Modern népmese: A kaviárkirály birodalma

Modern népmese: A kaviárkirály birodalma

2020. május 5. 16:00

A szocializmus idején a román határnál fekvő kisváros, Komádi gazdasági életére a közeli kendergyár volt a legnagyobb hatással. A Sebes-Körös partján működő üzem volt a környék legnagyobb foglalkoztatója, a nyolcvanas években hatszázan dolgoztak itt, de a rendszerváltás után a legtöbb nagyüzemhez hasonlóan bezárták.

Részletek
Látjátok, mi készül?

Látjátok, mi készül?

2020. április 30. 16:00 | Koronavírus

Újabb karanténvideóra készül a Kecskemét Brass. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós tagjaiból alakított csapathoz Palotás Gábor, Retkes Krisztina, Földiné Mészáros Orsolya, Markoczy Rita és Pocskai Roland személyében további öt félegyházi zenész csatlakozott a mostani produkcióhoz. Ígéretükhöz híven májusban jön az új videó, de nem bírtak addig várni és készítettek egy kis előzetest. Ebből talán már könnyű kitalálni, hogy mi fog érkezni a nagyközönséghez.

Részletek
A Szent István Templom hírei – videóval

A Szent István Templom hírei – videóval

2020. április 19. 12:00 | Koronavírus

Szent Fausztina magánkinyilatkoztatásaiban, látomásaiban párbeszédet folytatott Jézussal, amelyben – a nővér naplója alapján – Jézus kérte, hogy húsvét utáni első vasárnapja legyen az isteni irgalmasság napja. II. János Pál pápa 2000. április 30-án kihirdette az isteni irgalmasság ünnepét az egész világra. Ugyanezen a napon szentté avatták a nővért – írja egyházi forrásokra hivatkozva a Wikipédia.

Részletek
Karanténvideó a Kecskemét Brass-től, félegyházi tagokkal

Karanténvideó a Kecskemét Brass-től, félegyházi tagokkal

2020. április 16. 17:30 | Koronavírus

Karanténvideót készített a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós tagjaiból megalakult tízfős Kecskemét Brass együttes. Mindenki a saját otthonában játszotta fel a szólamát. Az így készült felvételeket Földi Jácint, a zenekar menedzsere, trombitaművésze és programszervezője öntötte végleges formába. Az elkészült igényes mű hamar népszerű lett a közösségi médiában. Hozzátette: különösen büszke a végeredményre, hiszen az együttes tagjaiból heten kiskunfélegyháziak, és nagy részük, köztük ő is itt született és él a városban. A zenekar már készül a következő meglepetésre, amit májusban láthat majd a közönség az interneten.

Részletek
Üzenet a Constantinumból - videóval

Üzenet a Constantinumból - videóval

2020. április 9. 18:00 | Koronavírus

A Constantinum intézmény tanárai és diákjai is hiányoznak már egymásnak. A hiányérzet oldására a nevelők az interneten egy biztató jelzéssel adják tudtára növendékeiknek, hogy nagyon várják már őket az iskolapadokba és mindenkinek kitartást, erőt kívánnak.

Részletek