Hirdetés
Vis maior vagy sem?

Vis maior vagy sem?

2020. április 6. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus megfékezése miatt bevezetett hatósági intézkedések – utazási, nyitvatartási korlátozások, karanténkötelezettség – jelentősen befolyásolhatják a szerződéses kötelezettségek teljesítését. Egyes termékek, nyersanyagok szállítása már most késedelmesen valósul meg, amely problémával már a járvány elején szembesülnek a gazdasági szereplők. A MAZARS és az együttműködő Borsy Ügyvédi Iroda legfrissebb összefoglalójából kiderül milyen lehetőségek vannak abban az esetben, ha valaki jogszerűen – részben vagy teljesen – mentesülni szeretne szerződéses kötelezettségei alól.

Részletek
A művelődési központ is segít a vészhelyzetben

A művelődési központ is segít a vészhelyzetben

2020. március 31. 17:30 | Koronavírus

A bezárt ajtók mögött is folytatja munkáját a Móra Ferenc Művelődési központ. A szakmai kollégák készítik a felhívásos pályázatok kreatív anyagait, a technikusok karbantartanak, és hogy mindezek mellett segíteni tudjanak a város lakóin is, a maszkok varrása is elindult a gazdasági és ügyviteli kolléganők segítségével. Az elkészült maszkokat átadják az önkormányzatnak, és mosás, valamint fertőtlenítés után szétosztják.

Részletek
Tévhiteket cáfol a WHO

Tévhiteket cáfol a WHO

2020. március 31. 12:00 | Koronavírus

Ahogyan az lenni szokott, az új koronavírus-járvány kapcsán is megjelentek a tévhitek, és a sokakat érintő problémára pofonegyszerű módszereket kínáló megoldások. Az összeállítás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiadványa alapján készült, célja a hiedelmek cáfolata és néhány alapvető kérdés tisztázása. Következzenek a tények és a tévhitek, és a WHO hiteles tájékoztatója.

Részletek
A félegyházi hajléktalanszálló sem fogad rászorulókat

A félegyházi hajléktalanszálló sem fogad rászorulókat

2020. március 27. 18:30 | Koronavírus

A kiskunfélegyházi Hajléktalanok Átmeneti Szállója nem fogad újabb rászorulókat. Március 19-étől az ott élők számára kijárási tilalmat is elrendeltek. Csak különösen indokolt esetben, a szakmai vezető engedélyével lehet elhagyni az intézményt, munkavégzés (igazolt, hivatalos munkaviszony esetén), illetve  indokolt egészségügyi ellátás miatt.

Részletek
Nem fogadnak új ellátottat és látogatókat sem a félegyházi szociális otthonok

Nem fogadnak új ellátottat és látogatókat sem a félegyházi szociális otthonok

2020. március 27. 14:00 | Koronavírus

Nem vesznek fel új ellátottakat a félegyházi Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézménybe. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pedig látogatási tilalmat és ezzel egyidejűleg az Országos Tisztifőorvos intézmény-elhagyási tilalmat rendelt el. Az intézkedések célja az ellátottak védelme és megóvása a járványveszélytől.

Részletek