Egészségnap a libafesztivál alatt

Egészségnap a libafesztivál alatt

2023. szeptember 7. 10:00

Évek óta követve a hagyományokat, a kiskunfélegyházi libafesztiválon aktívan részt vesz a helyi Egészségfejlesztési Iroda szűrővizsgálatokkal, prevenciós előadásokkal, bemutatókkal. Szeretettel várnak minden érdeklődőt idén is, szeptember 9-én, szombaton 10 és 15 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központ első emeletén.

Részletek
Egyre több a gerincbeteg Magyarországon

Egyre több a gerincbeteg Magyarországon

2023. szeptember 4. 14:00

A MozgásKlinika új felmérése abban segít, hogy valós képet kapjunk a hazai mozgásproblémákról. Összesen 1002 embert kérdeztek meg, a válaszadók több mint fele ülőmunkát végez, 56 százalékuk régóta fennálló mozgásszervi problémával küzd. A válaszokból az is kiderül, hogy a Covid-járvány is sokat rontott az emberek általános egészségi állapotán: a felmérésben résztvevők 30%-a azóta kis mértékben meghízott és több mint felük mozgásszervi panaszokkal is küzd.

Részletek
Életmentő lépés az autópályákon: defibrillátorokat telepít az OMV

Életmentő lépés az autópályákon: defibrillátorokat telepít az OMV

2023. szeptember 4. 16:00

Mivel az OMV Hungária Kft. számára elsődleges a balesetmegelőzés és a vásárlói biztonsága, a cég úgy döntött, hogy 19 autópálya mentén található töltőállomásán újraélesztő berendezéseket helyez el. Ezek a defibrillátorok a jelenleg elérhető legmodernebb technológiát képviselik. Az OMV kutak alkalmazottjait folyamatosan képzik elsősegélynyújtásra, emellett az új készülékek felhasználására külön oktatást is kaptak.

Részletek
Elkezdődött az emlőszűrő vizsgálat Kiskunfélegyházán

Elkezdődött az emlőszűrő vizsgálat Kiskunfélegyházán

2023. szeptember 11. 14:00

Tovább folytatódik a Népegészségügyi Program keretében a veszélyeztetett női lakosság emlőszűrő vizsgálata Kiskunfélegyházán, szeptember 11. és 22. között. Mindazok a 45-65 éves korú nők meghívólevelet kapnak, akik 2 éven belül nem vettek részt emlőszűrő vizsgálaton. A meghívólevél felmutatásával a vizsgálat ingyenes, háziorvosi beutalóra nincs szükség. Az időben felfedezett emlődaganat jó eséllyel gyógyítható! Éljen a felkínált lehetőséggel!

Részletek
Még lehet kérni az ingyenes HPV-oltást

Még lehet kérni az ingyenes HPV-oltást

2023. augusztus 25. 10:00

Szeptember 11-éig kérhetik a szülők gyermekeiknek az ingyenes HPV (humán papilloma vírus) elleni védőoltást – mondta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi osztályvezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Részletek
Rangos állami elismerésben részesült dr. Gyenes Vilmos

Rangos állami elismerésben részesült dr. Gyenes Vilmos

2023. augusztus 19. 17:00

Novák Katalin államfő – a belügyminiszter előterjesztésére – több évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréseként állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta a gyermekkardiológia területén végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként dr. Gyenes Vilmos csecsemő- és gyermekkardiológusnak, neonatológusnak, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház és a Magyar Református Egyház Bethesda Kórháza főorvosának, a Fornetti a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Részletek
Augusztusi véradások

Augusztusi véradások

2023. augusztus 16. 10:00

Augusztusban is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Hogy kevesebb negatív szülésélmény legyen

Hogy kevesebb negatív szülésélmény legyen

2023. augusztus 10. 08:00

Az anyákért való összefogás jegyében szülész-nőgyógyász és dúla közösen tartott két teltházas szülésfelkészítő programot a hétvégén, Budapesten. A programra olyan kismamákat, párokat vártak, akik arra voltak kíváncsiak, hogy miképp tudnak mind orvosi mind dúlai, természetesebb szemléletben felkészülni a vajúdásra és a szülésre. Az eredetileg szombatra tervezett rendezvényt a nagy érdeklődésre való tekintettel pénteken is megtartották. 

Részletek