gólt sem kapott a KHTK, a szünetben pedig már 15 találattal, később 20 góllal is vezetett, így sikeres főpróbát tartott a rangadó előtt, amit december 8-án az első helyezett Rév TSC otthonában vív meg.

Részletek
Támogatás a tűzoltóknak és a plébániának - videóval

Támogatás a tűzoltóknak és a plébániának - videóval

2018. november 30. 07:30

Az esztendő utolsó előtti ülését tartotta november 29-én, csütörtökön a félegyházi képviselő-testület. A városatyák támogatták egyebek mellett a városi tűzoltóparancsnokság kérelmét, és félmillió forint támogatást szavaztak meg a legénységi matracok cseréjére. Ugyancsak 500 ezer forint támogatást hagytak jóvá a Római Katolikus Plébánia számára, programok megvalósítására.

Részletek